Смартфон с добро звукопроизвеждане

honey90
Регистриран: 04 май 2011, 19:01

Re: Смартфон с добро звукопроизвеждане

Мнение от honey90 » 19 авг 2011, 20:52

Охх, четох, четох, чеееееетох, цял ден мнения по форуми чета, вече виждам двойно :S
От С7 се отказвам, прекалено много негативни мнения и дефекти, а като се знам какъв съм карък, точно на мен ще се падне някой бъгав :X
Май си остава Уйев като най-добро решение, на мен навигации не са ми нужни или кой знае какъв софтуер. Само за скайпа ми е малко кофти, че ще липсва, ама ще карам в джава версия, какво да се прави.. Пък и има надежда за Андроид за този модел по-нататък, тъй че.. Абе, както се казва, перфектен телефон няма.
Все пак решението не е окончателно, ще помъдрувам още малко, така че съм отворена за още предложения :) Благодаря на всички за отзивчивостта! (flower)

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 19 авг 2011, 22:02

@honey90 няма как да стане хем да е силен говорителя, хем да е малък телефона, че и с операционна система.
Трябва да направиш компромис с размерите или с говорителите или с операционната система.
Skype за Bada - само Java варианта (става само за чатене както казаха колегите от предните постове).
Навигация за Bada има - NDrive, но не очаквай чудеса от нея, просто колкото да не е без...
Opera Mini можеш да му сложиш. Също и браузъра Bolt (не съм го тествал на Wave) - отваря някои "по-леки" flash съдържания и винаги ти показва Desktop версията на страницата точно като на PC.
И ако трябва да обобщим с какво се набутваш ... Wave го смятай за Java телефонче с много мощен хардуер, но с неразвиваща (или да не се засегнат собствениците: по-точно бавно развиваща) се операционна система ... а Java телефони колкото искаш (също подкарват Skype за чат, Opera Mini, Bolt и т.н.)
Затова по-добре направи компромис с размерите и да знаеш, че ще вземеш нещо полезно, а не се набуташ с Bada и после да се сърдиш защо са ти препоръчали еди какво си, а то не е това, което очакваш.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

fox_vt
Регистриран: 22 фев 2011, 12:42

Мнение от fox_vt » 19 авг 2011, 22:19

Като цяло си прав (blush) но не трябва да забравяме че когато излезе андроид на фона на тогавашните ОС си беше нещо различно и всичко живо се хвърли да го развива.И сега след като е водеща ОС със милиарди печалба е нормално за токущо излязла ОС да е в сянка.Но както и да е фактите са такива и винаги трябва да има компромиси;)

fox_vt
Регистриран: 22 фев 2011, 12:42

Мнение от fox_vt » 19 авг 2011, 22:24

Като цяло си прав (blush) но не трябва да забравяме че когато излезе андроид на фона на тогавашните ОС си беше нещо различно и всичко живо се хвърли да го развива.И сега след като е водеща ОС със милиарди печалба е нормално за токущо излязла ОС да е в сянка.Но както и да е фактите са такива и винаги трябва да има компромиси;)

honey90

Мнение от honey90 » 19 авг 2011, 22:25

Напротив, става - Nokia 6120, хем му е хубав звука от говорителя, поне на мен си ми харесва, хем е супер малък, хем е с операционна система. Супер доволна съм си от това телефонче, само че вече доста остаря, олющи и какво ли още не. Сега като гледам с какви тукмаци трябва да го заменя, лошо ми става. Той е 89гр, а повечето вече са по 120-150гр :S Естествено имат мнооого повече и по-модерни функции, но все пак ми се ще нещо по-нежно и компактно. Мисля, че 120гр са си бая компромис с размера/теглото.
И пак казвам, на мен ми трябва за слушане на музика, затова държа на хубав звук; за снимки - затова ми трябва що-годе сносна камера, не очаквам кой знае какви снимки от телефон, ако ще и 20мп да е; за интернет и скайп - затова искам добър процесор и издръжлива батерия; за четене на документи - затова ми трябва ОС. И искам това да е облечено в красива и компактна обвивка. Това е. Нито навигация ми е нужна, пак казвам, нито пък кой знае какви приложения. :)

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 19 авг 2011, 22:48

@honey90 нали говорим за смартфон с тъчскрийн и малки размери .... къде я намеси тази 6120 не знам.
Galaxy S - 119 гр. как ти се струва? Знам, че ще кажеш: много е голям.
Или Sony Ericsson Neo той е с 0.3'' по-малък екран спрямо Galaxy-то, но е по-тежък с 7 грама (126 гр.)
До 500 - 600 лв. с договор към оператор - това са най-изгодните телефони с операционна система, които си имат всичко (естествено като всеки един телефон си имат и плюсове и минуси), ако вдигнем "летвата" на 1000 - 1500 лв. тогава избора ти е по-голям.
Колегите ти предложиха и iPhone 3GS втора употреба, ако тези ти идват по-скъпи.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

honey90

Мнение от honey90 » 20 авг 2011, 08:50

Samsung Galaxy S -най-ниска оферта в сайта - 582.00 лв :X
Sony Ericsson Xperia Neo - най-ниска оферта в сайта - 633.00 лв :X
Малко ми е множко, а и не мисля, че си струва да се хвърлят толкова пари за телефон, особено когато техниката се развива с дни и с часове.
Телефони втора ръка не искам да взимам.
Договор не искам да сключвам - вече имам 2 карти на сметка на 2 от операторите. Ако ще си купувам, ще е само апарат.
Иначе да, и двата телефона много ми харесват. ;) Благодаря за предложенията.
Относно за Нокиа 6120 намесих я, защото ми е старият телефон, и защо не - смартфон е, малък е, само дето не е с тъч-скрийн, но по онова време тази технология беше сравнително нова и все още рядко срещана. Така че мисля, че за времето си беше супер телефонче. :)

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 20 авг 2011, 10:28

Виж Nokia C6-01. Телефонът е малък, компактен и има всички необходими неща които изброяваш, освен това и той ще получи тези дни ъпдейт до най новия Симбиян Анна. Това е много добър и отвсякъде функционален компактен тел.

http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2094/nokia-c6-01

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 20 авг 2011, 11:13

HTC Wildfire S? Малък е, компактен е, актуален е и е 400лв.

honey90

Мнение от honey90 » 20 авг 2011, 11:39

Ох, защо ли хич не ми харесват тия HTC, този вярно е малък, но всички са ми, колкото и смешно да звучи, някакви разпльокнати :D Колкото дълги, толкова и широки, кажи-речи :|
Съжалявам ако ви идвам много капризна, но това си е солидна инвестиция и искам всичко е до колкото е възможно перфектно, мисля, че ще ме разберете (blush)
Нокиата ми харесва, и тя е сравнително по-малка, макар и тежичка. Гледам, че пише, че има 3,5 аудиоизход, това май трябва да значи, че вади добър звук през слушалките, или се бъркам? :( Иначе си има всичко, добра камерка, хубав дисплей, куп разни други екстри, дето може би няма да ги ползвам никога :D Батерията май не е от най-силните, но за Нокиа нормално. Някой има ли представа звука как е реално? (flower)

Отговори