Телефонен шпионаж по български
Re: Телефонен шпионаж по български
Повечето от тея хора си крият номерата, за да няма обратни обаждания. Примерно на мен ми се е случвало да звъня на клиенти и в последствие да ми се обаждат посреднощ или да ми пращат смс-и по никое време.
-
- Регистриран: 22 фев 2007, 15:56
Телефоните, от които звънят са стационарни и едва ли биха ги притеснявали през нощта. Както и да е, аз не им вдигам, ако им трябвам оставят съобщение. :)
Съгласен съм с Blisss..по някога е по-добре човек да си скрие номера !! Лично аз след 18.00 часа..на такива не вдигам..!!
[Quote] БТК преди години предлагаха опция "филтриране на нежелани обаждания". Тя даже се активираше с някаква комбинация от клавиши директно от апарата. Предполагам че още я има услугата. Дали обаче можеш да филтрираш с нея "анонимните" е друга тема. [/Quote]
Няма разумно решение.
Щом тиквите от БТК толерират услугата:
[Quote]
CLIR е услуга, която Ви дава възможност да забраните Вашия номер да се изписва на дисплея на телефона, на който звъните.
С тази дискретна услуга Вие избирате кой да научи Вашия номер.
[/Quote]
как да очаквам, че имат възможност да блокират анонимките?
Единственият възможен изход който ми остана е : бай-бай БТК стационарен телефон, хелоу лан Скайп стационарен телефон - хем по-надежден контрол, хем по-евтино - за 18 лв/месец 10 000 мин изходящи към стационарни в БГ + входящи тел. обаждания от цял свят, без да се броят нормалните безплатни скайп-ту-скайп комуникации.
@другите - благодарско за мненията.
Няма разумно решение.
Щом тиквите от БТК толерират услугата:
[Quote]
CLIR е услуга, която Ви дава възможност да забраните Вашия номер да се изписва на дисплея на телефона, на който звъните.
С тази дискретна услуга Вие избирате кой да научи Вашия номер.
[/Quote]
как да очаквам, че имат възможност да блокират анонимките?
Единственият възможен изход който ми остана е : бай-бай БТК стационарен телефон, хелоу лан Скайп стационарен телефон - хем по-надежден контрол, хем по-евтино - за 18 лв/месец 10 000 мин изходящи към стационарни в БГ + входящи тел. обаждания от цял свят, без да се броят нормалните безплатни скайп-ту-скайп комуникации.
@другите - благодарско за мненията.
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
Е,не може да обвиняваш оператора,че предлага разнообразие от услуги,включително и CLIR.
Провери ли все пак различните модели фиксирани телефони дали нямат опция за забрана на такива повиквания или поне на номера извън контакт листа ти?
Провери ли все пак различните модели фиксирани телефони дали нямат опция за забрана на такива повиквания или поне на номера извън контакт листа ти?
Не успях да открия модел на телефон, който да филтрира 'анонимки'. Както споменах в първия си пост - има такива с бели/черни листи, но не вършат работа.
Целта беше - ако някой звъни, докато ме няма в къщи - да зная поне номера му.
Иначе комбинацията 'анонимка' + адрес на стац. телефона в указателя е повече от опасна.
А дали съм обвинил/обидил оператора - това е друга тема. Напротив, даже им правя услуга като им посочвам явен крещящ недостатък, с който може опасно да се злоупотребява.
Целта беше - ако някой звъни, докато ме няма в къщи - да зная поне номера му.
Иначе комбинацията 'анонимка' + адрес на стац. телефона в указателя е повече от опасна.
А дали съм обвинил/обидил оператора - това е друга тема. Напротив, даже им правя услуга като им посочвам явен крещящ недостатък, с който може опасно да се злоупотребява.
Блокажа на номера при БТК става на ниво централа, а не на ниво абонат! Само не ми е ясно как точно си мислите, че CLIR крие нещо. Аз лично съм си правил преди години експеримент да разбера един "скрит" номер. Една почерпка за правилния човек в правилния мобилен оператор и получих разпечатка с ВХОДЯЩИТЕ си обаждания без клирове и други такива веселби :D CLIR скрива номера при вас, но не и при централата, през която минава обаждането. Един вид ако централата получи забрана да пуска CLIR-нати номера тя просто ще ги спира. При БТК даже имаше звуков сигнал от типа "Абоната не желае да бъде обезпокояван от ВАС" (woo)