Тотално влошаване на условията при Виваком
-
- Регистриран: 30 сеп 2007, 16:48
Re: Тотално влошаване на условията при Виваком
И? Новите абонати да му мислят. Не могат да ми \"пипнат\" договора, че толкова ще им се стовари, че не е истина... Не само на на мен... ;)
Нокия с фенерче.
[Quote]Не съм ползвал Глобул, но ми е направило силно впечатление, че и кол центъра на Вива е много зле, защото момичетата там са ми отговаряли невярно и то неведнъж.[/Quote]
За съжаление си абсолютно прав! Мъжете, изначално, сме доста по-технически ориентирани от жените. Още ме напушва на смях, като се сетя, как завчера се налагаше почти 5 мин. да обяснявам на една "мацка" от "кол центъра" що е то "USB флаш памет" и има ли тя почва у нас... "Мацката" през цялото време упорито твърдеше, че това е модем и мога да го закупя само, ако сключа договор или закупя пакет за трафик, докато аз се опитвах да й обясня, че говоря за най-обикновена "флаш памет - Integral 4 GB", която продават в магазините им на цена от 6.90 лв. (за лоялни клиенти). Ако си беше направила труда поне да разгледа списанието им за този месец, пак щеше да е в час малко от малко. Както и да е, като видя, че аз не отстъпвам, ми каза "Г-не, попитайте в магазин, аз нямам подобна информация!". Благодарих й за отделеното време и затворих. Звъннах пак няколко часа по-късно и един пич си ми обясни още на секундата това, което ме интересуваше. Та така...
;) :D
[Quote]И? Новите абонати да му мислят. Не могат да ми "пипнат" договора, че толкова ще им се стовари, че не е истина... Не само на на мен... ;)[/Quote]
Точно така! Който и да е собственика, трябва да е абсолютен малоумник, за да тръгне срещу абонатите си, и то при положение, че държи най-малката пазарна част! Договорите, както знаем, не са вечни... а идват и нови оператори...
Дори, напротив... за новият собственик главната цел ще бъде привличането на нови абонати и задържане на старите! Той човека пари си има, не идва "гол и бос", че да почва сега тепърва да печели и да трупа милиони... Та, в този аспект, дори е по-добре, че собственика се смени... (според мен)...
;) :P :D
За съжаление си абсолютно прав! Мъжете, изначално, сме доста по-технически ориентирани от жените. Още ме напушва на смях, като се сетя, как завчера се налагаше почти 5 мин. да обяснявам на една "мацка" от "кол центъра" що е то "USB флаш памет" и има ли тя почва у нас... "Мацката" през цялото време упорито твърдеше, че това е модем и мога да го закупя само, ако сключа договор или закупя пакет за трафик, докато аз се опитвах да й обясня, че говоря за най-обикновена "флаш памет - Integral 4 GB", която продават в магазините им на цена от 6.90 лв. (за лоялни клиенти). Ако си беше направила труда поне да разгледа списанието им за този месец, пак щеше да е в час малко от малко. Както и да е, като видя, че аз не отстъпвам, ми каза "Г-не, попитайте в магазин, аз нямам подобна информация!". Благодарих й за отделеното време и затворих. Звъннах пак няколко часа по-късно и един пич си ми обясни още на секундата това, което ме интересуваше. Та така...
[Quote]И? Новите абонати да му мислят. Не могат да ми "пипнат" договора, че толкова ще им се стовари, че не е истина... Не само на на мен... ;)[/Quote]
Точно така! Който и да е собственика, трябва да е абсолютен малоумник, за да тръгне срещу абонатите си, и то при положение, че държи най-малката пазарна част! Договорите, както знаем, не са вечни... а идват и нови оператори...
Дори, напротив... за новият собственик главната цел ще бъде привличането на нови абонати и задържане на старите! Той човека пари си има, не идва "гол и бос", че да почва сега тепърва да печели и да трупа милиони... Та, в този аспект, дори е по-добре, че собственика се смени... (според мен)...
;) :P :D
-
Смяната на собственика по принцип сама по себе си не е лоша идея. След това започват лошите идеи от страна на новият собственик, както виждаме с последните 2-3 такива. В началото и няколко години след това беше перфектният мобилен оператор - коректен във всяко едно отношение. Вижте в днешни дни до какво положение са го докарали тези нови собственици. Да се надяваме, че новият ще престане с порочните практики ала МЕНТЕЛ или поне ще ги ограничи. Само времето ще покаже.
Нокия с фенерче.
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
Много наивно мислите сякаш... Банкер и телекомуникации... Интересуват го единствено парите и печалбите, слаби инвестиции, липса на иновации и гъвкавост(все още са единственият от трите оператори, който предлага 500мБ за 5лв допълнителен пакет, все едно тия мБ са ограничен природен ресурс и няма внос от Китай..) Ако не остави виваком на самотек както са Глобул години наред пак ще е добре. Тъпото е, че Мтел пък пръста си не мръдват от години за нищо, а Глобул продължават да са в миналия век. На новите оператори не разчитайте. МаксТелеком ги има от години, и то с не малко покрити градове. И? Някой да не би да се е уплашил от тях.
-
Разбирам, за теб \"чашата\" е полупразна... ;)
Само не разбрах кое е наивното в 2 годишният ми договор (трябва ли отново да опиша параметрите му?), който няма аналог в момента от предлаганите на пазара и който не могат да бутнат и с ТОП! Естественно, че ще го интересуват ПЕЧАЛБИТЕ, всеки един го прави, НО има различни начини по които можеш да ги постигнеш! Тъпото е, че ти си много изостанал, но не си го признаваш и прехвърляш вината на другите. \"Мъчениците\" на МЕНТЕЛ колко време търпяха смяната на БИЛЛИНГ системата, М?! В момента Вивашит прави нещо подобно, но със клетките си (ДОРИ на открито не мога да имам повече от 70% сигнал, WTF?!?! Ще ги изтърпя още известно време и тормозя на 121, познай дали не ми обръщат внимание като голям корпоративен клиент, НО за жалост нищо не могат да направят, отсвириха Алкател-Луцент, което е една стъпка към по-добро обслужване, но си иска технологично време).
Само не разбрах кое е наивното в 2 годишният ми договор (трябва ли отново да опиша параметрите му?), който няма аналог в момента от предлаганите на пазара и който не могат да бутнат и с ТОП! Естественно, че ще го интересуват ПЕЧАЛБИТЕ, всеки един го прави, НО има различни начини по които можеш да ги постигнеш! Тъпото е, че ти си много изостанал, но не си го признаваш и прехвърляш вината на другите. \"Мъчениците\" на МЕНТЕЛ колко време търпяха смяната на БИЛЛИНГ системата, М?! В момента Вивашит прави нещо подобно, но със клетките си (ДОРИ на открито не мога да имам повече от 70% сигнал, WTF?!?! Ще ги изтърпя още известно време и тормозя на 121, познай дали не ми обръщат внимание като голям корпоративен клиент, НО за жалост нищо не могат да направят, отсвириха Алкател-Луцент, което е една стъпка към по-добро обслужване, но си иска технологично време).
Нокия с фенерче.
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
За твое сведение имам цели 22 стотинки в предплатената карта за разговори. Телефон почти не ползвам, и слабо се интересувам от тарифните планове. Ползвам мобилен нет, а виваком успяха да се докажат твърдо за 2 години полване, че на техният нет не можеш да разчиташ. За мен е полупразна чашата както ти казваш, защото само те имат покритие в района в който се намирам, рано или късно това ще се промени и ще се разделя с тях. И точно година след банкера се вижда пълното безхаберие, не че преди много насериозно се взимаха. А това кой какво им изпълнява и поддържа, слабо го вълнува клиента. Да не са се стискали и да са си поддържали сами мрежата и услугите. Аз ако нямам пари да си платя таксата никой не ме пита ама що така.
-
Ти си ИДИОТ (няма за какво да се изивнявам). Ти прочете ли въобще къде бяха Вивашит и къде са сега?! Ехооо, време е да си разширите малко кръгозора, да имате нова информация, това се опитвах да ти кажа и в предното си мнение, но за съжаление ти си \"кон с капаци\" и това си е лично твой проблем, ако обичаш не ни занимавай с товите оскъдни познания по темата.
Нокия с фенерче.
Момчета, не се карайте. В днешно време, за да оцелее на пазара, един бизнес трябва да е продуктивен, гъвкав, иновативен... Едрите (и добри) бизнесмени знаят (повярвайте ми), че \"бизнес\" вече не се прави по мутренския начин - извиване на ръце и грабене с пълни шепи - защото, който е недоволен, ще избяга (както и става непрекъснато). Полека-лека се отърсваме от старото си самосъзнание, започнахме да оценяваме какво ни се предлага и да си търсим правата при нужда. Сами виждате какво е пред Парламента всеки ден - и щом това веднъж вече се случи, то ще се случи пак... - народа не иска да бъде лъган повече. Аз същото съм доволен от новия си тарифен план, казвал съм го неведнъж тук. През годините съм сменял операторите, както предполагам и всички вие, търсейки най-доброто за себе си, а не най-доброто, което те предлагат. Нека не се залъгваме - все още сме далеч от времето, когато ще говорим само с една карта за жълти стотинки към всички, без ограничения. Далеч сме и от времето, когато ще имаме идеално покрие навсякъде, както и перфектен високоскоростен нет навсякъде. Но е факт, че бавно се приближаваме към тези времена. Общо взето, ние (потребителите) си избираме най-подходящото решение за региона, който обитаваме през повечето време. Лично аз не съм привърженик на идеята, да се абонирам за решение и да ходя да го тествам в някое затънтено дере, само за да кажа \"Видите ли, тук няма покритие, осраха се - нищо не струват тия!\". Там, където едните нямат - другите ще имат. И там където едните нямат днес, ще имат утре. Така е и в живота. Истината е, че ние сме свикнали да гледаме нещата отвисоко (манталитетът ни е такъв и още дълго време ще е!) и за парите, които даваме, очакваме едва ли не чудеса - навсякъде, по всяко време, от всички. Не, не оправдавам никой оператор - аз самият съм потребител, но винаги съм бил реалист преди всичко...
Но стига лирични отклонения!
Каквото и да се случи с Виваком, как ще се развият услугите им, ще се промени ли политиката им, това са все неща, които няма как да знаем и които тепърва ще разберем. Но едва ли ще направят крачка назад от конкурентите си - в това поне съм сигурен.
[Quote]Банкер и телекомуникации...[/Quote]
Все едно каза \"Каруцар и телекомуникации...\". Не мисли, че е лесно да си банкер. Особено в днешно време. Особено в България.
И, честно казано, предпочитам Виваком да ги поеме човек, който е наясно с финансите, отколкото такъв, който хич го няма с тях - именно такъв човек би довел нещата до трагичен край...
Но стига лирични отклонения!
Каквото и да се случи с Виваком, как ще се развият услугите им, ще се промени ли политиката им, това са все неща, които няма как да знаем и които тепърва ще разберем. Но едва ли ще направят крачка назад от конкурентите си - в това поне съм сигурен.
[Quote]Банкер и телекомуникации...[/Quote]
Все едно каза \"Каруцар и телекомуникации...\". Не мисли, че е лесно да си банкер. Особено в днешно време. Особено в България.
И, честно казано, предпочитам Виваком да ги поеме човек, който е наясно с финансите, отколкото такъв, който хич го няма с тях - именно такъв човек би довел нещата до трагичен край...
-
- Регистриран: 16 мар 2007, 08:06
Това е информационна брошура,която дават към договора.Бланката е от края на миналата година.
\"Ако сте направили смяна на мобилен тарифен план към такъв с по-висок месечен абонамент,можете да заявите промяна на тарифен план с по-нисък месечен абонамент само,ако планът е този,за който последно е подписан договор.В случай,че тарифният план вече не се предлага за нова активация или промяна,смяната не може да бъде извършена.\"
http://img826.imageshack.us/img826/5504/imgp2317.jpg
\"Ако сте направили смяна на мобилен тарифен план към такъв с по-висок месечен абонамент,можете да заявите промяна на тарифен план с по-нисък месечен абонамент само,ако планът е този,за който последно е подписан договор.В случай,че тарифният план вече не се предлага за нова активация или промяна,смяната не може да бъде извършена.\"
http://img826.imageshack.us/img826/5504/imgp2317.jpg
-
- Регистриран: 16 ное 2006, 10:16
[Quote]В момента Вивашит прави нещо подобно, но със клетките си (ДОРИ на открито не мога да имам повече от 70% сигнал, WTF?!?! Ще ги изтърпя още известно време и тормозя на 121, познай дали не ми обръщат внимание като голям корпоративен клиент, НО за жалост нищо не могат да направят, отсвириха Алкател-Луцент, което е една стъпка към по-добро обслужване, но си иска технологично време). [/Quote]
[Quote]Не може да съм в ГОЛЯМ град и 7 от техните клетки да ми предоставят: -80 dBm (pod 55% сигнал, за неразбиращите)... Какво да си говорим повече, провел съм над 50 разговора на 121 & 123 (Едоновременно съм Бизнес и Частен) - РАЗЛИКА - 0 (КРЪГЛА НУЛА), ще изчакам да се изнесат хората от морето... [/Quote]
Кво се оплакваш? :D Аз какво да кажа като при мен в момента сигнала е -87dbm(42%). И това е от добрите случаи. Обикновено сигнала е от -90 до никакъв и затова не смея да го оставям на 3G вкъщи по тази причина.-80dbm за мен е приличен сигнал, а 70% трябва да е в интервала -[65-70dbm], което си е перфектно. Максимума е -51dbm, но е постижим, ако си доста близо до клетката. Говоря за WCDMA2100 мрежа. :)
[Quote]Не може да съм в ГОЛЯМ град и 7 от техните клетки да ми предоставят: -80 dBm (pod 55% сигнал, за неразбиращите)... Какво да си говорим повече, провел съм над 50 разговора на 121 & 123 (Едоновременно съм Бизнес и Частен) - РАЗЛИКА - 0 (КРЪГЛА НУЛА), ще изчакам да се изнесат хората от морето... [/Quote]
Кво се оплакваш? :D Аз какво да кажа като при мен в момента сигнала е -87dbm(42%). И това е от добрите случаи. Обикновено сигнала е от -90 до никакъв и затова не смея да го оставям на 3G вкъщи по тази причина.-80dbm за мен е приличен сигнал, а 70% трябва да е в интервала -[65-70dbm], което си е перфектно. Максимума е -51dbm, но е постижим, ако си доста близо до клетката. Говоря за WCDMA2100 мрежа. :)