TELZ- разговаряй в роуминг на ниски цени!

markata88
Регистриран: 22 май 2016, 00:26

Re: TELZ- разговаряй в роуминг на ниски цени!

Мнение от markata88 » 02 дек 2023, 11:36

newgraf написа:
06 окт 2023, 12:42
Става ли да се звъни на 0700 ;-)
Става!

На виваком съм, ползвал съм mobile voip и съм закачал на него dialcheap години наред за разговори с Европа. Но преди 2-3 години резнаха кланчето за номерата 0700.

Благодаря за аппа, ще мога да ги ползвам пак.

Рядко липсват номера в 0700 аппа (или на страницата му https://0700bezplatnite.com/ ) , но се случва.

mobi123
Регистриран: 03 яну 2024, 11:32

Мнение от mobi123 » 25 яну 2024, 11:37

Днес се заиграх с това приложение и се оказва, че не мога да се свържа с номера от А1. Аз самият съм на А1. Дава свободно и веднага след това женски глас казва, че в моментът няма връзка с този номер. Пробвах на няколко, всичките до мен и на договор. С Виваком и Йетел няма проблем.

EYESCREAM
Регистриран: 16 дек 2018, 17:30

Мнение от EYESCREAM » 25 яну 2024, 11:46

mobi123 написа:
25 яну 2024, 11:37
Днес се заиграх с това приложение и се оказва, че не мога да се свържа с номера от А1. Аз самият съм на А1. Дава свободно и веднага след това женски глас казва, че в моментът няма връзка с този номер. Пробвах на няколко, всичките до мен и на договор. С Виваком и Йетел няма проблем.

Не знам дали си го намерил, но някъде беше коментирано това и като добавя, че аз съм на Виваком и такива проблеми нямам - решението май е ясно.

mobi123
Регистриран: 03 яну 2024, 11:32

Мнение от mobi123 » 25 яну 2024, 12:08

Мда, така се оказва - от А1 на А1 не става...От вивата ми звъннаха веднага. Аз бях мернал, че имало проблем с предплатените, не знаех, че е за всички в А1. По-назад в темата е пусната жалба - има ли отговор :)

EYESCREAM
Регистриран: 16 дек 2018, 17:30

Мнение от EYESCREAM » 25 яну 2024, 20:05

mobi123 написа:
25 яну 2024, 12:08
Мда, така се оказва - от А1 на А1 не става...От вивата ми звъннаха веднага. Аз бях мернал, че имало проблем с предплатените, не знаех, че е за всички в А1. По-назад в темата е пусната жалба - има ли отговор :)

На ощетените за извинение щели да подарят по един последен модел Айфон и безплатен доживотен договор с всичко неограничено :mrgreen:

Самият факт, че не само за измислили, а дори са сторили такива глупости, ме навежда на мисълта, че отговорът няма да ти хареса - може да цитираш написаното, за да може авторът му да получи нотификация и по-голям шанс да отговори.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 03 апр 2024, 14:02

Kiril69 написа:
05 окт 2023, 20:06
След като в една друга тема ми беше препоръчано приложението TELZ за разговори на много ниски цени в роуминг и с показване на собственият ви номер, реших да отворя самостоятелна тема, където да обсъждаме всичко, свързано с приложението. Ето моите първи впечатления:

1. Услугата работи уникално добре през Wi-Fi мрежа. Отсреща не могат да познаят, че разговора е през интернет, още повече че на другият телефон излиза собственият ви мобилен номер!!
2. Цената е смешна - 3.6 стотинки на минута до БГ мобилни. Особено в роуминг това е задължително да го имате инсталирано!
3. Минимално зареждане- 2.4 евро. Няма месечни такси, кредита е валиден 1 година.
4. TELZ предлага и обаждане през телефонната мрежа, ако сте на място без нет (Call back). Цената е малко по-висока и ако сте в Тайланд например, ще заплатите по този начин за входящият разговор 3 лв. на минута. Но пък ще избегнете да ви таксуват 7 лв. на минута за изходящ разговор до БГ. Идеално за спешни случаи, разговор с банката ви, ако са ви блокирали картата, със застрахователя, ако се налага да ползвате медицинската си застраховка и други подобни.
Ако сте във България и използвате Call Back, няма да заплатите нищо допълнително. Защо да я използвате тук- ако искате задължително да имате запис на разговора например. Нещо изключително ценно в много ситуации!!
5. Обаждането излиза с вашият собствен мобилен номер на телефона, на който звъните!! Уникално и поне за мен без аналог!
6. Автоматичен запис на всички телефонни разговори, с много добро качество и на двете страни в разговора. Има и директен бутон за споделяне, в WhatsApp не проработи да го изпратя поради неподържан формат, но предполагам ще се праща през другите месинджъри.

Това е засега! Уникална услуга без аналог! Препоръчвам на всеки да инсталира и изпробва за себе си!

https://telz.com/

Директен линк към приложението в Гугъл Плей: https://play.google.com/store/apps/deta ... l=US&pli=1
Добре дошъл в света на VoIP :D
Преди има-няма 10-на години карах над година само на VoIP, имах само една дейта карта за нет... Писал съм подробности и тук във форума. Подобни приложения има десетки, като обикновено промо тарифите се въртят.
Кредита на доста приложения е безсрочен - имам 10$ в едно приложение, който съм заредил преди около 5 години, и още си стои...
Запис на разговора - на мен ми се записват автоматично всички разговори, независимо дали са през телефона или през някое приложение...
5 - обаждането е с твоя номер от огромна част от тези приложения, въобще не е уникално и без аналог...

Следващата ти стъпка е да си прехвърлиш основния номер на предплатена карта, за да говориш през Telz вместо през телефона, и да си осигуриш някаква карта с постоянни данни, от която да черпиш нет, съответно да прекратиш всички договори с операторите, освен дейта картата...

operatorite-obshta-diskusiya-f14/da-se- ... 38139.html

Kiril69
Регистриран: 06 апр 2021, 08:41

Мнение от Kiril69 » 06 апр 2024, 06:23

KOBRETI написа:
03 апр 2024, 14:02

Пробвал съм VoIP услуги преди 10-ина години. Не бяха с това качество на разговорите, не знам тогава да е можело позвъняването да е от собственият номер. Имаше една бг компания със собствено приложение, която после фалира, не бях доволен... Както и да е, вероятно следите по отблизо тази ниша.

TELZ маркира всички важни неща за мен, така че да мога да плащам по-малко на нашите оператори и същевременно да мога да използвам телефона си в Тайланд, както и в БГ- без ограничения. Записа на разговорите- изключително важно нещо, което под натиска на Гугъл и ЕС бюрократите всички производители забраниха. Може да се заобиколи, но кой вече се занимава с флашване на ромове като едно време... Няма я вече тръпката- то просто няма нищо ново. Телефоните станаха като компютрите, спокойно може да се ползват по 5-6-7 години. И така, животът си върви :)

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 06 апр 2024, 07:00

KOBRETI написа:
03 апр 2024, 14:02
Kiril69 написа:
05 окт 2023, 20:06
След като в една друга тема ми беше препоръчано приложението TELZ за разговори на много ниски цени в роуминг и с показване на собственият ви номер, реших да отворя самостоятелна тема, където да обсъждаме всичко, свързано с приложението. Ето моите първи впечатления:

1. Услугата работи уникално добре през Wi-Fi мрежа. Отсреща не могат да познаят, че разговора е през интернет, още повече че на другият телефон излиза собственият ви мобилен номер!!
2. Цената е смешна - 3.6 стотинки на минута до БГ мобилни. Особено в роуминг това е задължително да го имате инсталирано!
3. Минимално зареждане- 2.4 евро. Няма месечни такси, кредита е валиден 1 година.
4. TELZ предлага и обаждане през телефонната мрежа, ако сте на място без нет (Call back). Цената е малко по-висока и ако сте в Тайланд например, ще заплатите по този начин за входящият разговор 3 лв. на минута. Но пък ще избегнете да ви таксуват 7 лв. на минута за изходящ разговор до БГ. Идеално за спешни случаи, разговор с банката ви, ако са ви блокирали картата, със застрахователя, ако се налага да ползвате медицинската си застраховка и други подобни.
Ако сте във България и използвате Call Back, няма да заплатите нищо допълнително. Защо да я използвате тук- ако искате задължително да имате запис на разговора например. Нещо изключително ценно в много ситуации!!
5. Обаждането излиза с вашият собствен мобилен номер на телефона, на който звъните!! Уникално и поне за мен без аналог!
6. Автоматичен запис на всички телефонни разговори, с много добро качество и на двете страни в разговора. Има и директен бутон за споделяне, в WhatsApp не проработи да го изпратя поради неподържан формат, но предполагам ще се праща през другите месинджъри.

Това е засега! Уникална услуга без аналог! Препоръчвам на всеки да инсталира и изпробва за себе си!

https://telz.com/

Директен линк към приложението в Гугъл Плей: https://play.google.com/store/apps/deta ... l=US&pli=1
Преди има-няма 10-на години карах над година само на VoIP, имах само една дейта карта за нет... Писал съм подробности и тук във форума. Подобни приложения има десетки, като обикновено промо тарифите се въртят.
Кредита на доста приложения е безсрочен - имам 10$ в едно приложение, който съм заредил преди около 5 години, и още си стои...
Запис на разговора - на мен ми се записват автоматично всички разговори, независимо дали са през телефона или през някое приложение...
5 - обаждането е с твоя номер от огромна част от тези приложения, въобще не е уникално и без аналог...

Следващата ти стъпка е да си прехвърлиш основния номер на предплатена карта, за да говориш през Telz вместо през телефона, и да си осигуриш някаква карта с постоянни данни, от която да черпиш нет, съответно да прекратиш всички договори с операторите, освен дейта картата...

operatorite-obshta-diskusiya-f14/da-se- ... 38139.html
И как ще звъни на номера на А1, като се блокират подобни приложения? А добавките с достатъчно нет така или иначе включват и достатъчно минути.
И аз подкрепям минаването на предплатена, обаче да си се ползва за всичко - тези приложения са глупост и могат да са практични в много малко частни случаи.

nbamrvolte
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

TELZ- разговаряй в роуминг на ниски цени!

Мнение от nbamrvolte » 06 апр 2024, 14:28

Харесва ми приложението.
Добра алтернатива.
Може ли да ми кажеш в настройките на приложението как настройваш битрейта. На 35 или на 128
На А1 не може да се звъни наистина, но на другите може.
Но ако номера на А1 има регистрация в приложението може да се провеждат разговори.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kiril69
Регистриран: 06 апр 2021, 08:41

Мнение от Kiril69 » 07 апр 2024, 04:53

nbamrvolte написа:
06 апр 2024, 14:28
Харесва ми приложението.
Добра алтернатива.
Може ли да ми кажеш в настройките на приложението как настройваш битрейта. На 35 или на 128
На А1 не може да се звъни наистина, но на другите може.

Битрейта се настройва от Settings: Audio. Първо натискаш горе ляво да ти излезе менюто.

За А1- имам втора английска карта, която съм добавил в TELZ. Кредита важи и за двете, няма ограничения, когато звъня на А1 или с другите оператори. Който има проблем с разговори към А1- пренася номера към друг оператор и/или добавя втора (може и предплатена) карта в TELZ, на Виваком/Йетел/чужд оператор, от чийто номер ще се случват изходящите разговори през TELZ.
Последна промяна от Kiril69 на 07 апр 2024, 05:07, променено общо 1 път.

Отговори