скрити такси при М-тел и Глобул
скрити такси при М-тел и Глобул
някой знае ли нещо за тези еднократни такси от 9,90 лв. за нови клиенти при М-тел и Глобул
-
- Регистриран: 18 авг 2010, 22:16
Re: скрити такси при М-тел и Глобул
Няма такова нещо. Предплаща се абонаментната такса за съответния тарифен план.
Зная - липса на четене и информираност. Аман от такива теми (no)
не говоря за това.
при М-тел при нова карта клиента плаща 9,90 и получава за първите 30 дни :
1. при мобилна гласова карата - 60 мин. към всички мобилни оператори
2. карта само за мобилен интернет - 1,50 GB
3. домашен телефон - 200 мин към всички домашни телефони (фиксирани)
такава такса и Globul стартирали. Разбрах, че била 9,90 лв и 60 мин. към всички мобилни мрежи
ама и от кол центъра им не са много наясно, в магазините също - има, ама...
при М-тел при нова карта клиента плаща 9,90 и получава за първите 30 дни :
3. домашен телефон - 200 мин към всички домашни телефони (фиксирани)
такава такса и Globul стартирали. Разбрах, че била 9,90 лв и 60 мин. към всички мобилни мрежи
ама и от кол центъра им не са много наясно, в магазините също - има, ама...
до Jul 72
къде на страницата на Глобул я има, че аз не я намирам
къде на страницата на Глобул я има, че аз не я намирам
Дори не ми се пише - човекът ти е казал, това е таксата, която е предварителна и е при всички оператори. Предплаща се една такса, ама като казвам, че не се чете
Това не е месечна такса на абонамента, която се предплаща. Това е нещо ново за Глобул. При М-тел било от няколко месеца. Даже в магазините и от 123 не бяха наясно. Таксата е определена 9,90 без значение за каква месечна такса сключваш договор. Чудното е, че при М-тел това, което получава клиента е според това за какво сключва договор (както го описах), но за Глобул ми казаха само за мобилни абонаменти (плановете за говорене) и не уточниха дали има и при другите видове планове (мобилен интернет и домашен телефон). Да уточня, че при Виваком я няма (поне за сега). При Вива предплащаш месечната такса. В общи линии въпросът ми беше - само за напълно нови клиенти ли е или за всяка нова карта (без значение дали имаш друга на свое име) и дали има такава такса при другите видове услуги - мобилен интернет и домашен телефон.
До колкото разбрах от един познат мтел имат "инсталационна такса" от 9.90 ,което е супер малоумно да ти вземат такса инсталация като сам си поставяш картата в телефона. Аз се питам толкова ли много нови абонати имат че от тях искат да надуят печалбите си. Мтел никога не е мислил за своите клиенти.....всъщност мислил е само как да им вземе повече.
От техните проблеми насам нещата стават все по зле за клиента.....
1 . Увеличаване на такса за разговор със *88
2. Автоматично активиране на гласова поща когато телефона ти е спрян за неплатена фактура
3. Такса за активация на сим карта
4. Таксуване 60/60
5. премахване на по-евтините си тарифи (пример малкият селект,в момента ако искаш разговори в мтел най малко 24.90)
Радвам се че си прехвърлих номера в друг оператор.
А този с ник обективния да вземе да си ги смени,че стои смешно при положение че няма капка обективност в поста че няма инсталационна такса..,...да не говоря и за други постове
От техните проблеми насам нещата стават все по зле за клиента.....
1 . Увеличаване на такса за разговор със *88
2. Автоматично активиране на гласова поща когато телефона ти е спрян за неплатена фактура
3. Такса за активация на сим карта
4. Таксуване 60/60
5. премахване на по-евтините си тарифи (пример малкият селект,в момента ако искаш разговори в мтел най малко 24.90)
Радвам се че си прехвърлих номера в друг оператор.
А този с ник обективния да вземе да си ги смени,че стои смешно при положение че няма капка обективност в поста че няма инсталационна такса..,...да не говоря и за други постове
Като искат инсталационна такса аз бих направил следното - като подписвам договор да се прибера вкъщи и да им звънна да дойдат да ми поставят картата в телефона след като плащам инсталационна такса. Баси наглите същества...
[Quote]при М-тел при нова карта клиента плаща 9,90 и получава за първите 30 дни :
3. домашен телефон - 200 мин към всички домашни телефони (фиксирани)[/Quote]
[B]Това е инсталационна такса.[/B] Срещу нея клиента получава описаните в цитата бонуси за първия месец. Отделно се предплаща и една такса за избраната от клиента тарифа. Инсталационна такса не се дължи при покупка на план с месечна такса от 24.90лв. и нагоре.
3. домашен телефон - 200 мин към всички домашни телефони (фиксирани)[/Quote]
[B]Това е инсталационна такса.[/B] Срещу нея клиента получава описаните в цитата бонуси за първия месец. Отделно се предплаща и една такса за избраната от клиента тарифа. Инсталационна такса не се дължи при покупка на план с месечна такса от 24.90лв. и нагоре.