TELZ- разговаряй в роуминг на ниски цени!
Re: TELZ- разговаряй в роуминг на ниски цени!
Това не е ли подсъдимо? Неутралност ала-бала
Днес пробвах лично с телефона на майка, която е абонат на А1. Действително боклуците са блокирали входящите обаждания към тяхната мрежа. Дава ми един път свободно и след това се включва съобщение от А1, че няма връзка с този номер Утре, другиден ще подам жалба срещу А1 до Комисията за съобщенията и за конкуренцията, с копие до Европейската комисия в Бг. Да се види какви ги вършат тези боклуци...
Услугата Call Back на Telz работи дори и при А1. Нея не могат да я блокират, защото излиза като входящо обаждане от Финландия: +358 код на страната. Това обаче води до ненужно увеличаване на разходите. Например, ако сте в Тайланд, ще трябва да платите 3 лв. на минута за входящият разговор. Остават като варианти Viber Out и Skype.
За входящите разговори в роуминг има и вариант да си вземете бг номер от vmobile - http://vmobile.bg/bg/home и преди заминаване да пренасочите всички входящи разговори към този номер. Така няма да плащате безумните 3 лв. на минута за входящ разговор в роуминг. При последното ми пътуване до Тайланд се наложи да заредя 30 лв. на А1, защото много бързо свършваха минутите ( и заради безумното таксуване). Та вместо да пълня гушата на алчните бг оператори, ще си давам парите на други фирми.
Пробвах с два номера на А1 - първо дава "стандартния" сигнал свободно, и после характерния за А1 сигнал. Разговорите бяха успешни и при двата ми опита.
Номера с който ползвам услугата обаче в към Виваком. Ползването на услугата с номер на А1 и повикване към друг номер от мрежата на същия оператор би могло да предизвиква някакви проверки от страна на оператора, които да не допускат разговор и да третират въпросното повикване като някакъв пробив. Дали има такива проверки нямам представа. Просто при мен работи.
Повикване към номер от мрежата на Виваком от моя акаунт също работи без проблеми.
Точно така, ако абонат е на А1 примерно в чужбина и пробва с подобна VoIP услуга да звънне до България на А1, няма да може. От А1 на А1 не става.tzwaro82 написа: ↑09 окт 2023, 16:45Пробвах с два номера на А1 - първо дава "стандартния" сигнал свободно, и после характерния за А1 сигнал. Разговорите бяха успешни и при двата ми опита.
Номера с който ползвам услугата обаче в към Виваком. Ползването на услугата с номер на А1 и повикване към друг номер от мрежата на същия оператор би могло да предизвиква някакви проверки от страна на оператора, които да не допускат разговор и да третират въпросното повикване като някакъв пробив. Дали има такива проверки нямам представа. Просто при мен работи.
Повикване към номер от мрежата на Виваком от моя акаунт също работи без проблеми.
Даже и от фиксиран (географски номер) на А1 не става.
Ще трябва да се мисли друг вариант, някакви идеи конкретно за този случай?
Благодаря за вашето включване!! Вероятно това е причината! Това ще доведе до скоростно прехвърляне и на втората ми предплатена карта от А1 към Виваком! Просто услугата TELZ много ми допадна. Е, ще загубя заредените 2 евро, но това е положението
Paffkata™ написа: ↑09 окт 2023, 18:25
Точно така, ако абонат е на А1 примерно в чужбина и пробва с подобна VoIP услуга да звънне до България на А1, няма да може. От А1 на А1 не става.
Даже и от фиксиран (географски номер) на А1 не става.
Ще трябва да се мисли друг вариант, някакви идеи конкретно за този случай?
Пробвали ли сте Viber Out/ Skype? И двете предложения имат безплатен период, тоест могат да се тестват на практика без разходи.
В момента съм в ТУРЦИЯ И viber out с airalo работи безпогрешно . Звъня на номера все едно си звъня от номера .
Разглеждах настройките на TELZ и попаднах на много ценна екстра. В Settings/ Manage phone numbers има опция за добавяне на втори/трети телефонен номер. Разбира се, моментално добавих английската си карта. Така може да избирате от кой номер да се показва вашето обаждане, дори и сим картата да не е в момента в телефона ви! Също така ползвате същият кредит, който вече сте заредили в акаунта си. И накрая, избягвате блокирането на разговорите, което прилагат А1 в своята мрежа от собствени А1 номера! Ако сте абонат на А1 и и искате да ползвате TELZ за разговори И към мрежата на А1, просто добавете в акаунта си произволна предплатена карта на друг оператор.
За мен TELZ се превърна в изключително ценно, "must have" приложение за моят смартфон!!
Още веднъж много благодарности на хората, от които случайно разбрах за него в една друга тема!!
За мен TELZ се превърна в изключително ценно, "must have" приложение за моят смартфон!!
Още веднъж много благодарности на хората, от които случайно разбрах за него в една друга тема!!
Да, изпробвано, може да се добави и друг номер на карта, която е в телефона и работи без проблем. Не е сигурно, обаче дали ще действа ако се добави номер на карта, която не е в апарата.Kiril69 написа: ↑15 окт 2023, 20:57Разглеждах настройките на TELZ и попаднах на много ценна екстра. В Settings/ Manage phone numbers има опция за добавяне на втори/трети телефонен номер. Разбира се, моментално добавих английската си карта. Така може да избирате от кой номер да се показва вашето обаждане, дори и сим картата да не е в момента в телефона ви! Също така ползвате същият кредит, който вече сте заредили в акаунта си. И накрая, избягвате блокирането на разговорите, което прилагат А1 в своята мрежа от собствени А1 номера! Ако сте абонат на А1 и и искате да ползвате TELZ за разговори И към мрежата на А1, просто добавете в акаунта си произволна предплатена карта на друг оператор.