Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от Мilen » 17 апр 2019, 02:41

STE1 написа:
16 апр 2019, 22:05
Кой оператор е работил на загуба ? Всички работеха на солидна печалба даже в годините когато се конкурираха поне малко.

Точно така! Печалбите на операторите достигат до 30 % от приходите, което е огромна цифра за такъв сигурен и сладък бизнес! Никой от трите никога не е бил заплашен реално от фалит! Дори и в годините, когато се конкурираха, печалбите им не са мръднали дори и на сантиметър.

Затова е и скандално как в момента и трите се опитват да изцеждат все повече пари и съсипаха координирано условията по всичките си планове! Печелят, не е да не печелят, просто им се струва малко и искат много повече!!!

Същевременно в Европа операторите се скъсват от конкуренция и дават егати офертите за смешни цифри от порядъка на 15 лв. на месец. Вижте в темата за плановете в чужбина какви оферти има в Италия, Франция... Безумие е това, което става в момента тук, пълно безумие...

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 17 апр 2019, 08:20

Накрая ЕС ще ги принуди и fair usage да отпадне и тогава ще им гледаме сеира.

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 17 апр 2019, 08:28

Мilen написа:
17 апр 2019, 02:41
STE1 написа:
Кой оператор е работил на загуба ? Всички работеха на солидна печалба даже в годините когато се конкурираха поне малко.

Точно така! Печалбите на операторите достигат до 30 % от приходите, което е огромна цифра за такъв сигурен и сладък бизнес! Никой от трите никога не е бил заплашен реално от фалит! Дори и в годините, когато се конкурираха, печалбите им не са мръднали дори и на сантиметър.

Затова е и скандално как в момента и трите се опитват да изцеждат все повече пари и съсипаха координирано условията по всичките си планове! Печелят, не е да не печелят, просто им се струва малко и искат много повече!!!

Същевременно в Европа операторите се скъсват от конкуренция и дават егати офертите за смешни цифри от порядъка на 15 лв. на месец. Вижте в темата за плановете в чужбина какви оферти има в Италия, Франция... Безумие е това, което става в момента тук, пълно безумие...
Хаха казаното от мен беше със сарказъм.
Това е пазарна икономика. Цените се определят според търсенето и предлагането, а не според дискусия в кварталното кафене или пейката пред блока. Освен това, не се сърдете на операторите, че развалиха тарифните си планове, а на тези, които искаха отпадане на роуминга. Заради тях сега ще ни се предлагат условия от преди 2-3 години. Като отпадне и роуминга на Балканите, тогава може да забравите за план с неограничени минути с такса под 40 лв.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 17 апр 2019, 08:37

Apple_fan написа:
17 апр 2019, 08:28
Мilen написа:
17 апр 2019, 02:41
STE1 написа:

Хаха казаното от мен беше със сарказъм.
Това е пазарна икономика. Цените се определят според търсенето и предлагането, а не според дискусия в кварталното кафене или пейката пред блока. Освен това, не се сърдете на операторите, че развалиха тарифните си планове, а на тези, които искаха отпадане на роуминга. Заради тях сега ще ни се предлагат условия от преди 2-3 години. Като отпадне и роуминга на Балканите, тогава може да забравите за план с неограничени минути с такса под 40 лв.
Както многократно си го казвал - цените се определят според търсенето! В България не са много хората, които ще дадат повече от 20-30 лева за аб.план, като се вземе впредвид какво е заплащането. Като вдигнат цените все повече потребители ще свиват потреблението и отказват от абонаменти на договор. Това операторите го знаят много добре и според мен, ще дойде момент, когато ще се направят абонаменти за пътуващи в чужбина и такива, които не излизат или го правят много рядко, само по почивки евентуално, с възможност за закупуване на временни пакети. Не вярвам да са такива тъпанари и да си подритват сигурните печалби от дългогодишните абонати... :D
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 17 апр 2019, 10:05

Освен това, не се сърдете на операторите, че развалиха тарифните си планове, а на тези, които искаха отпадане на роуминга.
Фене, пак дрънкаш глупости. За 4 лв. повече (28 лв.) спрямо миналия ми договор, освен че говоря свободно и ползвам нет в ЕС имам и 300 минути към него от България. Плюс това нета ми е с цели 12ГБ повече (28ГБ). При мтелците не знам как е, но аз съм доволен от офертата на виваком.

Apple_fan

Мнение от Apple_fan » 17 апр 2019, 10:45

Вито написа:
17 апр 2019, 10:05
Освен това, не се сърдете на операторите, че развалиха тарифните си планове, а на тези, които искаха отпадане на роуминга.
Фене, пак дрънкаш глупости. За 4 лв. повече (28 лв.) спрямо миналия ми договор, освен че говоря свободно и ползвам нет в ЕС имам и 300 минути към него от България. Плюс това нета ми е с цели 12ГБ повече (28ГБ). При мтелците не знам как е, но аз съм доволен от офертата на виваком.
Ти ще престанеш ли като папагал да повтаряш на какъв план си и колко си доволен?!
Говоря за стандартните тарифни планове. Никой не може да знае какви ще са скритите или специално предложените. Сравни една брошура на А1 или Виваком от април 2018 и една година по-късно. Да не говорим как сега мобилните планове на А1 и Виваком са едно към едно. Говоря за официалните. На Теленор са малко по-добре, дават минути към Зона 2 и Балкани.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 17 апр 2019, 11:39

Фене, аз от 6 години не съм на официалните планове, както и хиляди други възползвали се от план за лоялни клиенти. Айде бегай чети каталозите.

Apple_fan

Мнение от Apple_fan » 18 апр 2019, 12:17

Преди малко от Виваком се обадиха на един колега и му предложиха неограничени минути и 10GB за 21,99 лв за преподписване.

wiesmann
Регистриран: 28 дек 2018, 15:17

Мнение от wiesmann » 18 апр 2019, 13:08

Някой може ли да каже след колко време нов абонат може да стане лоялен клиент в Теленор?

Alcant
Регистриран: 22 дек 2014, 21:49

Мнение от Alcant » 18 апр 2019, 21:53

От А 1 ми предложиха за прехвърляне от БОБ към тях за 22лв-неограничени,9 GB,50 Мин за Европа и роуминг.Това добре ли е?

Отговори