Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина. (Част 2)

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от Мilen » 27 сеп 2017, 23:07

Значи Вектон за 20 паунда( 43 лв.) ти дават неограничени разговори, неограничени смс-и, 100 международни минути и 100 ГБ нет! Това е без отстъпката! С включена отстъпка всичко това ти излиза 10 паунда( 22 лв.)

bachev31
Регистриран: 12 мар 2015, 12:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от bachev31 » 27 сеп 2017, 23:11

Не знам за скъпите аз съм си малко чичо Скрудж и си ползвам тия оферти от 1 паунд,понякога и тая от 10 паунда с отстъпката със зареждане от нета.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от Мilen » 27 сеп 2017, 23:38

Аз се удивлявам как при нас няма дори малко доближаващи се до тези оферти. Готов съм да плащам най-скъпата такса на Вектон, без отстъпката-43 лв., но искам същите условия срещу парите си. А нашите нагли и алчни оператори искат хем да ни продават по-скъпо отколкото в Англия, хем да ни предоставят по-малко включени услуги!!! Наглост на квадрат!

borusiq
Регистриран: 13 ное 2007, 09:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от borusiq » 28 сеп 2017, 00:15

Виждам едно пробуждане!
Явно някои са били упоени с няколко гиги и 30 000 минути към всички мрежи в България.
Fire is Faith

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от tzincbg » 28 сеп 2017, 05:08

Да, де. Ама мниго от тия цени са на виртуални оператори. У нас няма толкова голям пазар, че да процъфтяват виртуалните. Нещо повече - големите оператори се стискат и не дават мрежите си на други, дори помежду си не си помагат с покритието, където другия има нужда, за разлика от чужбина, всеки гради всичко сам. Еврокомисията принуди КРС да накара големите да дадат национален роуминг на Макс, но те нарочно или случайно оставиха вратички да е при каквито си искат условия. Така вместо нормалната практика - да получават наем редовно, покрит от приходите, поискаха ОГРОМЕН ДЕПОЗИТ ПРЕДВАРИТЕЛНО и край.

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от Dubspace » 28 сеп 2017, 07:15

Ти живот имаш ли? Като те гледам, явно те мързи да работиш и искаш евтини работи. Я се вземи малко. (angry)
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

bachev31
Регистриран: 12 мар 2015, 12:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от bachev31 » 28 сеп 2017, 08:06

Никой не иска да плаща скъпо,сигурно има мазохисти но са малко

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от Blue Sky » 28 сеп 2017, 08:16

Дефинирай скъпо и евтино. За всеки тези критерии са различни.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 28 сеп 2017, 08:29

Туй го кажи на шефа на Икеа - той дори не си купува нови дрехи. https://money.bg/ceo/miliarderat-sobstvenik-na-ikea-nosi-drehi-vtora-upotreba.html

Гошш
Регистриран: 25 сеп 2017, 14:23

Мнение от Гошш » 28 сеп 2017, 10:45

[Quote] Готов съм да плащам най-скъпата такса на Вектон, без отстъпката-43 лв., но искам същите условия срещу парите си.[/Quote]
Готов си само да ръсиш глупости и да се оплакваш колко ти е скъпо и как операторите те шибат с големия уй като разбира се клакьорките веднага се включват... Всички само ИСКАТЕ, защо не се запитате колко струва да получите услугите? Вижте годишните отчети на операторите по света- печалбите им след данъците като % са по-малки от тези на селската кръчма. Разбира се единия печели 5 бона годишно, а другия 50 милиона обаче и разходите са с огромни разлики.

От една такса 30лв. държавата автоматично отмъква 5лв. за ДДС- за оператора остават 25лв. Средната себестойност на "неогр. нац. минути и 20ГБ трафик" е 10-12лв.- значи на доставчика му остават още 12-13лв. с които да оперира. С тези пари се поддържа и разширява мрежа, субсидират се телефони и т.н. като накрая се плаща и корпоративен данък върху печалбата...

Гледате офертите на чуждите оператори и ми цитирате цени на MVNO-та които предлагат ограничен пакет услуги- що не извадите офертите на реалните оператори чиято мрежа ползват виртуалките?
Що умишлено изтървате факта, че субсидия на телефоните из чужбина реално липсва- имат безлихвен лизинг и толкова. Я ми намерете из Европа оферта по-добра от "Ноут 8 + Смарт Ю за 2400лв. обща цена за 2г."- май няма, а? В любимата ви Англия Ноут 8 с тарифа на Водафон даваща 60ГБ трафик + неогр. нац. потребление + други бонуси излиза 1590 паунда (3500+лв.)- май е доста далеч от 2400лв., а? С тарифа на О2 даваща 50ГБ трафик и т.н. Ноут 8 излиза 1854 паунда (4100+лв.)- тази цена дори не е от същата планета спрямо нашите 2400лв...
Що забравяте, че се предоставят услуги като TV Go, Mtel NOW и НВО Go от нашите оператори, а в чужбина също се предлагат такъв тип услуги от реалните оператори- при виртуалките такива екстри няма. И не ми обяснявайте колко ненужни и безполезни са тези неща- ползват се доста, а има не малко хора които минаха на Теленор само заради HBO Go. Аз също бих пренесъл едната си карта при тях заради НВО-то ако от години не си плащах за НВО пакет на ТВ-то...
Що не виждам да псувате новата тарифа на БОБ с 200 мин. и 3гб нет за 16лв.? Уж виртуален оператор, а цените му високи до небето- що не ревете, а?

Виртуалките плащат на едро и ползват свободният ресурс на мрежите- реалните оператори печелят жълти стотинки от MVNO-то и принципа е "по-добре 3лв. приход месечно отколкото 0лв." А и в крайна сметка това е проста търговия- купуваш на едро и си плащаш всеки месец на доставчика, а дали ще продадеш стоката с печалба и преди да се развали е проблем само на купувача. При няма и 5млн. потребителя в тази държава и 3 големи оператора просто няма място за MVNO. Последният шанс за такъв умря с идването на Теленор- византийците бяха на 2 крачки от това да преобразуват Глобул в MVNO като БОБ и да допуснат други (Макс и още 1-2 фирми) да им ползват мрежата обаче някак излъгаха норвежците.
Реално вие сравнявате сливи с кокосови орехи- единственото общо е, че растат на дърво...

ПС: Забравяте и какво е качеството на услугите- масово и из цяла Европа качеството е на ниво около от това на нашия "Мтел" които са пословично зле с покритието и качеството. Тук недоволствате при 50Мбит/с и ако по черният път към Горно Нанадолнище нямате перфектно 4Г, а из "белите държави" се радват на 4Г с 20-25Мбит/с в града и са доволни на стабилно 3Г в селските райони- за ваша изненада качеството и доброто покритие струват пари.

Отговори