Тотална излагация на Nokia на MWC !?
Re: Тотална излагация на Nokia на MWC !?
Да, НО Нокиа не заслужава да продава толкова много при наличието на много по-добри ТЕЛЕФОНИ! И ако телефоните си остант само телефон, то къде ще е еволюцията?! Ще си стоим само с телефони?!
Няколко пъти се споменава Idou на СЕ, но според Эльдар Муртазин (http://www.mobile-review.com/articles/2009/mwc-crisis.shtml) това е само прототип, който кой знае дали изобщо ще се произвежда.
Според мен тази тема е хубаво да ес дискутира в края на годината когато всички ще са показали новостите си.Това, че днес имат 10 нови модела на Нокия не означава, че в края на годината няма да имат още 100 кой от кой по-хубав.Но хубавото е,че всички по -добри производители анонсират нови технологии и повечко екстри а това води до развитие и добра конкуренция.
Малко се избърза с тази тема трябваше да завърши MWC и тогава да анализираме представянето на Nokia, но съм склонен да се съглася с твърдението.
За сега с нищо не ме изненадаха от компанията, даже леко ме разочороват с липсата на сензорни устройства - очкавах 1-2 такива, но не се знае има време.
На фона, на което представиха до сега конкуренцията, фините според мен са най-слабо представилите се.
Дори N86 бледнее пред останалите анонсирани модели на конкурентните фирми.
По мое мнение фините избързаха с обяваването на N97 в края на миналата година и то умишлено, мисля си че трябваше да се конкурира с останалите топ предложения на конкуренцията на конгреса като поизмие малко срама на Nokia на MWC.
Не искам да съм лош пророк и не откривам топлата вода, но финланците ако продължават все така, ако не тази то до 2-3 години няма да са лидер сред производителите на телефони.
За сега с нищо не ме изненадаха от компанията, даже леко ме разочороват с липсата на сензорни устройства - очкавах 1-2 такива, но не се знае има време.
На фона, на което представиха до сега конкуренцията, фините според мен са най-слабо представилите се.
Дори N86 бледнее пред останалите анонсирани модели на конкурентните фирми.
По мое мнение фините избързаха с обяваването на N97 в края на миналата година и то умишлено, мисля си че трябваше да се конкурира с останалите топ предложения на конкуренцията на конгреса като поизмие малко срама на Nokia на MWC.
Не искам да съм лош пророк и не откривам топлата вода, но финланците ако продължават все така, ако не тази то до 2-3 години няма да са лидер сред производителите на телефони.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Еми за мен N86 не е нищо повече от закъснял с една година Innov8.
А да ти кажа на фона на Idou и OmniaHD, N97 щеше доста да бледнее и стана по-добре, че го анонсираха по-рано. Голяма част от хората вече са му хвърлили око, а ако го бяха видели редом до Idou и новата Omnia, едва ли щяха да му обърнат толкова внимание. Просто нямаше да направи такова впечатление.
Nokia никога няма да изпаднат от топ 3, но много скоро делът ще е нещо такова: 32% за Samsung, 26% за Nokia, 24% за LG.
Пък и ако Apple случайно са решили да направят нещо доста по-сериозно от добавяне на 3G в стар модел, ще се впишат доста интересно в картинката.
А да ти кажа на фона на Idou и OmniaHD, N97 щеше доста да бледнее и стана по-добре, че го анонсираха по-рано. Голяма част от хората вече са му хвърлили око, а ако го бяха видели редом до Idou и новата Omnia, едва ли щяха да му обърнат толкова внимание. Просто нямаше да направи такова впечатление.
Nokia никога няма да изпаднат от топ 3, но много скоро делът ще е нещо такова: 32% за Samsung, 26% за Nokia, 24% за LG.
Пък и ако Apple случайно са решили да направят нещо доста по-сериозно от добавяне на 3G в стар модел, ще се впишат доста интересно в картинката.
Съгласен съм с това, което казваш но по този начин още повече се затвърждава у потребителите нагласата, че Nokia много изоства спрямо конкуренцията, което си е така.
Не изключвам Apple от битката, но си мисля че тази година акцента им няма да е към телефоните, а към други устройства и може би лек ъпгрейд на iPhone.
Не изключвам Apple от битката, но си мисля че тази година акцента им няма да е към телефоните, а към други устройства и може би лек ъпгрейд на iPhone.
"Nokia никога няма да изпаднат от топ 3, но много скоро делът ще е нещо такова: 32% за Samsung, 26% за Nokia, 24% за LG."
Във високия клас - може би, но едва ли ще има промяна по-голяма от 5-6% от общия дял.
Във високия клас - може би, но едва ли ще има промяна по-голяма от 5-6% от общия дял.
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Според мен нещата са свързани. Продажбите във високия клас ще спаднат, а това ще се отрази зле на имиджа на Nokia. Пък и представи си някой, който е ползвал N73, после N93, после N93i, сменил го е с N95, после с N95 8GB, после с N96, но е останал разочарован и си е взел Innov8. А тази година ще си купува OmniaHD. Не ми се вярва да купи точно Nokia на двете си деца, жена си, на сравнително старите му вече майка и баща. Пък и процентът на продадени телефони от висок клас постоянно расте.
Аз лично съвсем наскоро купих Nokia 1208 от Ментел, понеже цял живот Nokia ползвам, ама съм много разочарован. Само бъгове в тоя телефон. Единия ден се сменя датата, другия ден се сменя месеца. Както сме 01.02 става 02.02, на следващия ден 02.03 и т.н. То да беше само това... И понеже аз ползвам Omnia, реших да заложа на Samsung. B130. Много добра работа върши. Разбира се това е доста доста прост и елементарен пример, при който проблемът вероятно е дошъл от некачествена бройка, но има ли значение...
Аз лично съвсем наскоро купих Nokia 1208 от Ментел, понеже цял живот Nokia ползвам, ама съм много разочарован. Само бъгове в тоя телефон. Единия ден се сменя датата, другия ден се сменя месеца. Както сме 01.02 става 02.02, на следващия ден 02.03 и т.н. То да беше само това... И понеже аз ползвам Omnia, реших да заложа на Samsung. B130. Много добра работа върши. Разбира се това е доста доста прост и елементарен пример, при който проблемът вероятно е дошъл от некачествена бройка, но има ли значение...
наистина се забелязва изоставане на нокиа :( в момента се разделям с моя N73 и след дълго четене и сравнения се спрях на ASUS P565 жалко е че нямат наистина сериозни модели напоследък :) но пък кои знае по натам може да се обърнат нещата ;) съмнявам се толкова сериозна фирма да не предприемат нещо по въпроса ! :)
За мене едно такова изоставане на Нокиа ще е оправдано истински, ако те работят върху някой супер наточен телефон, а N97 и N86 са ей така из между другото. Не разбирам как една толкова голяма, сериозна компания като Nokia имаща се за лидер, градила име толкова години ще допусне репутацията им ( а заедно с нея и пазарният дял ) да се стопи като кубче лед в летен ден.