Технически проблеми при мобилните оператори
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори
2010-2011 ползвах Nokia E52 - При пускане на data винаги получавах пропуснато повикване като смс. Предполагам че тогава проблема е бил в нокията, но всепак го имах. Разследваха го от PS Core на Виваком но не успяха да видях проблем.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори
Аз също ползвах Е52. Супер телефон. По онова време Вива го имаше този проблем и гласът не беше с приоритет. После го оправиха.
-
- Регистриран: 23 сеп 2012, 20:50
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори
При мен проблемът е обратният. Не се случва винаги, но е достатъчно често, за да се дразня. Когато телефонът ми е свързан към интернет (Мтел, H) и проведа разговор, интернетът се изключва, докато говоря, след което се включва отново, когато затворя и даже минава през E. А понякога се налага аз да го включвам, което е най-досадното.
Телефонът ми не е някаква тухла, за да е от него, пробвах и с други и резултатите бяха подобни.
Телефонът ми не е някаква тухла, за да е от него, пробвах и с други и резултатите бяха подобни.
-
- Регистриран: 28 апр 2015, 22:37
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори
Всичко е така както си го написал и си много прав. В допълнение ще кажа само едно, предлагат изгодни планове с много минути и пакети за интернет с тях ни продават и смартфони за по хиляда лева пък после ограничават мрежата.
Какъв е извода ?
Добре им е като ни вземат парите,поне да не ни ограничават.
Ами народа го е казал преди години:
"Не е луд този дето яде две баници,луд е онзи който му ги дава"
Какъв е извода ?
Добре им е като ни вземат парите,поне да не ни ограничават.
Ами народа го е казал преди години:
"Не е луд този дето яде две баници,луд е онзи който му ги дава"
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори
Не знам до телефона ли е или до мрежата но преди и аз като бях на 2Г мрежа на Глобул и пуснех данни,като звънят на номера даваше им,че е изключен,явно данните бяха с приоритет,сега забелязвам,че прекъсват данните и звъни телефона,след разговора данните текват наново!:D
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори
[Quote]Не знам до телефона ли е или до мрежата но преди и аз като бях на 2Г мрежа на Глобул и пуснех данни,като звънят на номера даваше им,че е изключен,явно данните бяха с приоритет,сега забелязвам,че прекъсват данните и звъни телефона,след разговора данните текват наново![/Quote]
По принцип не е ли нормално, когато си в интернет и ти звъннат - да ти прекъсне нета, за да си проведеш разговора и като приключи - да се възстанови интернета? При мен всеки път е така.
Обаче, докато си ровичках преди време из инжинерното меню на моя скъп Джаю открих, че има една опция от сорта на "Mobile data prefered", която като я активирах ми изписа "Сигурен ли сте, щото..." и с времето установих, че с включен интернет ли съм, звъннат ли ми - се чува "Абонатът си е изключил номера или е извън обхват", а аз изобщо не знаех, че ме търсят. Като се махне тази опция - всичко става нормално.
По принцип не е ли нормално, когато си в интернет и ти звъннат - да ти прекъсне нета, за да си проведеш разговора и като приключи - да се възстанови интернета? При мен всеки път е така.
Обаче, докато си ровичках преди време из инжинерното меню на моя скъп Джаю открих, че има една опция от сорта на "Mobile data prefered", която като я активирах ми изписа "Сигурен ли сте, щото..." и с времето установих, че с включен интернет ли съм, звъннат ли ми - се чува "Абонатът си е изключил номера или е извън обхват", а аз изобщо не знаех, че ме търсят. Като се махне тази опция - всичко става нормално.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори
Ако си на 2Г прекъсва нета и говориш,после теква наново,ако си на 3Г мрежа можеш едновременно да си в нета и да говориш.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори
[Quote]Ако си на 2Г прекъсва нета и говориш,после теква наново,ако си на 3Г мрежа можеш едновременно да си в нета и да говориш. [/Quote]
В момента ползвам само Боб и независимо дали съм на 2Г или 3Г си прекъсва нета, ако ми звъннат.
Но може да е и от телефона, може и от модема да е, а може и от оператора да е...
В момента ползвам само Боб и независимо дали съм на 2Г или 3Г си прекъсва нета, ако ми звъннат.
Но може да е и от телефона, може и от модема да е, а може и от оператора да е...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори
Сега тествах.Теленор- както ти казах по-рано.Мтел-прима,също,при 2G прекъсва,при 3G нета не прекъсва,явно е от телефона ти,така предполагам.Имам и боб,но там съм спрял нета със заявление още като взех картата и не мога да проверя.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Технически проблеми при мобилните оператори
За какви прекъсвания става дума точно? Какъв тел. ползваш? И аз съм на Мтел и никога не съм имал никакви проблеми и на всичко отгоре - звукът е кристално чист (когато говоря с Мобилтел), така сякаш с човека, когото разговарям е срещу мен! Днес съм говорил общо 3ч. по-малко от вчера и никакво прекъсване. (yes)