Стига с т'ва Ъ-кане!!! Писна ми
-
- Регистриран: 22 фев 2007, 15:56
Re: Стига с т'ва Ъ-кане!!! Писна ми
Лятото когато бях в България един като теб в технополис ми се подигра, че съм казала уи - фи, а не уай фай. Абе какви са тези комплекси? Не на всички им е роден английският език. Еми добре, че беше ти да ми кажеш, че и аз съм дива селянка, че не знам как се произнасяло. А ти много хубаво, че знаеш английским но когато си в България и пишеш в български форум, можеш да се постараеш да пишеш на български. Произношението на една дума на чужд език не показва дали човекът е умен, глупав, селянин, гражданин или каквото и да е.
-
- Регистриран: 31 май 2007, 06:34
Нещо не си разбрала (защо ли ме учудва). Ти мен оплю аз точно на такива като оня в ТП се дразня.
Общо взето с теб сме на едно мнение ама ти не си съгласна с мен - хахахахаха.
Ами едва ли тоя от технополис е бил като мене щото аз точно за това говоря, че не е нужно да изобретяваме български език нито да се правим, че сме по-англичани от англичаните.
В твоя случай е съвсем достатъчно ка кажеш Ви-Фи (Wi-Fi) или Уи-Фи, няма да си сбъркала изобщо. Даже и аз така бих го казал. Че Уай-Фай се произнася на Английски ама не на Български - така е, но точно за това говоря като побългаряваме чуждици, поне да е в унисон с езика, а не броукън бинглиш.
Случая с блекбЪрито обаче е съвсем различен защото е комично-дразнещ и няма нищо лошо да те коригира някой.
Форума е български, но не виждам какво неправилно виждаш в това като се пише на английски да си е на английски - гледам горе пише Mobile Shop (вместо Мобилен магазин), Mobiles&Gadgets (вместо Мобилни и играчки), отдясно Puzzle Game (вместо Пъзел игра), Mobile Best '11 Awards (вместо Мобилни награди 2011-та) итн на сайта кво толкова.
---
Общо взето с теб сме на едно мнение ама ти не си съгласна с мен - хахахахаха.
Ами едва ли тоя от технополис е бил като мене щото аз точно за това говоря, че не е нужно да изобретяваме български език нито да се правим, че сме по-англичани от англичаните.
В твоя случай е съвсем достатъчно ка кажеш Ви-Фи (Wi-Fi) или Уи-Фи, няма да си сбъркала изобщо. Даже и аз така бих го казал. Че Уай-Фай се произнася на Английски ама не на Български - така е, но точно за това говоря като побългаряваме чуждици, поне да е в унисон с езика, а не броукън бинглиш.
Случая с блекбЪрито обаче е съвсем различен защото е комично-дразнещ и няма нищо лошо да те коригира някой.
Форума е български, но не виждам какво неправилно виждаш в това като се пише на английски да си е на английски - гледам горе пише Mobile Shop (вместо Мобилен магазин), Mobiles&Gadgets (вместо Мобилни и играчки), отдясно Puzzle Game (вместо Пъзел игра), Mobile Best '11 Awards (вместо Мобилни награди 2011-та) итн на сайта кво толкова.
---
-
Не, не сме на едно мнение, защото не бих казала толкова грубо на някой, че не произнася правилно дадена дума. Приемам градивни критики, хубаво е да го пуснеш като информация, но тона ти в първия пост не ми допадна.
-
Тона е малко по-елевиран, но пък се извинявам за крайното му звучене в същия този първи пост. Само защото звуча малко по-неортодоксално не изтрива правотата ми.
Има си хас сега да се съгласиш с мене. Като евреина и откраднато-неоткраднатата лъжичка. Сега пък тона ми бил проблем (хахахаха)
И не бъркай грубост със сарказъм.
---
Има си хас сега да се съгласиш с мене. Като евреина и откраднато-неоткраднатата лъжичка. Сега пък тона ми бил проблем (хахахаха)
И не бъркай грубост със сарказъм.
---
-
- Регистриран: 04 окт 2010, 18:15
[Quote]Да да си го казва с Ъ ако иска да каже боровинка но ако произнася бранда на Research in Motion да си го казва както самите Research in Motion го произнасят.[/Quote]
Ти не знаеш как се превежда думата на български, седнал си да ни казваш как да я произнасяме, хайде стига. За каква „боровинка” става въпрос тук? Blackberry на български не е ли къпина? Не виждаш ли как пишат на български тук, ами си седнал да ни поправяш за чужди думи!
Ти не знаеш как се превежда думата на български, седнал си да ни казваш как да я произнасяме, хайде стига. За каква „боровинка” става въпрос тук? Blackberry на български не е ли къпина? Не виждаш ли как пишат на български тук, ами си седнал да ни поправяш за чужди думи!
-
Естествено че е къпина. Даже се вижда ясно на видеото (смешното). Не ми се занимаваше да коригирам хората за това да не ме обвинят, че се правя на учителка.
Само че бранда телефони не означава (само звучи като къпина на английски), просто БлекБери. А кой как си го превежда няма връзка с как го произнася.
Не вдяваш какво ме дразни. Ако щеш си го превеждай банан или маракуя все тая. Ако бяхме във форум за плод-зеленчук там е мястото.
---
Само че бранда телефони не означава (само звучи като къпина на английски), просто БлекБери. А кой как си го превежда няма връзка с как го произнася.
Не вдяваш какво ме дразни. Ако щеш си го превеждай банан или маракуя все тая. Ако бяхме във форум за плод-зеленчук там е мястото.
---
-
Май ти не ме разбираш или не искаш да ме разбереш. Аз не споря как се произнася, защото нямам никаква идея. Не знам грубост или сарказъм проявяваш, но няма смисъл от излишен спам и за това спирам с писането.
-
[Quote]Не знам грубост или сарказъм проявяваш
[/Quote]
Ами нали ти казах - не проявавам грубост!
[Quote]Аз не споря как се произнася, защото нямам никаква идея.[/Quote]
Е сега знаеш
(flower)
[/Quote]
Ами нали ти казах - не проявавам грубост!
[Quote]Аз не споря как се произнася, защото нямам никаква идея.[/Quote]
Е сега знаеш
(flower)
-
[Quote]Е сега знаеш
(flower)[/Quote]
Дано ми потрябва някъде :P
(flower)[/Quote]
Дано ми потрябва някъде :P
Върви в САЩ да чуеш как го изговарят. Много повече е А от колкото Е.
Ма то по тая логика и Nike не е Найк и т.н.
Ма то по тая логика и Nike не е Найк и т.н.