Мнение
от Dubspace » 05 фев 2024, 17:18
Аз искам да изкажа моето възмощение от днещната инсталация на интернет от А1, тъй като искам да покажа каква нелоялна практика се прилага в последно време за тази услуга. Когато се намирате на място, където А1 са FTTB, в завимост от скоростта, която се избере, ще имате два избора за рутер:
1. Рутер Smartcom - за планове до 100 Mbps
2. WiFi 6 рутер TP Link EX220 - за над 100 Mbps.
И дотук с хубавата част. От тук насетне, нещата стават супер тегави:
1. Когато ви идват да ви монтират услугата, и да имате по-добър рутер, няма как да ви го сложат, а само някой от двата по-горе, защото те са само съвместим с конфигурацията на мрежата на А1.
2. Настройките на рутера са заключени. Вие може да имате достъп до 192.168.0.1, ама няма да ви дадат достъп до там. Ако се обадите на съпорта, друго няма да ви кажат, освен да си оправяте настройките от Моят А1, който така или иначе е супер зле.
3. Моят А1. По-лайнян начин за конфигурация на рутер от там няма. Толкова е тромав и бавен, и дори често не ми прилага това, което искам. Нито мога да си сменя името на WiFi мрежата като хората, нито паролата, нито и на канала за излъчване + дължина на канала. Постоянно дава грешка, че били невалидни данните, които съм въвел, и на 99.9% не се прилагат. Едвам съм си оправил мрежата на 5 GHz (на 2.4 въобще не иска). Също така, липсват и други функционалности - задаване на IP и DNS адреси, мощност на излъчване на WiFi мрежата, настройки за passthrough, за да работи VoWiFi и др.
Може и хубава оферта да са ми предложили, но сега нещата с инсталацията и конфигурацията на домашният им интернет (особено по FTTB) е повече от тотал щета. Преди е можело на FTTB да си използваш собствен рутер, а сега - НЕ МОЖЕ.
Просто за друго освен за жалба от КЗП, нe може да бъде това.
!!!Така че преди да подписвате договор за фиксиран интернет от А1, гледайте много добре каква имплементация на оптичната им мрежа има на даден адрес!!!
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black