Въпрос относно договор с М-тел

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Въпрос относно договор с М-тел

Мнение от SwollenMembers » 30 юни 2010, 23:27

И да продължа така коментираната тема с автоматичното преподписване - става дума за договор с М-тел, който се е преподписал автоматично преди 1 месец някъде. Някой тук беше писал, че при автоматично преподписан договор имаш право да си сменяш тарифния план с какъвто искаш без да си удължава срокът на иначе преподписания договор, особено при условие, че искаш да преминеш на тарифен план с по-висока такса. Какво става обаче на практика - отивам в М-тел, където ми казват - "да, може да си смените тарифния план, но тъй като ви остават много месеци до края на договора (който те сами са си подписали, без да питат), то трябвало да сключа НОВ договор за ДВЕ години ??? Та кой е прав, кой е крив - питам аз ? Нещо от М-тел ли ме лъжат или грешно съм разбрал цялата тази философия с иначе напълно измисления договор, който ако се отнесе до съд... нищо чудно да бъде анулиран.

И изобщо съществува ли такова нещо "автоматично преподписване на договор" някъде по света или това си е наше изобретение - нещо като чушкопекът, но побира повечко чушки (woo)

Потребителски аватар
-=KaLin=-
Регистриран: 03 яну 2007, 16:31

Re: Въпрос относно договор с М-тел

Мнение от -=KaLin=- » 30 юни 2010, 23:31

Има автоматично преподписване във Франция. Само в един магазин ли попита... Може конслултанта да е злоупотребил. Опитай и в друг магазин, обади се на *88, или задай въпроса си в сайта. Най добре е да попиташ на няколко места, но каквото ти кажат на *88 това е истината относно М-Тел. Не е трябвало да чакаш с този договор ... Една прима за 3 месеца и готово :)

SwollenMembers

Мнение от SwollenMembers » 30 юни 2010, 23:35

Не става въпрос за мой договор, но аз се занимавам в момента с него.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 30 юни 2010, 23:40

Мда... и моят опит с М-тел сочи, че трябва да питаш поне на 2-3 места. Иначе оставаш убедително излъган и то с усещането че си едва ли не простак и досадник, който си въобразява някакви неща.

SwollenMembers

Мнение от SwollenMembers » 30 юни 2010, 23:51

Абе аз хубаво ще питам, но с питане всеки ден ще ми разказват различни приказки. Просто искам да съм сигурен, за да си правя сметка как да подходя, мисля да се разровя по-подробно - искам го черно на бяло и ще го намеря. Просто ми беше интересно, дали някой друг не се е сблъсквал с подобен проблем.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 01 юли 2010, 00:54

Мисля, че в една и съща тема говорихме за този проблем. До преди малко се рових в историята на постовете ми, където споделях, че договора ми изтича септември, но мисля още август да си пусна заявление за преминаване на прима с цел да си запазя номера, а след малко повече яснота относно намалението на цените и дай Боже нови тарифи от Ментел да се завърна. И там някой беше обяснил добре, предполагам се беше сблъскал с този проблем или е служител на М, какво става след автоматичното преподписване, какви са правата ни и от какво можем да се възползваме.
Аз лично не запомних да е споменавал такова нещо за подписване на нов двугодишен договор, по-скоро ставаше на въпрос за преподписване на още 12 месеца от дата на смяната на тарифата или както казваш ти - след преподписването можеш да смениш абонамента на каъвто искаш без преподписване... Съжалявам, че не мога много да помогна. Разрови се в старите коментари за този проблем или скоро някой ще се обади, но за мен това което са ти казали е пълно безумие и съм по-склонен да го приема като некоректно поведение от страна на консултанта.

drecksau
Регистриран: 31 дек 2005, 21:32

Мнение от drecksau » 01 юли 2010, 01:36

След като е преподписан автоматично договора можеш да си избереш да подпишеш нов едно или другодишен договор на промоционални условия.Сключва се нов договор който влиза веднага в сила.(договора е една година/две години от датата на подписването на новите условия).Неможеш да промениш тарифата без да преподпишеш.Ако не искаш да преподписваш-оставаш си на същите условия в момента които ползва картата.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 01 юли 2010, 06:58

Много зле, то почти всички планове са "промоционални" перманентно - значи задължително се набутваш (Не, че някой ще го направи, освен ако не внимава и не знае, че ще е за 2 години) за 2 години, ако не ти остават под 3 месеца от договора. (no)

stststeven
Регистриран: 16 мар 2007, 08:06

Мнение от stststeven » 31 юли 2010, 14:02

Някой знае ли дали при М-тел има някакви оферти в последните месеци от срока на договора,както е при Глобул ?

Emuhead
Регистриран: 23 ное 2009, 17:12

Мнение от Emuhead » 31 юли 2010, 16:17

Не, няма такива оферти. Единствено имаш "промоционални" условия на тарифния план, а телефоните си ги има в Мтел Клуб. Там гледаш.

Отговори