Скрити планове за ТВ и Нет - частни лица

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Re: Скрити планове за ТВ и Нет - частни лица

Мнение от ivobel721 » 29 яну 2024, 14:43

positiwe написа:
29 яну 2024, 12:43
Но защо тогава на сайта им пише : "Промоционалната цена от 1 лев/мес. за първите 6 м. за EON FULL (станд. 38.90 лв/м.) важи за нови и съществуващи абонати при 24-м. договор, сключен до 31.03.2024 г. или до изчерпване на количествата крайни устройства. Цените са с ДДС. Промоцията е валидна само през онлайн канала за продажба - vivacom.bg. "

Относно А1, ще трябва пак да свикват с нов интерфейс и дистанционно, което беше проблем когато минаха на ЕОН и няма да се хареса. Как са А1 в това отношение?
Ооо, интересно, не знаех, че пише това вече. Аз говорех от личен опит през 2018 година, когато Виваком отказаха да минем да по-евтин план, дори когато ги заплаших, че отивам в А1. (Докато в А1 2 години по-късно заплахите с Виваком проработиха.)

Според мен приемникът за телевизия на А1 е по-лесен за употреба, но интерфейсът е доста различен.

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 05 фев 2024, 11:37

ivobel721 написа:
29 яну 2024, 14:43
Ооо, интересно, не знаех, че пише това вече. Аз говорех от личен опит през 2018 година, когато Виваком отказаха да минем да по-евтин план, дори когато ги заплаших, че отивам в А1.
Е от тогава са минали има няма 6 години хаха. Винаги се гледат текущите договори и техните условия на сайта...

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Мнение от Dubspace » 05 фев 2024, 17:18

Аз искам да изкажа моето възмощение от днещната инсталация на интернет от А1, тъй като искам да покажа каква нелоялна практика се прилага в последно време за тази услуга. Когато се намирате на място, където А1 са FTTB, в завимост от скоростта, която се избере, ще имате два избора за рутер:
1. Рутер Smartcom - за планове до 100 Mbps
2. WiFi 6 рутер TP Link EX220 - за над 100 Mbps.

И дотук с хубавата част. От тук насетне, нещата стават супер тегави:
1. Когато ви идват да ви монтират услугата, и да имате по-добър рутер, няма как да ви го сложат, а само някой от двата по-горе, защото те са само съвместим с конфигурацията на мрежата на А1.
2. Настройките на рутера са заключени. Вие може да имате достъп до 192.168.0.1, ама няма да ви дадат достъп до там. Ако се обадите на съпорта, друго няма да ви кажат, освен да си оправяте настройките от Моят А1, който така или иначе е супер зле.
3. Моят А1. По-лайнян начин за конфигурация на рутер от там няма. Толкова е тромав и бавен, и дори често не ми прилага това, което искам. Нито мога да си сменя името на WiFi мрежата като хората, нито паролата, нито и на канала за излъчване + дължина на канала. Постоянно дава грешка, че били невалидни данните, които съм въвел, и на 99.9% не се прилагат. Едвам съм си оправил мрежата на 5 GHz (на 2.4 въобще не иска). Също така, липсват и други функционалности - задаване на IP и DNS адреси, мощност на излъчване на WiFi мрежата, настройки за passthrough, за да работи VoWiFi и др.

Може и хубава оферта да са ми предложили, но сега нещата с инсталацията и конфигурацията на домашният им интернет (особено по FTTB) е повече от тотал щета. Преди е можело на FTTB да си използваш собствен рутер, а сега - НЕ МОЖЕ.

Просто за друго освен за жалба от КЗП, нe може да бъде това.

!!!Така че преди да подписвате договор за фиксиран интернет от А1, гледайте много добре каква имплементация на оптичната им мрежа има на даден адрес!!!
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 05 фев 2024, 17:47

Абе Дъбчо... естествено, че може да си ползваш твой рутер. Караш ги да bridge-нат един порт техния рутер и си слагаш твоя. Така че преди да излизаш с такива гръмки изявления е хубаво малко да почетеш.

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Мнение от Dubspace » 05 фев 2024, 18:05

nmnikolov написа:
05 фев 2024, 17:47
Абе Дъбчо... естествено, че може да си ползваш твой рутер. Караш ги да bridge-нат един порт техния рутер и си слагаш твоя. Така че преди да излизаш с такива гръмки изявления е хубаво малко да почетеш.
След като си толкова остроумен. кажи ми как да сложа bridge mode на TP Link EX220, който така или иначе е почти идентичен с моя, който притежавам - TP Link Archer AX53? Това да не ти е ONT на Huawei? Айде малко по-сериозно!
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

osil
Регистриран: 15 дек 2018, 18:56

Мнение от osil » 05 фев 2024, 21:43

Нека да добавя за по-скъпия рутер на А1- TP- Link EX 220 , че ми нашиха договор за по 2 лв на месец, за 24 месеца да го ползвам при инсталацията. Много хубав бил, но не казаха цената, накрая се разписах електронно в квадратчето на телефона на техника, мислейки че е просто ок за инсталацията на tv и Интернет, а сключих договор A1 home wi fi. Накрая се изпокарахме като разбрах, сега още се разправям с този казус, че ми казаха по телефона, че безплатен рутер не ми се полагал. Вече и техниците мамят и гледат да изкарат някой лев на наш гръб.Отделно с пробването на замяна на платения рутер със собствен не стана по телефона със сътрудник на А1, че нещо се бъгвала телевизията и няма възможност само собствен да ползваш. Така че всеки да пита за това и да внимава при инсталация и какво подписва и колко струва.

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 05 фев 2024, 22:58

1: TP Link рутери никога не купувайте. Пълни боклуци и много лоша поддръжка.
2: Да сложат едно DMZ към втория рутер и изобщо не ти пука какво се случва с рутера на А1. Иначе аз на Виваком си взех един преобразувател от оптика към ЛАН и изобщо не съм ползвал техен рутер.

ive123
Регистриран: 13 яну 2019, 16:09

Мнение от ive123 » 05 фев 2024, 23:09

osil написа:Нека да добавя за по-скъпия рутер на А1- TP- Link EX 220 , че ми нашиха договор за по 2 лв на месец, за 24 месеца да го ползвам при инсталацията. Много хубав бил, но не казаха цената, накрая се разписах електронно в квадратчето на телефона на техника, мислейки че е просто ок за инсталацията на tv и Интернет, а сключих договор A1 home wi fi. Накрая се изпокарахме като разбрах, сега още се разправям с този казус, че ми казаха по телефона, че безплатен рутер не ми се полагал. Вече и техниците мамят и гледат да изкарат някой лев на наш гръб.Отделно с пробването на замяна на платения рутер със собствен не стана по телефона със сътрудник на А1, че нещо се бъгвала телевизията и няма възможност само собствен да ползваш. Така че всеки да пита за това и да внимава при инсталация и какво подписва и колко струва.
Аз не разбирам какво толкова искате?!? Всичко без пари, ама да бъде най-доброто. Като искате ваш рутер - търсите оператор, който не инсталира негов рутер. Смятам, че А1 и Виваком дават предостатъчно в съотношение - цена/качество. + си сменят оборудването ако се развали.

Sent from my iPhone using Tapatalk

osil
Регистриран: 15 дек 2018, 18:56

Мнение от osil » 05 фев 2024, 23:22

Искам безплатен техен рутер, а не мой. А и да не казват че струва 2лв на месец и че подписваш договор са селски дребни номерца. После лъжеха че са казали, а ние бяхме двама човека и никой не знаеше за това. Викат и ние сме двама и казваме че сме ви казали за таксите... Не знам като не знаете казуса защо ги защитавате, същите номерца като на продавачите, с тази разлика, че там знам какво да очаквам и не се хващам, а тези ме изненадаха. И всичко това го пиша за да няма други,, опарени''

Nik21
Регистриран: 25 дек 2018, 09:22

Мнение от Nik21 » 06 фев 2024, 01:16

osil написа:
05 фев 2024, 23:22
Не знам като не знаете казуса защо ги защитавате, същите номерца като на продавачите, с тази разлика, че там знам какво да очаквам и не се хващам, а тези ме изненадаха. И всичко това го пиша за да няма други,, опарени''
За предупреждението, благодаря колега, ще го имам предвид. За продавачите в офисите, и аз знаех че са лъжци, лъгали са ме право в очите, за да си направят "таргета". Техниците са по-честни, те са работачи като нас и като си тръгват, винаги им давам по 10 лева, да пият по една бира за мое здраве.

P.S. А че някои защитават картелите - това хич да не те ядосва, правят го за пари.

Отговори