Три нови телефона от Nokia - C3, C6 и E5.

888888
Регистриран: 02 фев 2009, 15:18

Re: Три нови телефона от Nokia - C3, C6 и E5.

Мнение от 888888 » 13 апр 2010, 21:43

Ето и малко видео.
http://www.youtube.com/watch?v=bA4b7ytUHfw&feature=player_embedded#
http://www.youtube.com/watch?v=lsr6Q0Th28k&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=e028foGxUB8&feature=player_embedded

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 13 апр 2010, 21:44

Мислиш ограничено! Разшири кръгозора си! Най-малкото, не мисли само за 6,000,000 които купуват телефоните си от страната ни. Освен това, хардуера в тези телефони си беше в моделите на Нокиа още преди 2-3, че даже и повече години. Просто казвам, че не може марката, чиито претенции са на най-големият производител да залъгва пазара с евтини модели, които наистина са добри за цената си, но не е и бранда като цяло. Извинявай, но как може толкова време след пускането на мощни и ниско-енергиини процесор в телефоните Нокиа да се ползва само Кортекс А8 и то само в един модел? Особено при наличието на такова разнообразие от цифри. Казвам "на цифри", защото единственото, което виждам, са различни модели, но не и разлика в софтуерно или хардуерно отношение. Освен това Симбиан, осбено първият, си остава стара ОС със стари идеи и разбирания за потребителите, които наистина не могат да си позволят телефон за повече от 500 лева и са готови да направят компромиси, каквито най-често се правят при закупуването на телефон Нокиа от подобен клас. Просто казвам, че марката все повече се свлича в долният клас, а ако не си спомяш, преди години гамата им изобилстваше от модели с немислими иновации. Сега разбораш ли какво имам предвид?

ShinG0
Регистриран: 17 май 2005, 18:06

Мнение от ShinG0 » 13 апр 2010, 22:06

Nokia и дизайн - хахахаха :D
Връщане назад в миналото...:
"Стоят двама от дизайнерите на Нокия на по козче...единият загледaн нанякъде - дърпа и вика:
-Копеле хрумна ми! - и подава на другия
-Кво ти хрумна ве братле?! - издърпва една силна "Копелето"
-Хрумна ми дизайн трепач! - закашля се леко 'Братлето" и отпива една голяма глътка от спиртосаната напитка в чашата си
-Евала - просвети ме и мене ве братле!
-Скиваш ли онова якото цветното? - сочи в тъмното
-Не - тъмно е, а още не сме измислили как да сложим LED светкавица на телефоните си :-D
-Сега ще ти покажа - "Братлето" става клатушкайки се и отива до близката етажерка в офиса, от която смъква нещо с квадратна форма с много цветове.
-Е*аси якото ве братле - за първи път виждам такъв як дизайн на ... "нещо"!!!
-Да ве - и виж как като си поиграеш с него малко и се сменят цветовете - потребителите ще умират всеки път, като само сменим цвета и ще си мислят, че е нов телефон!
-Евала братле! Открихме златна мина с тебе за идните 10-20 години няма да има нужда да сменяме дизайна! А как се казва това уникално нещо?
-Кубче Рубик копеле :)
И ето как се родил дизайна на Нокия, на който не изневеряват и до днес :-D
ПП: Всякакви прилики с действителни модели телефони е НАПЪЛНО СЛУЧАЙНА :D:D:D

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Мнение от edin » 13 апр 2010, 22:12

[Quote]Просто казвам, че не може марката, чиито претенции са на най-големият производител да залъгва пазара с евтини модели, които наистина са добри за цената си, но не е и бранда като цяло. [/Quote]
В интерес на истината не очаквах толкова ограничено мислене от теб. По твойта логика концерна VW залъгва пазара като пуска ниско ценовите Лупо и Поло. Само че те предлагат и Голф и Пасат, и Туарег и най-високия клас лимузина Фаетон.
Всеки голям производител предлага ниско и високо ценови продукти. Това не е грешка, не е залъгване, а нормална и печеливша стратегия.

888888
Регистриран: 02 фев 2009, 15:18

Мнение от 888888 » 13 апр 2010, 22:18

:) [Quote]Мислиш ограничено! Разшири кръгозора си![/Quote] Ами ако ти кажа, че преди 2 седмици си взех Motorola Milestone..пак ли ще съм ограничено мислещ..? А ако ти кажа, че ми стоеше почти в колата..защото имах проблем с звука(не ме чуваха добре от другата страна)..също така имах проблем със свързването чрез WiFi..!! А ако ти кажа, че Android ми се видя малко поразбъркана ОС..и не рядко се забелязваха и засичания при по-сложни операции !! Но общо взето ми хареса:) !! Моторолата преди няколко дни я върнах..сега мисля да се върна пак преди 2 седмици, когато се колебаех между N900 и Milestone..и да взема Нокиата !
[Quote]чиито претенции са на най-големият производител[/Quote] Те нямат такива претенции..просто са най-големият !
[Quote]най-големият производител да залъгва пазара с [B]евтини модели, които наистина са добри за цената си, но не е и бранда като цяло[/B].[/Quote]
Не изглеждаш глупав човек..и като се позамислиш малко..мисля , че ще стигнеш до извода..че тази стъпка на Нокиа е всъщност много добра ! Защо..? Защото в икономическото състояние на глобалната икономика в последните 2-3 години..и свиващите се пазари като цяло...едва ли е добра идея..която е да е компания да залага на свръх мощни,бързи и т.н. телефони..което ще доведе и до висока цена..което пък точно в тази икономическа ситуация..ще доведе до ниски продажби..и загуба на пазарни позиции...което всяка една компания се стреми да избегне или намали до минимум !! Така, че Накиа са се ориентирали много добре..!! Усети ли са на къде духат ветровете...и в началото на следващата година, когато излезнат финансовите резултати..мисля ,ч е ще са много по-добри от тези на конкурентите им..защото имат правилна стратегия !! [Quote]единственото, което виждам, са различни модели, но не и разлика в софтуерно или хардуерно отношение.[/Quote] Която и да е компания с толкова много продукти за година..ако вземе за всеки модел да пройзвежда нов хардуер и нов софтуер...тя ще се самоунищожи за отрицателно време !! И накрая..мисля, че с тези телефони, които би трябвало да коментираме в тази тема..ще бъдат много силни и успешни за компанията в условията на криза :) !! Лично на мен и 3 много ми харесват !
[Quote][B]които наистина са добри за цената си[/B][/Quote]....ти сам го каза...това е важното за клиентите:) !!

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 13 апр 2010, 22:38

Не искам да спорим, няма да ме чуеш. Само ще ти кажа, че не знам какво те интересува финаносвата стратегия на Нокиа, а можеше да сменят поне хардуера за 4 години вече. И стига толкова. Не коментирайте, моля.

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 13 апр 2010, 23:13

Нокия за 200 лв с голям тъч дисплей и куерти клавиатура. Извинявай. Аз такава Нокия незнам. 5530 под 340 лева не можеш да намериш 5230 и той върви някъде там. В най-добрия случай ще се въртят около 400 лв. Смях.

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Мнение от edin » 13 апр 2010, 23:47

Ок, C3 ще е 100 евро в началото, C6 едва ли ще е повече 160-170. Тоест пак бюджетен смартфон каквато му е и целта

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 14 апр 2010, 00:09

Не ми се вярва тук да се продавт на тези цени които си цитирал. За 200 лв трудно ще си купиш нещо що коде свястно. Нокия със Симбиан за 200 лв можеш ли да вземеш в момента?

SlaviTS
Регистриран: 27 юли 2008, 13:41

Мнение от SlaviTS » 14 апр 2010, 00:51

Nokia C6 should be available before the end of the current quarter for an estimated price of 220 euro before taxes and subsides.

Човек наистина имаш ли представа от цени - Нокия C6 - 220 евро преди данъци и такси. Като добавим разходите и "скромната" печалба на нашите търговци цената ще е и дори много по-висока.

Отговори