Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Nik21
Регистриран: 25 дек 2018, 09:22

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от Nik21 » 02 фев 2021, 19:09

Netmastera написа:
02 фев 2021, 18:07
БОБ никога не е бил оператор. Всички договори са сключени от името на Мобилтел, мтел, А1 или там както е официалното юридическо име на А1. Така че съвсем спокойно може да се оплачеш от А1, защото договорът е сключен с тях.
Благодаря ти колега за отговора.

nomercy
Регистриран: 12 юни 2008, 18:08

Мнение от nomercy » 02 фев 2021, 22:26

След като предлагат услуга са длъжни да я поддържат. И може да си сигурен , че докато ти взимат парите си пускат и отчети и клиентите си декларират и логове са длъжни да пазят 1 година.

polax
Регистриран: 12 дек 2019, 20:33

Мнение от polax » 04 фев 2021, 19:31

Здравейте,
Въпросът ми не е за темата, но не намирам подходящата, а не мога да пусна нова.
Днес ми звъннаха за преподписване на А1 Xplore TV, но договорът ми изтича 11.2021г. Предлагат ми същите условия и допълнителен пакет със спортни канали. В момента ползвам план с 200+ канали и 3 приемника за 22.38лв при новмална цена 36лв /мисля толкова беше/.
На мен не ми трябват допълнителни пакети и мисля, че ще склонят.
На някой случвало ли му се е да звънят за преподписване 9 Месеца по-рано? Може да звучи налудничаво, но си мисля, че се опитват да ме вържат/МОЖЕ БИ НЕ САМО Мен/ тъй като очакват намаление на цени или реална конкуренция или знае ли човек?

ivanovbg
Регистриран: 11 апр 2010, 16:09

Мнение от ivanovbg » 04 фев 2021, 19:57

polax написа:
04 фев 2021, 19:31
Здравейте,
Въпросът ми не е за темата, но не намирам подходящата, а не мога да пусна нова.
Днес ми звъннаха за преподписване на А1 Xplore TV, но договорът ми изтича 11.2021г. Предлагат ми същите условия и допълнителен пакет със спортни канали. В момента ползвам план с 200+ канали и 3 приемника за 22.38лв при новмална цена 36лв /мисля толкова беше/.
На мен не ми трябват допълнителни пакети и мисля, че ще склонят.
На някой случвало ли му се е да звънят за преподписване 9 Месеца по-рано? Може да звучи налудничаво, но си мисля, че се опитват да ме вържат/МОЖЕ БИ НЕ САМО Мен/ тъй като очакват намаление на цени или реална конкуренция или знае ли човек?
Мен вече за мобилен план два пъти така ми намазаха ските. По-рано преподписвам взимам си устройство и хоп на следващият или след 2-3 дни устройството е с намаление. Тези допълнителни пакети дето се опитват да ти пробутат да не са някакво условие примерно първите 12 месеца без такса и после айде....

osil
Регистриран: 15 дек 2018, 18:56

Мнение от osil » 04 фев 2021, 20:07

И на нас звъняха от А1(последните месеци на 2020),много по-рано от 3 месечното изтичане на договора,предлагаха по-високи планове за интернет и мобилен план.Като ги отрязахме,понеже ни устройват тези условия предложиха преподписване и преподписахме(понеже ставаха по-лоши условията).Само една искаше да качи с лев таксата задъжително и я отрязахме,че договора изтича декември 2021 и беше нахална.Така че няма уловка,масова практика е да звънят почти година по-рано от изтичането на договора,ако искаш питай можеш ли да преподпишеш на досегашните условия и ако се навият на това,пращат договор по куриер за удължаване с 24месеца и си спокоен.За по-ниски цени засега забрави.Иначе гледат да пробутат по-висок план по принцип и ако се не съгласят на преподписване им откажи
Последна промяна от osil на 04 фев 2021, 20:15, променено общо 1 път.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 04 фев 2021, 20:12

Това е за другата тема, но преди около седмица ми се обадиха от А1 за фиксираната услуга, като директно ми предложиха анекс, за да продължа условията по досегашният си договор. А той изтичаше лятото - юни.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Ndimov
Регистриран: 21 май 2016, 23:54

Мнение от Ndimov » 04 фев 2021, 20:54

И на мен ми звъня някакъв, юни ми изтича договора, за домашен интернет 200/120 мб, но не ми предложи нищо конкретно, същите условия, питам го такива условия няма, Ами идете в офис , тази тарифа беше за 29 лв. Тогава , сега за тези пари предлагат 1000 Мб.

polax
Регистриран: 12 дек 2019, 20:33

Мнение от polax » 04 фев 2021, 23:22

osil написа:
04 фев 2021, 20:07
И на нас звъняха от А1(последните месеци на 2020),много по-рано от 3 месечното изтичане на договора,предлагаха по-високи планове за интернет и мобилен план.Като ги отрязахме,понеже ни устройват тези условия предложиха преподписване и преподписахме(понеже ставаха по-лоши условията).Само една искаше да качи с лев таксата задъжително и я отрязахме,че договора изтича декември 2021 и беше нахална.Така че няма уловка,масова практика е да звънят почти година по-рано от изтичането на договора,ако искаш питай можеш ли да преподпишеш на досегашните условия и ако се навият на това,пращат договор по куриер за удължаване с 24месеца и си спокоен.За по-ниски цени засега забрави.Иначе гледат да пробутат по-висок план по принцип и ако се не съгласят на преподписване им откажи
Аз го обвръзвам с продажбата на виваком и евентуалната реална конкуренция, но щом и на Вас са звъняли още миналата година, явно не е това. Мен ме устройва сегашната цена. Ще видим др седм като се обади отново.

zinizaga
Регистриран: 07 фев 2019, 11:11

Мнение от zinizaga » 11 фев 2021, 12:47

А1 категорично отказват да ме преподпишат на 12+2+2 за 18лв , който ползвам от 6 години. какви са им механизмите да ми променят договора като изтече? това, което пише в последния му Анекс е, че след изтичането му условията остават същите, и той е вече безсрочен.
Но какви вратички имат в общите условия да ми променят условията по договора и да ми вдигнат месечната такса например?
не искам устройство, а да продължа да ползвам само текущите си условия

zlostorko
Регистриран: 01 юли 2011, 10:32

Мнение от zlostorko » 11 фев 2021, 19:00

Понякога много се запичат тия. Не мога да разбера от какво точно зависи. Примерно аз трябваше да преподпиша стационарния нет 75мбит на 13лв вместо на 12. Запекоха се гадовете и тва е...

Отговори