Тотално влошаване на условията при Виваком

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Тотално влошаване на условията при Виваком

Мнение от milen888 » 21 юли 2013, 23:02

Колеги, както знаете, Виваком имаха много добри условия по договорите си. Можеше по всяко време да минеш на по-висока месечна такса и впоследствие да се върнеш на първоначалната, на която си подписал договора. Е, вече не е така, откакто банкера Цветан Василев овладя телекома. Пиша го за всички, да знаете и да не се подвеждате. Ето го и моя случай:
Имам сключен договор на Вива фрии. Напоследък ми трябват повече мин. към други мрежи. Първо исках да мина на изикол, с по-висока месечна такса. По телефона ми казват ОК. Отивам в магазин и не става. Ядосах се и викнах управителя. Човека пред мен отново въведе данните в лаптопа и системата изписа- позволено преминаване 3 месеца преди края на договора. Викам си, добре, ще сменя пакета. Обаждам се на 123, искам да сменя пакета с мин. към други мрежи с най-големия такъв. Не може. Можело да ми добавят допълнително нов пакет, но не и да сменят настоящия с по-голям с по-висока такса. Но това означава да давам грешни пари на вятъра. Мислех да пускам жалба, но се отказах, защото от 1-ви юли Виваком намалиха мин. към други мрежи от 60/120 както бяха за 6/10 лв. на 30/60 минути. Каква подигравка с потребителите, а?!? От месеца, в който паднаха тарифите за взаимно свързване, те намаляват минутите към други мрежи. Е, промоцията на боб ми идва в точния момент! А като ми изтече договора, ще им бия шута. Нямам намерение да пълня гушата на алчния банкер!

milen888

Re: Влошаване на условията при Виваком

Мнение от milen888 » 21 юли 2013, 23:13

И още нещо. Исках да видя колко нагли са станали и помолих управителя да въведе пак данните, да видим с коя програма ще ме пусне на по-висока тарифа. Пусна ме с мегакол, който е с по-висока месечна такса от изикола и с по-малко минути. Но това не е всичко! Сега става най-интересно. За да премина на нея, трябвало да си преподпиша договора за нови две години (woo) Уникална наглост, дори и в Мтел навремето съм преминавал на друга тарифа със същата месечна такса по време на договора и не се е променял срока му. А тук искам да им давам повече пари, те искат да увеличават срока на договора! Оттук нататък мога само да препоръчам на всеки, който има разум в главата, да не сключва никакви срочни договори с Виваком!

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 21 юли 2013, 23:41

Явно и бтк се чувстват достатъчно \"големи\" за да изтезават клиентите си.

Jul 72
Регистриран: 29 дек 2004, 11:53

Мнение от Jul 72 » 21 юли 2013, 23:58

Само ще кажа - няма нищо по-лошо от недоволен клиент, еле пък лоялен клиент.

ПП - Милене бе, нали ползваш фрии, както казваш (не съм в час с плановете на Виваком) ама сега им зяпах сайта - това нали не е дългосрочен. Какви три месеца, какви срокове!? Освен, ако аз не съм разбрал, за което се извинявам, ако е така!

stststeven
Регистриран: 16 мар 2007, 08:06

Мнение от stststeven » 22 юли 2013, 00:03

А ти си със срочен договор,така ли?
На мен друго ми прави впечатление.\"Изберете минимум два допълнителни пакета,като поне един е M или L\".Това означава ли ,че вече не може да се активира Viva Free с 2 пакета от 3,90 (общо за 7,80),а искат минимума да е 3,90 + 5,90=9,80 ?

milen888

Мнение от milen888 » 22 юли 2013, 00:07

Вива фрии е безсрочен, ако си вземеш само сим карта. Ако си взимаш телефон с него, независимо дали в брой или на изплащане, сключваш срочен договор, както със всеки друг план. Та и аз сключих с тях двегодишен договор, което очевидно беше голяма грешка. Но навремето нямаше такива простотии, това е нова политика, от последните 3- 4 месеца.

Към stststeven: Да. И това са влошили. Променили са условията по плана и вече най-ниската такса трябва да е 9.80 лв.

[Quote]Само ще кажа - няма нищо по-лошо от недоволен клиент, еле пък лоялен клиент.[/Quote]
Напълно вярно. Лошото е, че в България няма истински бизнесмени, които да се борят на пазара за клиентите, чрез по-добри цени и условия. Тук има олигарси, които в комбина с политическата класа дерибействат над хората и подтискат развитието на страната.

vladovn

Мнение от vladovn » 22 юли 2013, 00:17

То това с вива free не е ново.
Темата трябваше да я кръстиш \"тотално влошаване на условията при Виваком\" или \"бтк задмина мобилтел по простотии\".

milen888

Мнение от milen888 » 22 юли 2013, 00:20

[Quote]тотално влошаване на условията при Виваком[/Quote]
Напълно си прав (yes) Взимам веднага мерки.

vladovn

Мнение от vladovn » 22 юли 2013, 01:25

Жалко само, че се стигна до тук.
Виж булсат: не предлагат качество (напротив, всичко е мазало), простотиите им са много (спирането на ирдето, преминаването на mpeg4, липсата на приемници), но заради това държат най - ниските цени за тв и с това си поддържат някаква относително стабилна клиентска база.
Сега и бтк и булсат се управляват от бг, но до там се изчерпват приликите.
БТК трябваше да поддържа най - ниските цени и най - добрите условия за привличане и запазване на клиентите. Вместо това виждаме само цените да растат в пакет със звездичките по промоциите и глупавите условия по договорите.

borusiq
Регистриран: 13 ное 2007, 09:06

Мнение от borusiq » 22 юли 2013, 01:29

Ами... не съм вярвал, че ще го кажа, но напоследък и аз самият се хващам да разглеждам оферти на мтел примерно.
Все пак... Максикол 120/120 за 9,80 сякаш е добре, ако имаш познати на Виваком, които да те вкарат в група, иначе бобеца винаги е решение, дори да не е супербоб. Може би държиш на мобилен интернет и затова натискаш Вива фрии, но ти си знаеш. Вгорчаваш си живота сам.
Fire is Faith

Отговори