Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

STE1
Регистриран: 14 окт 2006, 20:35

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от STE1 » 08 мар 2020, 13:52

Значи колкото досега, май само има 2 лв намаление за срока на договора - ако не се лъжа, беше 26 лв досега?
Невероятно е намалението :D от стандартните условия по плана , пак са сложили допълнителни глупости които не всеки ги ползва но ги плаща.

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 08 мар 2020, 14:19

STE1 написа:
08 мар 2020, 13:52
Значи колкото досега, май само има 2 лв намаление за срока на договора - ако не се лъжа, беше 26 лв досега?
Невероятно е намалението :D от стандартните условия по плана , пак са сложили допълнителни глупости които не всеки ги ползва но ги плаща.
Така е, аз лично хич и не ги гледам временните условия, важни са след изтичането. Затова и преди време отрязах А1 като ми предлагаха 16 ГБ за 30 лв, а след изтичане по 5. При Теленор пак е по-добре в сравнение с А1, де - малко по-малко са мегабайтите, но след изтичане са повече и не е крайно наложително преподписването, както при А1.
SwollenMembers написа:
08 мар 2020, 13:44
След като дълги години съм аботнат на Виваком, тази година ми се обадиха и ми предложиха промоционален план "за лоялни клиенти", който реално беше с по-малко МБ интернет трафик, по-висока такса и един куп абонаменти за първата година - HBO, DIEMА и т.н., които така или иначе вече плащам в отделна услуга към ТВ. Навсичкото отгоре ми пратиха договор, в който според тарифния план SmartL+ стандартните МБ са 4000 (???) и всичко останало е "промоция" - отказах го разбира се, а отвратителното им отношение изобщо няма и да го коментирам.
Да, пълна подигравка е за 30 лв да имаш само 4ГБ "стандартни", а специално при Виваком си беше и чиста проба измама по едно време, понеже ги пишеха 10ГБ+10 или колкото там бяха промоцията на промоцията :D :? Но първите 10 ги пишеха в черно, нищо, че пак си бяха 4+6.

wolfy
Регистриран: 25 яну 2010, 09:57

Мнение от wolfy » 08 мар 2020, 14:29

Предпочитам да преподписвам през 2 години същите или по-добри условия, отколкото да ми се вдига таксата или да ми падат МБ на половина. Досега бях на 24.99 с 10000 Мб. Сега за 23.99 имам 10000 +2х10000, като Тидала ползва трафика на чата, което е добре. След края на договора цената става 29.99 лв. Една година имаш безплатно 2 дигитални позиции (аз ползвам НВО и Diema), след това можеш и да не плащаш. Със сигурност е по-добре от предишния план. Мрежата им е ок, няма изненадващи такси и малоумия. Доволен съм. Планът ми го предложиха в офис, след тяхно обаждане.

Изпратено от моят LYA-L29 с помощта на Tapatalk

defierofodds

Мнение от defierofodds » 08 мар 2020, 14:33

wolfy написа:
08 мар 2020, 14:29
Предпочитам да преподписвам през 2 години същите или по-добри условия, отколкото да ми се вдига таксата или да ми падат МБ на половина. Досега бях на 24.99 с 10000 Мб. Сега имам 10000 +2х10000, като Тидала ползва трафика на чата, което е добре. След края на договора цената става 29.99 лв. Една година имаш безплатно 2 дигитални позиции (аз ползвам НВО и Diema), след това можеш и да не плащаш. Със сигурност е по-добре от предишния план. Мрежата им е ок, няма изненадващи такси и малоумия. Доволен съм. Планът ми го предложиха в офис, след тяхно обаждане.

Изпратено от моят LYA-L29 с помощта на Tapatalk
Обаче тези допълнителни мегабайти в един момент ще секнат или поне няма постоянно да има такива оферти, затова и не трябва никога да се разчита на тях, а да се гледат стандартните - просто да знаеш, че стандартните условия са ти достатъчно ОК и можеш да си позволиш да не преподпишеш, ако условията са по-лоши.

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Мнение от iWolff » 08 мар 2020, 14:42

А нали знаеш, че при изтекъл договор, преминал в безсрочен, оператора винаги може да промени условията с едномесечно предизвестие? Така че и тезата ти да гледаш стандартните условия не ти гарантират такива условия доживот.
2-годишния договор ти гарантира добри условия за срока на договора и устройство на преференциална цена, не знам защо някои бягат като дявол от тамян от това.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

defierofodds

Мнение от defierofodds » 08 мар 2020, 14:49

Досега не се е случвало да променят условията по някой план след изтичане (Ако го направят вероятно ще е няколко лв нагоре, има такава клауза, че могат да променят таксата според данните за инфлацията или нещо такова беше, но всъщност пише, че могат да го правят и преди изтичането на договора, така че на теория пак нямаш гаранция. Аз скоро подписвах и на А1, и на Теленор, и тази клауза се е появила навсякъде. разбира се, ако го направят, ще си вкарат автогол, защото масово хората няма да смеят да преподписват на скъпи планове), но пък да влошат промоционалните условия - като цяло постоянно се случва постоянно и точно такава е тенденцията в последно време. Затова и аз бягам "Като дявол от тамиан" от такива условия. 2 Години хубаво, а после може така да те прецакат, че да се чудиш какво да ползваш.

bari1
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Мнение от bari1 » 08 мар 2020, 18:08

Напълно съм съгласен че плановете за лоялни клиенти се влошават в най добрия случай ще преподпишеш при същите условия .Точно така е след изтичане на договора условията стават трагични а и не са длъжни след 2 г. да ти предложат план "специално за теб".Тогава оставаш на безсрочен договор с неизгодни условия.

BANANA_18
Регистриран: 01 юли 2004, 01:51

Мнение от BANANA_18 » 08 мар 2020, 20:27

Януари си взех втора карта само за интернет 2 години 35 гб интернет+ 10гб за видеотрафик към виваком приложението. След две години просто ще го спра ако не ми отърва.

fan1886
Регистриран: 16 мар 2020, 18:42

Мнение от fan1886 » 16 мар 2020, 20:32

След 2 месеца ми изтича договора към ВИВАКОМ ( 11 ГБ Нет и неограничени минути за 24 лв води се SMART L), сега в МОЯТ ВИВАКОМ на специални оферти ми предлагат план с 14 ГБ Нет за 25 лв и друг 16 гб за 27 лв - и двата също се водят SMART L. Взима да ми писва от тия мошеници - преди 2 години бях на план за 18 лв, сега 24 после 27...30, няма да стане на тяхната все нагоре. Ако не стане на по-добри условия за по-малко пари май ще се местя на Теленор
На някой предлагат ли по добри оферти ?

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Мнение от iWolff » 16 мар 2020, 21:09

В последния месец ще ти излезнат по-добри оферти. И при мен почнаха с по-високи цени с по-лоши условия в началото, след това за известно време офертите изчезнаха и после се появиха по-добри и приемливи условия.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

Отговори