Телефонен шпионаж по български

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Re: Телефонен шпионаж по български

Мнение от Blisss » 26 фев 2010, 10:55

Повечето от тея хора си крият номерата, за да няма обратни обаждания. Примерно на мен ми се е случвало да звъня на клиенти и в последствие да ми се обаждат посреднощ или да ми пращат смс-и по никое време.

renita_ltd
Регистриран: 22 фев 2007, 15:56

Мнение от renita_ltd » 26 фев 2010, 11:09

Телефоните, от които звънят са стационарни и едва ли биха ги притеснявали през нощта. Както и да е, аз не им вдигам, ако им трябвам оставят съобщение. :)

888888
Регистриран: 02 фев 2009, 15:18

Мнение от 888888 » 26 фев 2010, 12:40

Съгласен съм с Blisss..по някога е по-добре човек да си скрие номера !! Лично аз след 18.00 часа..на такива не вдигам..!!

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Мнение от kpo » 26 фев 2010, 20:54

[Quote] БТК преди години предлагаха опция "филтриране на нежелани обаждания". Тя даже се активираше с някаква комбинация от клавиши директно от апарата. Предполагам че още я има услугата. Дали обаче можеш да филтрираш с нея "анонимните" е друга тема. [/Quote]

Няма разумно решение.
Щом тиквите от БТК толерират услугата:

[Quote]
CLIR е услуга, която Ви дава възможност да забраните Вашия номер да се изписва на дисплея на телефона, на който звъните.
С тази дискретна услуга Вие избирате кой да научи Вашия номер.
[/Quote]

как да очаквам, че имат възможност да блокират анонимките?

Единственият възможен изход който ми остана е : бай-бай БТК стационарен телефон, хелоу лан Скайп стационарен телефон - хем по-надежден контрол, хем по-евтино - за 18 лв/месец 10 000 мин изходящи към стационарни в БГ + входящи тел. обаждания от цял свят, без да се броят нормалните безплатни скайп-ту-скайп комуникации.

@другите - благодарско за мненията.

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 26 фев 2010, 21:06

Е,не може да обвиняваш оператора,че предлага разнообразие от услуги,включително и CLIR.
Провери ли все пак различните модели фиксирани телефони дали нямат опция за забрана на такива повиквания или поне на номера извън контакт листа ти?

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Мнение от kpo » 26 фев 2010, 21:15

Не успях да открия модел на телефон, който да филтрира 'анонимки'. Както споменах в първия си пост - има такива с бели/черни листи, но не вършат работа.

Целта беше - ако някой звъни, докато ме няма в къщи - да зная поне номера му.

Иначе комбинацията 'анонимка' + адрес на стац. телефона в указателя е повече от опасна.

А дали съм обвинил/обидил оператора - това е друга тема. Напротив, даже им правя услуга като им посочвам явен крещящ недостатък, с който може опасно да се злоупотребява.

Emuhead
Регистриран: 23 ное 2009, 17:12

Мнение от Emuhead » 26 фев 2010, 22:15

Блокажа на номера при БТК става на ниво централа, а не на ниво абонат! Само не ми е ясно как точно си мислите, че CLIR крие нещо. Аз лично съм си правил преди години експеримент да разбера един "скрит" номер. Една почерпка за правилния човек в правилния мобилен оператор и получих разпечатка с ВХОДЯЩИТЕ си обаждания без клирове и други такива веселби :D CLIR скрива номера при вас, но не и при централата, през която минава обаждането. Един вид ако централата получи забрана да пуска CLIR-нати номера тя просто ще ги спира. При БТК даже имаше звуков сигнал от типа "Абоната не желае да бъде обезпокояван от ВАС" (woo)

Отговори