Въпрос относно индексацията на цените при Виваком и Йетел

pipchi
Регистриран: 31 мар 2016, 19:23

Въпрос относно индексацията на цените при Виваком и Йетел

Мнение от pipchi » 26 мар 2024, 09:56

Здравейте! Абонат съм на А1 , разгледах по-подробно фактурите и видях ,че индексацията при тях за 2024 година е 9.5% изчислена върху стандартната цена на плана без отстъпките . По този начин реалния процент увеличение е по-висок. Въпросът ми е така ли е и при останалите 2 оператора?

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Re: Въпрос относно индексацията на цените при Виваком и Йетел

Мнение от bomobilebulgaria » 26 мар 2024, 10:04

При А1 имам цифрова, мобилен план и домашен интернет.
Обичайно плащам за 3те 67 лв. с отстъпките, от този месец 72 лв., което май е баш толкова, може и да е по-малко. Ако смятат индексацията без отстъпките, ще ми излезе двойно поскъпването.

ПП: На Йеттел индексациите са брутални и при тях не намерих никаква логика на индекса. Преди да се махна от тях бях на такса 36 лв. (при подписването), втората година вече беше близо 60 лв. На това му се вика индексация. Естествено поради тази причина, това образование докато се нарича Йеттел, ако ще и кюлчета да раздават при договор с тях, пак няма да подпиша.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Re: Въпрос относно индексацията на цените при Виваком и Йетел

Мнение от JKRL » 26 мар 2024, 10:25

pipchi написа:
26 мар 2024, 09:56
Здравейте! Абонат съм на А1 , разгледах по-подробно фактурите и видях ,че индексацията при тях за 2024 година е 9.5% изчислена върху стандартната цена на плана без отстъпките . По този начин реалния процент увеличение е по-висок. Въпросът ми е така ли е и при останалите 2 оператора?
Не е върху стандартната, а върху тази, която ти е по договор промоционална, но без допълните отстъпки. Ако ти е изтекъл договора, тогава ще е върху стандартната. Примерно по договор ти е 20лв. за 24 месеца, а след изтичане става 30лв. Да, ама ти дават 2лв допълнително отстъпка при плащане онлайн. Индексацията е върху тези 20лв., а не върху 18лв или 30лв.

Отговори