Технически проблеми при мобилните оператори

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори

Мнение от AVKansazov » 15 май 2015, 09:06

[Quote]Отново се изказваш неподготвен[/Quote]
Ако поразгледаш историята на постовете му може би ще ти стане ясно защо е "неподготвен" ;)
Вчера проведох 2 разговора мтел-мтел, единия без проблеми, другия повече беше опит предимно сам си говорех(чуваше се предимно стържене и половинки думи) и накрая се отказах и затворих.Интересното е че човека с който говорих и си беше в къщи преди нямаше проблем да говоря там и се оплака че напоследък няма обхват.И това в рамките на града.Като добавим и загубите на мрежа които получавам напоследък и дупките които се отвориха в интернета извън градовете...
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори

Мнение от A4i » 15 май 2015, 09:21

Аз пък преди седмица имах следния проблем на Боб/Мтел : на село в периферията на клетка (клетката на ~ 4км. в съседно село) има покритие (Edge), но цял ден никакви данни не пуска. Пробвах с два телефона и накрая се отказах. Тази седмица ще меря с инженерното меню на телефона ако не са го оправили.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори

Мнение от AVKansazov » 15 май 2015, 09:25

Аз вече се оплаках веднъж за нещо подобно но ми изтриха поста - в околностите на град Септември пълен обхват Н но не минават никакви данни.Сякаш има клетка но не е вързана към интернета.
Бях разочарован от покритието на вивата ама май ще се окаже че причината е мен - просто таблета изглежда че не поддържа 3g на 900 мгх.За сметка на това на G прави много стабилен трафик(особено с Опера с включена компресия) докато за останалите съм казвал че дори Е да имаш все едно нямаш интернет.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

TRACKER
Регистриран: 11 апр 2006, 17:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори

Мнение от TRACKER » 15 май 2015, 09:26

Да, на мен ми се е случвало това преди 3 години като пуснаха новата клетка на вивата на H+ на село.
Телефона стои закачен но никакви данни и разговори.
Предполагам че клетките преди да ги пуснат окончателно към мрежата стоят в някакъв тестов период, нещо такова...

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори

Мнение от bomobilebulgaria » 15 май 2015, 10:13

[Quote]Предполагам че клетките преди да ги пуснат окончателно към мрежата стоят в някакъв тестов период, нещо такова...[/Quote]
При мен проблема се появи точно на тези две места, за които подадох сигнал и смениха от 2100 на 900мхц. Абонати на 1-2 км от мен не са имали проблем, явно са вързани към друга клетка. Днес служител в офис ми обясни, че проблем точно като моя може да стане само заради проблем със захранването. Наистина ако махнем тези две бури, проблеми не съм имал, дори обратното.

Ще помоля служителя на Теленор @wikimobile да пише по конкретни проблеми, защото искам темата да е сериозна. Всички знаем за проблемите на Теленор с гласовите услуги и той има кяр да се превърне тази тема в мерене на патлаци и да бъде затворена. [u]Искам едно да ти кажа, тази тема е за обсъждане на проблеми, а не да ми казвате, че при другите не било така.
Какво имам предвид - някой пита @wikimobile за проблем при Теленор, отговаря му се конкретно за Теленор и т.н. Надявам се да сте разбрали, има си други съсипани теми за мерене на патлаци. [/u]
Не да ти казвам имам проблем с Мтел и ти да ми казваш колко си добре на Теленор и да ми пускаш тестове на скоростта - има си тема за това и аз мога да ти пускам през 5 мин тестове от по 20-25мбс., което не е отговор на въпроса ми.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори

Мнение от KOBRETI » 15 май 2015, 10:55

Пичове, това, че ако ползваш данни, нямаш разговори, са глупости. Този проблем го имаше само при вива преди години. При Мтел никога не го е имало. Току-що направих тест, сваляйки торент, телефонът си ми звънна...

Нещо май тръгваме на лов на вещици...

Относно пропуснати обаждания - имам 3 карти в момента. 2 От тях - служебна на Мтел и лична на Вива - са на 2-симов Galaxy S5 mini. Другата - лична на Мтел - е на S6 Edge. И трите карти са пренасочени да звънят на другия телефон, ако им липсва покритие или са изключени. Телефоните не се изключват никога.

Ето какво показва разлечатката ми от последниите фактури на личните номера:
Мтел - 0 пренасочени
Viva - 11 пренасочвания

bomobilebulgaria

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори

Мнение от bomobilebulgaria » 15 май 2015, 11:20

[Quote]Пичове, това, че ако ползваш данни, нямаш разговори, са глупости. [/Quote]
Това ми е ясно и при мен не беше ставало до снощи, не бях губил никога и 3Г както и висока скорост. Затова се и поинтересувах. Стана за сефте, а преди това тук служителя на Глобул споделяше за подобно нещо и реших да попитам. Просто нещо увиснаха при мен в двете бури.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори

Мнение от KOBRETI » 15 май 2015, 13:07

Било е нещо временно...

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори

Мнение от Мilen » 15 май 2015, 13:56

Малко е смешно да гледам потребителя bomobilebulgaria, който се изяваваше като най-големия хейтър в темите за LTE нет, сега да призовава тази тема да остане "сериозна". Явно като проблема го засяга лично желанието за хейт изчезва ;) Както се казва, всичко се връща на този свят...
[Quote]Мтел си издиша лекичко в последно време. Случва се да дропват разговори на всевъзможни места в града, нета "заглъхва" трябва да се спре и да се пусне връзката наново.[/Quote]
Същата работа и при мен. Проблемите се появиха в края на януари, началото на февруари. Съвпаднаха с началото на големите промоции, които доведоха до претоварване на старата 3G мрежа на Мтел в София. Това беше и една от основните причини да си взема втора карта за LTE нет, от който съм изключително доволен и досега не съм имал никакви проблеми.

bomobilebulgaria

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори

Мнение от bomobilebulgaria » 15 май 2015, 15:55

Дано не е така при всяка буря. До сега 2 от 2 през пролетта, зимата нямах проблеми. Може би защита на клетките или както ми обясниха проблеми със захранването.

Отговори