Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина. (Част 2)

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от В@НК0 » 07 юли 2018, 18:41

Значи наште тарикати прилагат стриктно византийските номера на гърците.:D

borusiq
Регистриран: 13 ное 2007, 09:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от borusiq » 08 юли 2018, 17:01

Интересно е да видиш колко много хора са в защита на предлагащия услугите. Не съм съгласен за 14 лв да ти бъдат предлагани 100 минути и и 100 МБ, а за 20 лв - неограничени и 12 ГБ. Маржът е брутален просто. Това нещо не се вижда в много други страни (аз поне не съм)
Fire is Faith

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от Мilen » 08 юли 2018, 17:23

[Quote]Маржът е брутален просто. Това нещо не се вижда в много други страни (аз поне не съм) [/Quote]
Напълно съм съгласен! И въпреки този брутален маржин, нашите оператора ни предлагат много по-лоши условия от над 13 милиона френски граждани, абонати на Фрии и кой знае още колко милиона европейци, абонати на други европейски оператори!

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от tzincbg » 08 юли 2018, 18:28

Просто целта им е 10 лв месечно от предплатен клиент и 20 от абонамент. Затова са толкова зле предложенията за 10лв.

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Мнение от algor » 08 юли 2018, 19:00

[Quote]Интересно е да видиш колко много хора са в защита на предлагащия услугите. Не съм съгласен за 14 лв да ти бъдат предлагани 100 минути и и 100 МБ, а за 20 лв - неограничени и 12 ГБ. Маржът е брутален просто. Това нещо не се вижда в много други страни (аз поне не съм)[/Quote]

Имате интернет, изгубете половин час да се поровите и ще видите, че и да не е навсякъде, то в повечето европейски страни е така.
Аз лично мога да ви дам поне 15 примера, но няма да го направя и ще се огранича до един.

Оператора 3 (да речем в Англия) - за 10 паунда на месец, получавате 1 гига нет и 600 минути.
За 15 паунда на месец, получавате 12 гиги нет и (цитирам):

[Quote]All-you-can-eat minutes
All-you-can-eat texts[/Quote]

Хайде приятно плюване по "маржа" на българските оператори и приятно четене на тъпотиите на Милен.

пп. Тук 5 човека не можете да разберете, че доста хора в БГ са готови да платят повече пари, но искат да получат и държат на качеството.
Качество!!!
Толкова ли ви е трудно да го разберете, Милен и компания?!?!
Аман от авантаджии, не ви е срам!
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от Мilen » 08 юли 2018, 19:15

Според мен трябва да ги е срам наглеците, които в тази тема защитават операторите, при положение че всеки вижда колко по-добри оферти има в Европа! Къде видя аванта, просто искам европейските условия за парите си!

В момента плащам 40 лв. общо на месец на 3 оператора, за да мога да постигна горе-долу нормални условия и достатъчно GB мобилен нет, като в Европа! Готов съм да ги давам тези пари на един оператор, но нека ми предложи същото, което имат над 13 милиона френски граждани:
[Quote] Неограничени разговори, 100 GB мобилен нет, 25 GB нет в роуминг в EU, неограничени смс- и ММС-и[/Quote]
Кой български оператор предлага това за 40 лв.? Никой, разбира се! Тук не се и доближават до такива оферти!! Дори и в най-високите пакети няма неограничени смс-и, нещо елементарно включено отдавна в другите страни дори и в офертите за 30 лв. (видно и от твоя пример с оператора 3).

Аман от хора, които се правят на идиоти и не разбират че българина не иска да го третират като второ качество клиент! И за парите си очаква поне толкова, колкото получават в други европейски страни! Маржа на печалбата на нашите оператори е огромен, достигащ до 40 % от приходите! Въпреки това получаваме по-лоши оферти и по лошо обслужване- например последни в Европа получихме LTE мрежи.

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от algor » 08 юли 2018, 19:24

[Quote]Готов съм да ги давам тези пари на един оператор, но нека ми предложи същото, което имат над 13 милиона френски граждани:[/Quote]

Дай линк да видим кой виртуален оператор, без покритие по света и у нас го предлага това...

пп. И научи термините, преди да се опитваш да блеснеш с тях.
Знаеш ли какво е "маржин", доценте?

Ще ти го цитирам от уикипедия, защото не си струва да ти го описвам с мои думи:

[Quote]Маржин (на английски: Margin) във финансовата теория и в практиката на капиталовите пазари обикновено означава гаранционна сума, предназначена за търговия с ценни книжа, която се депозира при брокер за откриването на маржин сметка. Целта на маржина е да се получат заемни средства от самия брокер, които клиентът да използва за търговия с инструменти на стойност, значително превишаваща гаранционната сума. Икономическият смисъл от използването на маржин е, че клиентът има възможност да реализира печалба върху цялата открита позиция, като същевременно ограничи инвестираната сума пари до размера на внесения маржин. Маржин търговията с акции и индекси е рискова форма на инвестиране.[/Quote]
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Мilen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от Мilen » 08 юли 2018, 19:33

Умните хора четат с разбиране, а не се хващат буквално за думата. Ясно е, че съм имал предвид "марж на печалбата". Ако и този термин не ти е ясен, направи си справка: https://www.google.com/search?client=firefox-b-ab&q=марж+на+печалбата+определение&sa

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от wer_aac » 08 юли 2018, 19:34

Не съм съгласен с всичко, което казваш. Но някои неща са така.
Но като искаш нет и т.н си плащаш. И ето офертата от твоя оператор за 49.99 ти дават неограничен нет. Я да видим в Европа кой предлага такава оферта на такава цена ?
В България като цяло услугите са сравнително евтини спрямо Европа. Проблема идва от ниските доходи, но дано и това се промени.
Освен това телевизията е много по-скъпа, да не говорим за спортни събития и т.н. С нета положението е същото. В бг за 1000 мбт може да намериш за 25 лв или 99. В Европа едва ли са такива цените.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от Ванката » 25 ное 2018, 10:30

Сега говорих с една приятелка от Швейцария и ми каза, че скоро е преподписала на някакъв план за 24 франка с доста нет, неогр.разговори и много минути за международни разговори, и е взела S9+ на лизинг към плана по 10 франка. Изчислих, че в български пари телефонът и стъпва на 480 лева тотал за двете години, а таксата и е 40 лева, хахахахаха...
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори