Скрити планове за ТВ и Нет - частни лица

alex333
Регистриран: 16 фев 2007, 16:01

Re: Скрити планове за ТВ и Нет - частни лица

Мнение от alex333 » 09 дек 2023, 09:25

Здравейте!
Ползвам Vivacom оптичен интернет 300 mbit и Iptv и съм доволен. Особено ценна е функцията за връщане до 7 дни назад, която поддържат на повечето канали. Избира се лесно и с един бутон - EPG.
Договорът изтича и този път не предлагат преподписване в магазините. (Преди 2 години нямаше проблем.) Предлагат EON на много по-висока цена (Дразнещо - отстъпката от 1 лев е само за 4 месеца, а при подписване онлайн са 6 месеца. Тъпотия някаква.)
Проверих конкурентите - те предлагат по-изгодни оферти, които са с включени безплатни екстри за 12 месеца - избор между Spotify, HBO, спортни канали.
Конкретно питане и мнение от ползващите:
1. Виваком оптика + ЕОН TV FULL - какво е качеството спрямо Виваком IPTV?
2. Оптика на А1 (300 mbit) и тяхната ТВ? Имат ли лесно връщане и гледане до 7 дни назад във времето? Гледах им сайта и разбирам, че това зависи от приемника, но кой от тях е най-нов?
Благодаря на отзовалите се.
iPhone 16 Pro Max, White Titanium, 256 GB

mihailg0
Регистриран: 05 апр 2021, 11:11

Мнение от mihailg0 » 09 дек 2023, 09:41

alex333 написа:
09 дек 2023, 09:25
Здравейте!
Ползвам Vivacom оптичен интернет 300 mbit и Iptv и съм доволен. Особено ценна е функцията за връщане до 7 дни назад, която поддържат на повечето канали. Избира се лесно и с един бутон - EPG.
Договорът изтича и този път не предлагат преподписване в магазините. (Преди 2 години нямаше проблем.) Предлагат EON на много по-висока цена (Дразнещо - отстъпката от 1 лев е само за 4 месеца, а при подписване онлайн са 6 месеца. Тъпотия някаква.)
Проверих конкурентите - те предлагат по-изгодни оферти, които са с включени безплатни екстри за 12 месеца - избор между Spotify, HBO, спортни канали.
2. Оптика на А1 (300 mbit) и тяхната ТВ? Имат ли лесно връщане и гледане до 7 дни назад във времето? Гледах им сайта и разбирам, че това зависи от приемника, но кой от тях е най-нов?
A1 вече инсталират само A1 Xplore TV приемници, те имат много функции, включително YouTube и др, но като цяло и новите и старите, всичките имат връщане назад до 7 дни. Като качество е доста добре. Има вариант ако телевизора е смарт, да използваш приложението за смарт ТВ и да си без приемник. И при него има връщане назад до 7 дни. Аз лично съм поне от 10 години на бившите Мегалан, после Мтел/А1 ги купиха и никога не съм имал проблеми. А1 често имат по-добри оферти по магазините или ако някой нещо е споделил тук нагоре.

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Мнение от Dubspace » 09 дек 2023, 09:58

alex333 написа:
09 дек 2023, 09:25
Здравейте!
Вкъщи съм на А1 от повече от 10 години, и мога да кажа, че досега не съм имал проблеми с тях. Единствено имах проблеми, когато бях на LAN, но откакто пуснаха PON на адреса ми, нещата станаха по-добре. От 2 години съм на Xplore TV, и от него също съм доволен. Единствено може да се очаква леки бъгове в работата на ОС-а и липсата на включено мобилно приложение за ТВ, но от страна на стабилност на каналите, там няма никакви проблеми. Даже хубаво нещо сега на А1 е, че когато им се абонираш за телевизия, ти дават безплатно да си активираш един допълнителен екран чрез приложението на смарт ТВ. Ако на адреса ти има GPON от А1, минавай смело.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

ive123
Регистриран: 13 яну 2019, 16:09

Мнение от ive123 » 09 дек 2023, 13:42

alex333 написа:Здравейте!
И според мен сменяй с А1 смело! Ако ти инсталират приемници на xplore tv имай предвид, че при тях не ти дърпат от скоростта на интернета, докато при ЕОН имаш ли спад на нета, ти сече телевизията.

Sent from my iPhone using Tapatalk

gogorog
Регистриран: 10 дек 2023, 19:33

Мнение от gogorog » 10 дек 2023, 19:57

Здравейте, някой преподписвал ли е договор с Виваком на ЕОН Премиум+1GB нет за 1 лев за първите 9 месеца + 61,90 лв за следващите 15 месеца. Пробвам вече няколко пъти през 123 и през чата и не мога да получа такава оферта. Договора ми изтича в края на месеца. Говоря за преподписване, а не за нов договор.

Ilian K
Регистриран: 27 юни 2016, 21:57

Мнение от Ilian K » 11 дек 2023, 09:47

gogorog написа:
10 дек 2023, 19:57
Здравейте, някой преподписвал ли е договор с Виваком на ЕОН Премиум+1GB нет за 1 лев за първите 9 месеца + 61,90 лв за следващите 15 месеца. Пробвам вече няколко пъти през 123 и през чата и не мога да получа такава оферта. Договора ми изтича в края на месеца. Говоря за преподписване, а не за нов договор.
Моя договор за ЕОН лайт + FiberNet100 изтича на 22.12, но за преподписване ми дават само 4 по 1 лв. и след това на 36,90, защото избирам пакет ЕОN Full. Преди 10 дена бях в София, и в Парадайз МОЛ, в офиса на Виваком, един техен служител ми даде оферта 6 месеца по 1 лв. и след това на 33.40 лв, но трябвало да го направи най-рано 1 седмица преди подписване. Тази оферта ми харесва много, защото идва по около 26 лв месечно. Не знам, защо ме върна да дойда 1 седмица преди да изтече, дали иска да закрие услугата и да пусне нова, не разбрах. От тогава тази оферта не ми я дават нито в офис на Виваком, нито на 123, да не говорим, че в сайта въобще не излизат оферти за преподписване на фиксирани услуги.
До тук идвам до извода, че за нови клиенти смъкват от основната тарифа, но за преподписване не мърдат от обявената цена в сайта.
В добавка в А1 ми предложиха, оферта за нов клиент до края на Декември, ТВ 200 канала + 300 Мбита интернета за 24 лв. на месец, за 2 години. Но не смея да взема телевизията на А1 xplore ТВ, защото мисля, че няма 7 дни връщане назад на всички канали, качеството не е като на ЕОН и не е така удобна за навигация.

polax
Регистриран: 12 дек 2019, 20:33

Мнение от polax » 11 дек 2023, 21:21

Здравейте,
Имам една сателитна ТВ в едно село. До момента беше с виваком след всичките индексации таксата стана 14.08лв с втори приемник.
Сега ми предлагат преподпосване при същите условия на цена 16.5лв
Минах и през А1 и те "избухнаха" с оферта - 100 канала за 8ле + 4 лв за втори приемник, общо 12лв. Условията са по 24 месечен договор, а след периода нищо не се променя, поне така твърдят.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 12 дек 2023, 10:23

polax написа:
11 дек 2023, 21:21
Минах и през А1 и те "избухнаха" с оферта - 100 канала за 8ле + 4 лв за втори приемник, общо 12лв. Условията са по 24 месечен договор, а след периода нищо не се променя, поне така твърдят.
От няколко месеца е офертата. Не са те излъгали. Тук https://www.a1.bg/a1-sat-tv-promo можеш да видиш и кои канали включва("Виж детайли"), както и дори да поръчаш онлайн, ако искаш. Допълнително срещу 2лв. можеш да ги гледаш и на Android.

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 12 дек 2023, 11:11

Такава е! И аз си взех тв за 8 лева и ме устройва напълно.

polax
Регистриран: 12 дек 2019, 20:33

Мнение от polax » 12 дек 2023, 12:28

Благодаря!
Значи спирам вивата и ще ставам клиент на А1 :)

Отговори