Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

nomercy
Регистриран: 12 юни 2008, 18:08

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от nomercy » 09 мар 2021, 11:46

А междувпрочем в договора какво пише като зитекат 2-те години да не става и там като на А1 н 5 Мбит-а скоростта.

Briktop
Регистриран: 11 мар 2021, 09:21

Мнение от Briktop » 11 мар 2021, 09:32

Здравейте колеги ;) Първи пост и въпрос, разбира се.
Коя е най изгодната за момента тарифа? В момента съм абонамент на А1 на много ниска тарифа, така, че не е проблем да си платя трите такси. Тази за 30 лева 50GB ми се вижда изгодна, защото ме интересува да има повече трафик. Други неща не ползвам, ясно е минутите са неограничени и от време на време международни разговори.
И От друга страна неограничената на Виваком е супер,тъй като може да се наложи да се бачка "хоум офис" от морето :D и ще е идеална за тази цел да се ползва.

Познат мой твърди, че веднъж изтекъл плана на Емтел може да направиш ресет и той да запозчне отначало пак за 24 месеца, което е добре доста ако го има като опция в А1. Бях клиент на Вива доста годинки и портнах номер, защото ми предложиха адски дървен план за преподписване. То ест тази опция ме блазни ако мога да си пусна пак плана от начало като изтече. Някой запознат ли е с такова нещо?

И другото, което ме притеснява е, че не успявам да разбера как е точно ограничението по МБпс, тук видях, че това ограничение е НАД 100GB трафик дневно и чак тогава си ограничен на тази максимална скорост от 50Мбпс. Правилно ли съм разбрал или съм чел неравилно ? :mrgreen: Ако съм разбрал неправилно и ограничението си винаги на тази скорос, то това ми се струва супер безмислено като ще минаваме на 5G мрежа, не е ли така? :shock:

Ще се взима телефон заедно с договороа, Айфон в кеш. При Виваком е малко по изгоден телефона, но пък като платя трите такси пак сме там :D

Извинявам се за дългият пост, но не мога да реша как да постъпя и реших да се допитам до вас

ivanovbg
Регистриран: 11 апр 2010, 16:09

Мнение от ivanovbg » 11 мар 2021, 12:46

Briktop написа:
11 мар 2021, 09:32
Здравейте колеги ;) Първи пост и въпрос, разбира се.
Коя е най изгодната за момента тарифа? В момента съм абонамент на А1 на много ниска тарифа, така, че не е проблем да си платя трите такси. Тази за 30 лева 50GB ми се вижда изгодна, защото ме интересува да има повече трафик. Други неща не ползвам, ясно е минутите са неограничени и от време на време международни разговори.
И От друга страна неограничената на Виваком е супер,тъй като може да се наложи да се бачка "хоум офис" от морето :D и ще е идеална за тази цел да се ползва.

Познат мой твърди, че веднъж изтекъл плана на Емтел може да направиш ресет и той да запозчне отначало пак за 24 месеца, което е добре доста ако го има като опция в А1. Бях клиент на Вива доста годинки и портнах номер, защото ми предложиха адски дървен план за преподписване. То ест тази опция ме блазни ако мога да си пусна пак плана от начало като изтече. Някой запознат ли е с такова нещо?

И другото, което ме притеснява е, че не успявам да разбера как е точно ограничението по МБпс, тук видях, че това ограничение е НАД 100GB трафик дневно и чак тогава си ограничен на тази максимална скорост от 50Мбпс. Правилно ли съм разбрал или съм чел неравилно ? :mrgreen: Ако съм разбрал неправилно и ограничението си винаги на тази скорос, то това ми се струва супер безмислено като ще минаваме на 5G мрежа, не е ли така? :shock:

Ще се взима телефон заедно с договороа, Айфон в кеш. При Виваком е малко по изгоден телефона, но пък като платя трите такси пак сме там :D

Извинявам се за дългият пост, но не мога да реша как да постъпя и реших да се допитам до вас
При А1 ресет засега дават поне при мен, но аз взимам и устройство. Чувам обаче, че има хора на които не позволяват на същият плана и те карат на по-висок план да отидеш. Миналата година обаче без да си го искам директно ми предложиха ресет на договора докато на предният път се опитваха първо да ми предложат друг план. При Виваком чувам, че изтече ли не ти дават възможност на същият гледат да вдигнат таксата дори с 1лв. да бъде. За теленор аз лично нямам информация.

OstapBender
Регистриран: 20 фев 2021, 04:31

Мнение от OstapBender » 11 мар 2021, 14:53

А1 винаги можеш да останеш на същия план.

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Мнение от ivobel721 » 11 мар 2021, 19:10

Досега от години насам бях към фирмения договор на баща ми към А1. Януари му предложиха оферти за преподписване и минахме на 25 лв без ДДС с 15 000 МБ, неограничени бг минути и без международни минути (преди имах). Аз с нежелание се съгласих, защото нямах друга опция да се пренеса на частен договор. (Вече му предлагат ужасни оферти, защото той махна много неактивни карти и остана с около 10.)

Освен това ми е време за нов телефон и се чудех между Galaxy S21 и бъдещия OnePlus 9 Pro.

След години идиотщини с това, че всичко трябва да минава през акаунт мениджърката, която за всичко се бави със седмици да направи, ми писна и казах, че искам да мина на частен договор, тъй като в момента цените са добри (знам, че промоционалните МБ са само за 2 години, ама после мога да искам анекс). Освен това цените за бизнес клиенти за устройства са ужасни.

Реших, че ще вземам S21 с 2XL плана с 8000 + 42 500 МБ за 29,99 лв на месец след онлайн плащането и телефонът само за 1156 лв. Това са цените и на сайта. Нямам право на отстъпка, тъй като нито преподписващ в края на договора, нито съм пренасящ се от друг оператор. (Имам домашен интернет към тях в София, но май това не оказва влияние, защото от минали месец ми излиза в Моят А1 "специална оферта" точно за този план, който си е на сайта им.)

Което ми води и до причината да пиша тук:
Младежът на касата каза, че ако се пренасях от друг оператор са щели да ми предложат за 30 лв "неограничени минути и неограничен интернет". Разбира се, чак след като попитах дали този Интернет е ограничен на 50 Mbps, тогава той каза, че е. Аз не бих минал на план с ограничена скорост, след като за същата цена ще имам 50 500 МБ, които никога няма да успея да изхарча, но знам, че някои от нас се интересуват от тези планове.

Приятел обмисля дали да се премести от Теленор на А1, защото иска да си взима устройство като S21 или OnePlus 9 и ще питам за него дали има оферти за пренасящи се за под 30 лв и ще пиша тук. (Цената на S21 е примамливото нещо, не че е недоволен от Теленор.)

Малка подробност е, че А1 във Варна никъде нямали S21, така че аз днес не успях да взема устройството и не съм подписвал нищо, но обещаха да ми се обадят, като им ги заредят от София утре или вдругиден и надявам се всичко стане както трябва.

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 11 мар 2021, 19:52

При пренос на номер и абоната има някаква услуга, планът става за 28 лева с 50гб

nbamrvolte

Мнение от nbamrvolte » 12 мар 2021, 14:40

Днес.
Предложение за преподписване Виваком - 20,99, 15ГБ.
Казаха, че ще ме чакат да реша до понеделник.

stanley56
Регистриран: 12 апр 2019, 18:42

Мнение от stanley56 » 12 мар 2021, 16:27

23,99 лв. при преподписване с Виваком, от план Smart M+ на Smart L, при условията на "Smart Promo" - неограничени минути към национални мрежи и роуминг ЕС, 150 минути към мрежи от ЕС, 12000 MB в БГ, 8300 МВ в роуминг, 10 лв. с ДДС за платено съдържание в TV Go, 10 000 МВ за Tv Go за първите три месеца и TIDAL.

Fr0sT
Регистриран: 13 мар 2021, 22:06

Мнение от Fr0sT » 13 мар 2021, 22:12

Здравейте,

Засилил съм се към 2XL плана на А1 за 31лв с неограничени разговори и 50ГБ, като си взема и устройство. Сегашния ми план е на същата цена само че неограничени разговори и 20ГБ но от eshop-а и ми казват че не могат да ме прехвърлят към 2XL понеже не съм в последните 3-те месеца, искат само да ми преподпишат сегашния договор за нови 2 години. Някъде по назад в темата бях чел, че ако взимаш устройство това с 3-те месеца не важи, така ли е все още и ако да кого да натискам да ме прехвърлят на новия план ?

mjoy383

Мнение от mjoy383 » 14 мар 2021, 06:43

Така е! Не е нужно да си в последните три месеца. Планът е готин, но още по-готин като прехвърлиш номер тогава става до 27лева.

Отговори