Тия изроди от М-тел ми скъсаха нервите
Re: Тия изроди от М-тел ми скъсаха нервите
Аз също съм българин и няма как да обиждам себе си,но фактите са факти-на много места, не само в Северна Америка се работи повече отколкото в България,но за това има както обективни, така и субективни фактори.
Договор се прекратява в САЩ, както и в Европа, така и в България, а именно пред СЪД.След като оператора не ти осигурява необходимата услуга, то той е неизрядната страна по този договор.
За наблюденията ти върху имигрантите какво да кажа, не си вади изводи за хората по отделни индивиди, защото ако аз си направя такива по няколко българи които познавам тука, то нищо хубаво не е чака нашата нация.Свят широк-хора всякакви!Да в Англия са по изгодни тарифите и телефоните,но това е по скоро изключение, а не правило за цяла Европа.Дадох ти пример с Т-мобайл в Германия, ето ти и за Испания-Водафон-най нисък план за Iphone 4 16 GB, 25 евро на месец ,350 мин-Afternoon 18h-8h and 24h weekend,няма други безплатни минути,100 MB Нет,цена на телефона 329 евро,същия телефон е безплатен при тарифен план от 99 евро на месец...
Договор се прекратява в САЩ, както и в Европа, така и в България, а именно пред СЪД.След като оператора не ти осигурява необходимата услуга, то той е неизрядната страна по този договор.
За наблюденията ти върху имигрантите какво да кажа, не си вади изводи за хората по отделни индивиди, защото ако аз си направя такива по няколко българи които познавам тука, то нищо хубаво не е чака нашата нация.Свят широк-хора всякакви!Да в Англия са по изгодни тарифите и телефоните,но това е по скоро изключение, а не правило за цяла Европа.Дадох ти пример с Т-мобайл в Германия, ето ти и за Испания-Водафон-най нисък план за Iphone 4 16 GB, 25 евро на месец ,350 мин-Afternoon 18h-8h and 24h weekend,няма други безплатни минути,100 MB Нет,цена на телефона 329 евро,същия телефон е безплатен при тарифен план от 99 евро на месец...
[Quote]Не знам как е в америка,но в западна Европа неустойките при прекратяване на договор преди неговото изтичане не са толкова големи,но да се надяваме в скоро време и тука да стане така и ще видиш тогава,че отношението на моб. оператори към клиентите ще се промени драстично(в момента неустойката е равна на таксата до края която ти НЕ СИ ПОЛЗВАЛ)
[/Quote]
В Западна Европа не можеш да си прекратиш договора, дори и да си платиш остатъчните месечни такси. Чакаш да си минат двете години, заделяш си парите в сметката и това е. :) Единственият начин за прекратяване е да напуснеш страната. Тогава не плащаш нищо и си задържаш телефона или каквото са ти дали там :)
[/Quote]
В Западна Европа не можеш да си прекратиш договора, дори и да си платиш остатъчните месечни такси. Чакаш да си минат двете години, заделяш си парите в сметката и това е. :) Единственият начин за прекратяване е да напуснеш страната. Тогава не плащаш нищо и си задържаш телефона или каквото са ти дали там :)
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
Всеки срочен договор за предоставена услуга може да бъде прекратен, с неустойки разбира се. В западните страни има много оператори, които предлагат прекратяване с фиксирана неустойка вместо оставащите месечни такси.
В Германия няма нито един такъв :)
Или си щорнираш договора (по вина на оператора или напускане на страната) или стоиш и си чакаш двете години...
Или си щорнираш договора (по вина на оператора или напускане на страната) или стоиш и си чакаш двете години...
-
Така, а ако спреш да плащаш по коя точка от договора ще те предупредят?
Ако спреш да плащаш, т.е. им откажеш достъп до банковата ти сметка(това е единствения начин на плащане) ще ти спрат до месец сим картата, но абонаментната такса ще си тече. Ако не си платиш до месец, те вкарват в Schufa-та. Това е списък с всички длъжници в Германия и веднъж вкаран там не можеш да взимаш договори за каквото и да е, също и кредити. За цял живот. Поради тази причина хората избягват да са длъжници :)
-
WoW, ако си внеса всички вноски до края, и просто спра да ползвам картата? Много интересна тема е това, ще пусна запитване към немците :)
Там няма внасяне. Всеки месец, на определена дата, те си взимат таксата от банковата сметка. Поне при т-мобиле, водафон и о2 е така, при е-плюс не знам каква е процедурата, никога съм нямал договор към тях :)
Аз лично не си ползвам 90% от картите(даже не съм ги пъхал в телефона), подал съм си молби за прекратяване след 2годишния срок и чакам :)
Лошото е, че при някои договори има такса за неговорене (Nichtnutzungsgebühr), т.е. ако не говориш няколко дни или месеца, плащаш такса. Има и договори, в които е задължително да говориш поне по минута на ден..
Аз лично не си ползвам 90% от картите(даже не съм ги пъхал в телефона), подал съм си молби за прекратяване след 2годишния срок и чакам :)
Лошото е, че при някои договори има такса за неговорене (Nichtnutzungsgebühr), т.е. ако не говориш няколко дни или месеца, плащаш такса. Има и договори, в които е задължително да говориш поне по минута на ден..
-
Да ти кажа честно.. звучи ми анти-клиентски тази практика. Ако не си доволен, плати си неустойка и си готов... не им завиждам... и се чудя как не е достигнала тази практика към България. Благодаря за инфото :)
[Quote]... и се чудя как не е достигнала тази практика към България. [/Quote]
Пепел ти на езика:D:D:D:D Ша вземат да те чуят шефовете:D:D
Пепел ти на езика:D:D:D:D Ша вземат да те чуят шефовете:D:D