Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина. (Част 2)

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от tzincbg » 28 сеп 2017, 11:15

Глобул да беше станал MNVO нямаше всъщност да е много яко, защото последните месеци преди продажбата беше кошмарно занемарена мрежата - почти всеки ден ме обвиняваха, че не съм си вдигнал телефона, а той въобще не беше звънял с входящо от тези номера.
За MNVO просто трябва по-силна регулаторна намеса. А дори да го обясним с пазара - не можем да обясним липсата на общи клетки на операторите или ползването на чужди клетки, където липсва покритие у нас, говоря дори само за трите големи, за разлика от чужбина.

Колкото до субсидията - за много модели чистата цена на оператора без договор е по-висока от цената на апарат без договор в технологичните вериги, така че отстъпката е много по-малка, отколкото изглежда, а те ги взимат и на по-ниска цена.
Добавяме някое левче за непоискани услуги, ама всеки месец, на милион абонати, някоя друга погрешно таксувана минута(тук имаше съфорумец ако не се лъжа, оплакваше се, че е таксуван за минути в ЕС на Smart U, добавени абонаменти за радио на други хора, фактури към стария оператор след прехвърляне и т.н.) и картинката става по-различна.

mobili
Регистриран: 24 май 2015, 16:13

: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от mobili » 28 сеп 2017, 11:19

[B]От една такса 30лв. държавата автоматично отмъква 5лв. за ДДС- за оператора остават 25лв. [/B]
ДДС-то го плащам аз, а не оператора.

borusiq
Регистриран: 13 ное 2007, 09:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от borusiq » 28 сеп 2017, 11:51

Намаляващото население е оправдание за повишение на цените! Ок, не че одобрявам, но ги разбирам.
Когато останалият бизнес почне да взема същия пример, балонът ще продължи да се надува и надува, като един ден ще направи едно голямо ПУК!
Ако следваме същата логика, метрото трябва да стане 2 лева, междуградския транспорт да поскъпне двойно, горивото да стане 2,50-3, токът да поскъпне двойно и т.н. и т.н.
Не ми харесва тонът ти изобщо. Нямаш един нормален стойностен коментар. Изразяваш се арогантно и вулгарно, нека добавя и факта, че в контекста си ни изкарваш "черна държава", сравняваш мобилни услуги с кокосови орехи.
Сърдиш се, че държавата удържа ДДС, криви сме ти, че не сме искали да плащаме 20-30 лв (как изобщо я измисли тази финансова бариера?), обвиняваш Мтел, искаш да няма MVNO... Ти подчовек ли си? В центъра на Варна, точно до Гранд Мол нямам обхват на твоя Виваком, ти наясно ли си с това? За какви нанагорнища и нанадолнища говориш въобще? На магистралата също нямам обхват от тях през 5 мин. По пътя Варна-Русе има все още отсечка, където в продължение на 5 км нямаш тяхно покритие.
Отново призовавам да бъдете умерени в хвалебствията си. Не сме ви клиенти в някакъв магазин да ни дрънкате глупости, още повече, че хората тук си имат мнение вече за отделните оператори.
Тук сравняваме оферти от чужбина и България и се стремим да мислим рационално и пазарно.
Fire is Faith

Nik_21
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Мнение от Nik_21 » 28 сеп 2017, 14:19

[Quote]Що не виждам да псувате новата тарифа на БОБ с 200 мин. и 3гб нет за 16лв.? Уж виртуален оператор, а цените му високи до небето- що не ревете, а?[/Quote]Нима наистина не знаеш? (или знаеш, но се правиш на смешник). Отговора ми е: Защото с БОБ нямам заробващ двугодишен договор. Чувствам се свободен,ако искам, още утре мога да прекратя договора си с БОБ без никакви наказателни такси. Но не го прекратявам защото на другите оператори офертите са пълно дърво.

Яжте ми кура
Регистриран: 28 сеп 2017, 14:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от Яжте ми кура » 28 сеп 2017, 15:39

Забавно е когато разни малоумни чикиджии ми трият профила понеже не ги кефи написаното... Бахурчо, скоро ще посетя оная курва жена ти и пак ще ми лапа дебелия хуй като извадя от гъза ѝ- да си знаеш що е ухилена до уши... И избягвай да я целуваш- рискуваш индиректно да ми лапнеш хуя...

@borusiq - олигофрен тъп, ти кой се опитваш да лъжеш бе? Ела ми покажи как пред Гранд мол нямаш обхват- ако аз до теб също нямам мрежа лично ще ти направя минет на улицата. Ако имам обхват- ще те ебъ на улицата и ще твърдиш, че ти харесва и искаш още. Аз ще се оправям с полицаите...
За твое нещастие съм във Варна и специално заради теб се отбих до мола да проверя положението- ЛЪЖЕШ КАТО ГНУСЕН МАНГАЛ. Да споменавам ли, че вътре в мола на -1 ниво имам отличен обхват на 4Г- това сочи наличието на пико клетки в мола, тоест е абсурд в близост до самата сграда да нямаш покритие. Отсреща, в централни гробища може и да липсва мрежа на места заради двата мола (зависи къде са клетките на Виваком), но ПРЕД, отстрани и зад Гранд мол мрежата си е ОК. Да не говорим пък колко е "в центъра на Варна" тоя мол- само тъп мангал живеещ до автогарата (където е Гранд мол за незнаещите) може да твърди, че това е "в центъра"...
Може и по магистралата да тестваме, скоро ще ходя до София - на отиване ще минем през Търново, а ще се върнем през Бургас. Ако по трасето Варна-София-Бургас изгубя мрежата за повече от 10 минути общо ще си отрежа топките. Ако е за по-малко от 10 минути ще ти строша пръстите на левия крак. Дори за да е по-трудно ще държим телефона ми долу до скоростният лост, а не горе на стъклото.
Разбира се никой няма 100% покритие на територията, разбира се от Бургас до Варна през прохода ще има пропуски (затова и НЕ го броим този участък), но всички имат добро покритие по главните пътища.

И да поясня, че да схванеш- не казвам "НЕ искам MVNO", просто тук няма условия за такъв. Като сравнявате цени бъдете коректни- тук виртуалки няма, гледайте офертите на реалните оператори. Искате MVNO- отивайте в чужбина да миете чинии и да лижете лайната в кенефите.
Никой и никъде не предлага услуги без пари- особено пък качествени такива. Това, че искате едва ли не да имате екстрите на Смарт Ю за 20лв. на месец и без срочен договор е ваше право, но също така и доставчика на услуги има пълното право да ти каже "ЛАПАЙ МИ ХУЯ БЕ, ЛАЙНАР ГНУСЕН". И аз исках да ебъ "Мис Свят", но ми се наложи да се задоволя с оная на 6-то място- почти без пари беше, но и качеството видимо беше по-ниско. Тая не бих я ебал ежедневно ако ще и пари да ми дава и общо взето това е положението с MVNO по цял свят- само ученици, дъртаци и съдрани цървули ползват такива услуги.

buberon4o
Регистриран: 23 окт 2007, 14:16

Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от buberon4o » 28 сеп 2017, 16:45

Джавкате се вие тука , ама си е факт ,че се вдигнаха цените рязко и в диапазона 5-14 лв офертите не струват или някои оператори дори не предлагат такива.В момента имам боб 14.99-1000мин и 2000мб и не виждам алтернатива на него, да не говоря ,че имаше и боб 2.99 или 3.99 за 100 мин което за някой непритенциозен си е оферта.

Яжте ми кура
Регистриран: 28 сеп 2017, 14:41

Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от Яжте ми кура » 28 сеп 2017, 17:54

Джавкаме се щото разни "претенциозни" лайнари искат за 10лв. да получат всичко без ограничения + да им дадат айфон без пари.
За хората с малки нужди и за съдраните цървули си имаме БОБ- плащаш малко, получаваш още по-малко и с лошо качество ама нямаш договор и е евтино. Обаче не е "престижно" и недоволстват тъпаците...
Ти за 15лв. имаш 1000мин. и 2гб нет (явно ти стигат) докато аз за 47лв. имам неогр. разговори + 24гб нет (+ 9 или 10гб в роуминг), 100Мбит/с домашен нет и ИПТВ с 200+ канала (всички канали, заедно с НВО и Синемакс)- разбира се всичко е с 2г. договор. А, да- взел съм и телефон с 40% отстъпка от пазарната му цена към него момент...
Как смяташ- имам ли право да рева, че било скъпо или пък с 2г. договор? Има ли по-евтино (максимум 40лв./месец) с договор? Имали малко по-скъпо (да кажем 55лв./месец) и без договор? Няма, вервай ми...
За горният обем услуги из Европа-та ако уцелиш промоция се плащат около ?40 (обичайно са ?55-60) и няма да видиш и ?3 отстъпка от цената на телефона- както и да го гледаме тук цените не са високи. Пълно е с "претенциозни съдрани цървули" искащи много за малко пари, но това е типично в тази държава.

ПС: Вместо да ревете "Скъпо е" мислете как да изкарате повече пари- аз за 3 дни си плащам всички сметки.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от tzincbg » 28 сеп 2017, 19:29

Който не го кефи - има булсатком - 9 лв 1000 мб, после на 128+ 400 мин. + 15 канала мобилна тв. Покритие и скорост като на Мтел 2001ва год., нищо, че 4g ce води, а на някои модели дори роуминга с Макс/Ти.ком работи... :)
Смешно е, ама е и тъжно. Ако съм пенсионер и ми трябват само разговори почти няма оферти или са куци. Не на всеки му трябва нет.

Nik_21
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от Nik_21 » 28 сеп 2017, 19:37

[Quote]ПС: Вместо да ревете "Скъпо е" мислете как да изкарате повече пари- аз за 3 дни си плащам всички сметки.[/Quote] За кой път вече се биеш в гърдите и претендираш, че си "много богат" - изглежда избиваш някакви комплекси. Богатите хора не търчат по цял ден по форумите и не се обясняват на "бедняците", колко са богати - те си имат други много по-приятни занимания :) ако ме разбираш правилно.

radi27
Регистриран: 04 сеп 2017, 20:40

Re: Re: Re: Сравнения на абонаментните планове у нас и в чужбина.

Мнение от radi27 » 28 сеп 2017, 19:38

Подписа ли договор с Булсат? Аз още си плащам от тестовия период(без да съм ходил в офис) на 9 лв неограничено и няма телевизия :D

Отговори