Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от defierofodds » 02 дек 2019, 14:35

Мilen написа:
02 дек 2019, 14:27
defierofodds написа:
02 дек 2019, 14:20

А ТиКом са жалка работа

Съгласен съм, но се видя, че когато изчезна конкуренцията от Макс телеком и Булсатком, колкото и мижава да беше, картела се развихри в огромна степен и вече откровено се подиграва с всички нас, потребителите!

Така че за мен офертата на Тиком е ОК, стига човек да е наясно с условията- покритие само в големите градове, безсрочен договор, 12 лв. такса за 50 GB нет.
Е 12-левовата не е ли с 2-годишен? Пък и безсрочен да е, ако няма къде да го прекратиш, все същото.

И покритието май намалява, доколкото забелязах при сканиране последното лято. Съмнявам се и в София да може да се разчита навсякъде да имаш.

Изобщо, тези фирмички (И Булсат) не само не са конкуренция, а напротив -според мен изкуствено се поддържат именно за да няма реална конкуренция, да няма на тяхно място други, които биха си мръднали пръста да предлагат нещо.

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 02 дек 2019, 14:39

Мilen написа:
defierofodds написа:

А ТиКом са жалка работа

Съгласен съм, но се видя, че когато изчезна конкуренцията от Макс телеком и Булсатком, колкото и мижава да беше, картела се развихри в огромна степен и вече откровено се подиграва с всички нас, потребителите!

Така че за мен офертата на Тиком е ОК, стига човек да е наясно с условията- покритие само в големите градове, безсрочен договор, 12 лв. такса за 50 GB нет.
Хубавите оферти преди време никога не са били заради Макс телеком и Булсатком! Конкуренцията беше между трите големи телекома, които знаеха, че един нов оператор няма да събере повече от 1% пазарен дял.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 02 дек 2019, 14:48

Apple_fan написа:
02 дек 2019, 14:39
Мilen написа:
defierofodds написа:

А ТиКом са жалка работа

Хубавите оферти преди време никога не са били заради Макс телеком и Булсатком! Конкуренцията беше между трите големи телекома, които знаеха, че един нов оператор няма да събере повече от 1% пазарен дял.
Добре, да приемем, че просто съвпада по време орязването на мегабайтите и сривът на макс телеком, тогава защо се случи намаляването на мб при светата троица?

rosennedkov
Регистриран: 25 фев 2019, 15:22

Мнение от rosennedkov » 02 дек 2019, 14:56

Мilen написа:
defierofodds написа:
Това е за студенти...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Мнение от Мilen » 02 дек 2019, 15:35

rosennedkov написа:
02 дек 2019, 14:56
Мilen написа:
defierofodds написа:
Това е за студенти...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

За "студенти" е обявена на сайта. Реално когато ходих септември месец в подлеза на НДК с мой познат, който държеше само и единствено на безсрочен договор, не искаха никаква студентска книжка. Бяхме взели една за всеки случай, но не се наложи да влезе в употреба.

Всякакви начини да вземе човек глътка въздух от безобразните и обидни условия на Картела са добре дошли!!

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Мнение от iWolff » 02 дек 2019, 15:44

Мilen написа:
02 дек 2019, 13:55
Също така си пуснете WiFi интернет във вкъщи и на работата , с което драстично ще намалите нуждата от мобилен нет и ще можете да преминете на по-ниска такса от картела или да си останете на безсрочен договор, докато не си оправят скапаните условия!
Аз не знам да има дом в днешно време, в който да няма WiFi, като изключим повечето хора по селата, въпреки че вече и в повечето села си има кабелен интернет. Също така не знам каква е манията да си си вкъщи, да имаш WiFi, но да стоиш на мобилни данни? Чувстваш се по-добре, когато на телефона ти пише 4G ли? Не е към теб специално, а към няколкото човека, които се изтъкват, че домашен нет не ползват. Не мога да си го обясня изобщо. Та нали и на компютъра и на телевизора и на разните там смарт уреди им трябва интернет, просто без WiFi не става.
И като изключим безумните спийд тестове, които също се чудя защо ги правите и защо и аз съм ги правил до преди време, в момента с нормално ползване на телефона, без спийд тестове, само нормалните неща - музика, някой клип и браузване, докато съм навън, потреблението ми за един месец знаете ли какво е? Не повече от 2GB на месец. Около 8GB на месец винаги ми остават неизползвани. Така че за мен специално дали ще са 2, 3 или 30 GB ми е все тая. От поне 10 години винаги съм плащал около 25-30 лв. месечна такса и винаги всичко ми е стигало.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 02 дек 2019, 15:49

iWolff написа:
02 дек 2019, 15:44
Мilen написа:
02 дек 2019, 13:55
Също така си пуснете WiFi интернет във вкъщи и на работата , с което драстично ще намалите нуждата от мобилен нет и ще можете да преминете на по-ниска такса от картела или да си останете на безсрочен договор, докато не си оправят скапаните условия!
Аз не знам да има дом в днешно време, в който да няма WiFi, като изключим повечето хора по селата, въпреки че вече и в повечето села си има кабелен интернет. Също така не знам каква е манията да си си вкъщи, да имаш WiFi, но да стоиш на мобилни данни? Чувстваш се по-добре, когато на телефона ти пише 4G ли? Не е към теб специално, а към няколкото човека, които се изтъкват, че домашен нет не ползват. Не мога да си го обясня изобщо. Та нали и на компютъра и на телевизора и на разните там смарт уреди им трябва интернет, просто без WiFi не става.
И като изключим безумните спийд тестове, които също се чудя защо ги правите и защо и аз съм ги правил до преди време, в момента с нормално ползване на телефона, без спийд тестове, само нормалните неща - музика, някой клип и браузване, докато съм навън, потреблението ми за един месец знаете ли какво е? Не повече от 2GB на месец. Около 8GB на месец винаги ми остават неизползвани. Така че за мен специално дали ще са 2, 3 или 30 GB ми е все тая. От поне 10 години винаги съм плащал около 25-30 лв. месечна такса и винаги всичко ми е стигало.
Винаги е добре да имаш backup, и за вкъщи (Случва се домашният нет да падне), и за навън (Винаги може да ти се наложи да отсъстваш повечко време от вкъщи и да разчиташ само на мобилен, тогава и 15ГБ може да не ти стигнат).

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 02 дек 2019, 16:00

Винаги е добре да имаш backup, и за вкъщи (Случва се домашният нет да падне), и за навън (Винаги може да ти се наложи да отсъстваш повечко време от вкъщи и да разчиташ само на мобилен, тогава и 15ГБ може да не ти стигнат).
Така е! По-добре да имаш и да не ти потрябва, отколкото да нямаш, а да ти потрябва!
Иначе за спийдтестовете е прав. Безсмислено е да се пускат. На всички е ясно, че навсякъде операторите имат и добри и слаби места на покритие и скорости. Ама, как да им подарявам едни 40 ГБ от общият ми включен трафик, след като така или иначе ги плащам? :D На работата нета е безобразно смотан от известно време и ползвам единия телефон с теленорската карта да облъчва. И пак не мога да изхарча и половината трафик, каквото и да правя, дори с ъпдейтите...Иначе има потребители и потребители. Някои които познавам са на най-високите такси с 50гб месечно и си купуват допълнително пакети, за да им стига горе-долу.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Мilen

Мнение от Мilen » 02 дек 2019, 16:19

iWolff написа:
02 дек 2019, 15:44

в момента с нормално ползване на телефона, без спийд тестове, само нормалните неща - музика, някой клип и браузване, докато съм навън, потреблението ми за един месец знаете ли какво е? Не повече от 2GB на месец.

Така е, прав си. Проблема за операторите ще дойде когато много хора осъзнаят тези неща, започнат масово да ползват WiFi нет навсякъде, където е възможно и понеже ще им стигат 2 GB на месец, преминат на плана с най-ниска такса за 12 лв. на месец. Който при Виваком за тези пари предлага 2 000 минути и 2 000 МБ за лоялни абонати (скрит план). И ще реват тогава, че им падат приходите, но ще бъде късно... Не става само да изнудваш абонатите на всеки две години да минават на по-висока такса, а оператора да скапва непрекъснато условията, просто не става. Пораждат в момента голям отпор от клиентите си!

Мilen

Мнение от Мilen » 02 дек 2019, 17:13

defierofodds написа:
02 дек 2019, 15:49

Съгласен съм, че може да се наложи да ползваш допълнително мобилен нет, дори и да разчиташ основно на WiFi със базовата такса от 12 лв.. Но защо да даваме постоянно пари на операторите за нещо, което рядко ползваме, особено при тези безумни условия? Ако ни се наложи, лесно и бързо може да се добави пакет за мобилен нет от приложението. При Виваком има следните опции:

За 3 лв. - 750 MB на ден, които важат изцяло и в роуминг в ЕС. Много добра опция, използвал съм я няколко пъти в роуминг, след изчерпване на включените МБ.

За 10 лв.- 5 000 МБ. Включва 2 000 Мб от тях, които важат в роуминг в ЕС.

За 15 лв.- 10 000 МБ, от които 3 000 МБ важат в роуминг в ЕС.

За последните два пише, че се подновяват автоматично за следващият отчетен период, но без проблем може да ги спрете по всяко време, няма договор. Така плащате само когато реално имате нужда от повече мобилен нет, а не нон-стоп две години високи месечни такси на Картела с лоши/ силно неадекватни условия!

Отговори