Тотално влошаване на условията при Виваком

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Re: Тотално влошаване на условията при Виваком

Мнение от milen888 » 26 юли 2013, 02:26

Всъщност сагата започна с това, че исках да се прехвърля от вива фрии на изикола с по-висока месечна такса. Двама различни оператора на 123 ми казаха, че няма проблеми :) Отивам в магазина и изненада- не може! Не става- управителя пред мен въвежда данните в системата и тя отказва :D Питам го- тези кифли от 123 защо ме лъжат, той вдига рамене и ми сочи екрана на лаптопа...

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 26 юли 2013, 09:21

Аз няма да забравя преди още, като бях на Виваком - отивам да плащам сметка и служителката \"едно маце\" ми вика \"здрасти\" вместо добър ден, и преживяйки с една дъвка насреща ми. Поне предразполагат клиентите си, но са тъпи, тъпи, че вдлъбнати!:D
Но, ако Глобул не си оправи мрежата, нямам друга алтернатива освен пак Виваком, с Мтел е нездравословно да се занимавам.:D
Samsung GALAXY S22 Ultra

AgentOrange
Регистриран: 28 сеп 2012, 10:59

Мнение от AgentOrange » 26 юли 2013, 09:29

Едва ли Глобул ще си оправят системата в рамките на няколко месеца.Аз не съм им клиент на мобилния нет и не мога да коментирам от личен опит. В последно време и Виваком започват да се излагат. Нет от Мтел ще ползвам само, ако пуснат нещо на БОБ.

Ванката

Мнение от Ванката » 26 юли 2013, 09:50

Аз реших вече едната карта с по-малката такса да я спра, и да и платя неустойките до края на договора. И да мина на супер боб, а както се говори тук във форума (мисля че някой от потребителите спомена), че ще пускат супер боб и с 500мб нет следващия път, ще се прехвърля. Булсатком докато навлезят с хубаво покритие, ще мине време, до тогава боб. Като ми изтече договора на основната карта, ще мина на Виваком за една година докато Булсатком напреднат с покритието и качеството на услугите.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra

Rosen Petkov
Регистриран: 30 сеп 2007, 16:48

Мнение от Rosen Petkov » 26 юли 2013, 14:04

Ванка ДДС-то не си го плащал нали? В момента пак има СуперБоб, но отново без интернет. Нямам идея за следващата им промоция дали ще има. Въпреки, че е много изгоден - НЕ искам да чувам за МЕНТЕЛ... Булсат ще имат покритие в големите градове (както направиха Вивата навремето) и това за мен е напълно достатъчно, когато отида на село и седна на винско и свинско телефона ми е последна грижа... ;)
Нокия с фенерче.

Ванката

Мнение от Ванката » 26 юли 2013, 15:04

Още не съм я спрял картата и знам, че ддс не се плаща при неустойка на предсрочно анулиране на договора. Относно покритието на Булсат няма да ме устройва да има такова в три града в България, защото не всички хора живеят в тях! Ще им трябва най-малко една година за да настигнат останалите по покритие, до тогава основната карта, ще е на Виваком.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Rosen Petkov
Регистриран: 30 сеп 2007, 16:48

Мнение от Rosen Petkov » 26 юли 2013, 15:17

Виж, знам много от \"кухнята\" на Вивата, но честно казано и идея си нямам за Булсат, ако има някой повече инфо - нека да сподели. Надявам се (забавянето ми дава основание да вярвам), че във всички големи градове (не само 3) ще имат покритие, както направиха Вивата навремето, не случайно го споменавам... ;)

Много-много отдавна беше времето когато някой ще се върже към \"оператор\" който има покритие само в София, Пловдив и Варна... ;)
Нокия с фенерче.

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 29 юли 2013, 07:59

Добре, че отидох подготвен в магазин на Виваком и знаех какво да взема и какво да проверя. Понеже приятелката ми не иска да носи 2 телефона се спряхме на Samsung Galaxy Grand Duos. Отидох в един от магазините на Виваком и започна да ме обслужва една девойка. Благодарение на мен научи нещо ново, което ще и е полезно в работата :D. А че тя трябваше да е запозната за това е друг въпрос... В сайта нямаше информация SIM1 да е заключена към Виваком, но като я попитах ми отговори, че всички телефони с 2 SIM едната е заключена. Като я питах коя от двете - заключената или другата работи и на 3G ми отговори, че няма такова нещо и двете си работят и на 3G. Понеже знаех, че не е така и настоях че греши, тя попита колежка, която обаче също не беше наясно. Накрая провери в сайта им и ха изненада - оказах се прав. Тъй като уж SIM 1ще заключен към Виваком я питах от любопитство какво ще ми отговори дали след 1 година като свърши договора ще ми предоставят код за отключване. Все пак са задължени, но тук нямаше изненада и след като се обади по телефона ми потвърди тази информация. Въпроса е защо и тук трябваше да пита друг, а не е запозната... Накрая и казах, че все пак искам да проверим дали наистина SIM1 е заключен към Виваком и пробвахме с 2 мои карти на друг оператор и изненада (изненада за нея) - не беше заключен. Накрая доволна каза, че сега като знае тази информация още повече ще го промотира на клиентите този телефон.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 29 юли 2013, 10:56

[Quote]А че тя трябваше да е запозната за това е друг въпрос...[/Quote]
Служителите на операторите са просто продавачи на услуги, абонаменти и устройства, не са техници специалисти.Те знаят само колкото да си вършат работата освен ако сами не се интересуват.Така е навсякъде.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 29 юли 2013, 12:20

[Quote]Служителите на операторите са просто продавачи на услуги, абонаменти и устройства, не са техници специалисти.Те знаят само колкото да си вършат работата освен ако сами не се интересуват.Така е навсякъде.[/Quote]
Явно понякога не знаят някои неща, нужни им дори да си вършат работата. Не мога да се саглася, че е нормално да не знаят дали телефона, който ще ми продадат е заключен към оператор. Също така не смятам, че е нормално когато продават устройство да не знаят основни неща за него. И това да знаеш технически спецификации на даден телефон не значи да си техник специалист. Това е съвсем друго понятие. Никой не ги кара да ремонтират телефони!

Отговори