Теленор - най-неизгодното таксуване на интернет за мобилен телефон

alexandrov1
Регистриран: 29 юни 2012, 20:36

Теленор - най-неизгодното таксуване на интернет за мобилен телефон

Мнение от alexandrov1 » 05 ное 2014, 12:53

Здравейте!

В момента таксуването на интернет при Теленор е най-неизгодно от 3те оператора.

Съвсем реално декларирано - всяка започната сесия е минимум 5КВ.

Най-фрапиращо се оказва таксуването при писане в месинджъри като Viber или WhatsApp, защото за всяка отделно написана буква, дума или фраза се таксуват минимум 5КВ от включения в пакета трафик.

Това прави обективното таксуване ДО 5 пъти по неизгодно.

При VOIP разговори или сърфиране в интернет, разбира се, това таксуване е по-малко ощетяващо, дори, в определени случаи (например дълги разговори или изпращане на файлове), и неощетяващо.

Дано тази малко разбируема от клиентите практика не се принесе постепенно и при другите оператори, какво чувство имам.

Между другото, това обаче не е прецедент, зашото в западните страни преобладаващата практика за първоначално таксуване на интернет сесия отдавна е 100КВ! А при някои оператори таксуването дори е фиксирано на Блокове от по 100КВ, което е абсолютна наглост.

И още нещо интересно - при VIP Сърбия (от Telekom Austria Group) от известно време разговорите при новите планове се таксуват по начин 90/60 сек. Това означава - първите 90сек са винаги цели, дори да си говорил и само 1 секунда, а после таксуването е на цяла минута.

В крайна сметка - всичко е в малките букви на договорите.

Затова - нека поне се ориентираме тук с практическа информация. Защото тя е винаги най-скъпа, особено, когато трябва да подпишеш по-изгоден договор :)

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re: Теленор - най-неизгодното таксуване на интернет за мобилен телефон

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 05 ное 2014, 13:03

Значи първо ти ли роди тия простотии или някой ти ги каза? Сесия знаеш ли какво е.Всеки път когато телефона ти инициира интернет връзка ти взимат 5кб не един.При андроид например като вдигнеш връзката и тя седи закачена.Ако пътуваш и постоянно губиш и получаваш обхват тогава ще се таксуват много пъти по 5кб.
Как на всяка буква по 5кб телефона да не разкача и закача по 1000 пъти докато пишеш...кой идиот роди тия глупости не мога да разбера....(woo)
сега си прегледах разпечатката от миналия месец имам около 50 сесии от 1кб точно.Като гледам и чаосвете явно точно като съм пътувал и телеофна е сменял базови станции и е губел обхват значи тук съм ощетен 4кб (5-1) Х 50 което прави около 200кб биха ми взели теленор повече по техните тарифи.
Виж си разпечатката колко реда интернет имаш.Ще бъдещ ощетен само в тези редове които са по-малко от 5кб....а нека позная почти няма такива редове нали? Тоест ако имаш сесия 3кб което е просто си закачил нета и си го откачил след секунда и никоя програма на телефона ти не е успяла да изтегли информация тогава може да имаш под 5кб...то е 5/1 тоест след 5 на всеки тоест реална разлика няма.

Swabhav
Регистриран: 27 фев 2009, 17:19

Мнение от Swabhav » 05 ное 2014, 13:05

Ти какво очакваш?:) Дати дадат хиляди минути и мегабайти и таксуване 30/1. ;)

SeeKnDestroY
Регистриран: 24 окт 2010, 17:43

Re: Re: Теленор - най-неизгодното таксуване на интернет за мобилен телефон

Мнение от SeeKnDestroY » 05 ное 2014, 13:06

Хахах, дам, доволно се посмях на първия пост и аз (woo)

alexandrov1

Re: Re: Теленор - най-неизгодното таксуване на интернет за мобилен телефон

Мнение от alexandrov1 » 05 ное 2014, 13:21

Ковалски,

аз не написах ли същото, което и ти?

Не виждам какво смешно има?

alexandrov1

Re: Re: Re: Теленор - най-неизгодното таксуване на интернет за мобилен телефон

Мнение от alexandrov1 » 05 ное 2014, 13:22

SeeKnDestroY, какво "доволно смешно" има?

Според теб вярно ли е това, което съм написал или не?

[BG]Agent_Kowalski

Re: Re: Re: Теленор - най-неизгодното таксуване на интернет за мобилен телефон

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 05 ное 2014, 13:38

Ми не не си
[Quote]Най-фрапиращо се оказва таксуването при писане в месинджъри като Viber или WhatsApp, защото за всяка отделно написана буква, дума или фраза се таксуват минимум 5КВ от включения в пакета трафик. [/Quote]
Това е фрапантна глупост.Ама галактическа направо.

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Re: Теленор - най-неизгодното таксуване на интернет за мобилен телефон

Мнение от Tadj » 05 ное 2014, 13:55

А бе да ти кажа - не знам, дали е вярно, но е силно обезпокоително, че вече фигурира, като принцип. Щом е въведено, значи играе някаква роля, пък колко малка или голяма е, това никой освен тях не може да каже.
* Замисли се - ако е вярно, значи си вкарват еб@хти и автогола...или и другите ще го въведат...скоро.

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Мнение от Воден-дух » 05 ное 2014, 14:00

Няма ли бан за платени ментело-вивацомски тролове???

[BG]Agent_Kowalski

Re: Re: Re: Re: Re: Теленор - най-неизгодното таксуване на интернет за мобилен телефон

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 05 ное 2014, 14:05

На запад има таксуване 100/1, 100/100, има 64/64 това е яко орязване. Но 5/1..тоест като тръгне сесията и вече сме си както преди.Вижте си разпечатките и вижте сесии под 5кб колко имате сумирайте ги и вижте разликата до 5 колко е и съберете и ще видите с колко ви преебават.

Отговори