Въпрос за пренос на номера от Globul към Мтеl

popoff79
Регистриран: 09 юли 2008, 20:07

Въпрос за пренос на номера от Globul към Мтеl

Мнение от popoff79 » 18 сеп 2009, 11:00

Здравейте, имам следния проблем:
Искам да пренеса номер на Глобул в мрежата на Мтел. Номера ползвам от близо 6 години и основно това е причината да искам да го запазя при другия оператор. Договорът с Глобул изтича в началото на месец Ноември и общо взето сега е времето за проучване и начало на борбата....
Картата е на името на физическо лице в група към военните, договорът се подновява от мен година за година! От Глобул обаче ми казаха , че трябва да им представя някакъв сертификат от поделението, към която група е картата и че то(поделението) се явявало гарант за мен!!! Другият документ , който изискват е първоначалния договор подписан от мен при получаване на картата, т.е. от преди 6-7 години- договор , който на практика е невалиден!!!

Общо взето е ясно, че се опитват максимално да ме затруднят, та затова искам да попитам за вашето мнение и евентуално за съвет!

Ще опитам всички възможни мирни начини да реша проблема, но 99% съм сигурен, че ще звъня до комисията за защита правата на потребителя!

Очаквам мненията ви.

rado_unwe
Регистриран: 05 яну 2008, 17:40

Re: Въпрос за пренос на номера от Globul към Мтеl

Мнение от rado_unwe » 18 сеп 2009, 11:16

Моя съвет е още сега да се обръщаш към комисията, защото всъщност нямаш много време, а и от комисията ще ти отнемат малко време, докато ти отговорят. Явно е, че ще се закучат гърците, така че действай. По принцип, в нашата страна, жалба в комисията си е най-мирния метод, просто защото кожодерите друго не приемат /не говоря само за оператори, ами и всякакви други вериги магазини/.

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 18 сеп 2009, 12:45

:D как мислиш се постигат такива печалби : http://www.globul.bg/bg/news.html?id=7483

popoff79

Мнение от popoff79 » 18 сеп 2009, 13:01

Печалбите са ясни по принцип, предполагам и при другите оператори ги има....
Важното е и клиента да е доволен....

Очаквам мнения по моя проблем :)

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 18 сеп 2009, 14:20

Задействай нещата, питай ги какъв е този сертификат и за каква гаранция ти говорят. Не съм чувал такова нещо. Оттам каквото стане. Аз какво мнение мога да дам освен да хвърля един боб...

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 18 сеп 2009, 14:24

И в дъжд и в слънце все печалбите им растат... как става номера е интересното наистина. Аз знам де, ама повечето не се замислят.
Все пак сега ръстът е малък и е резултат от агресивна и доколкото виждаме по форумите не дотам коректна дейност към клиентите.

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Мнение от Blisss » 20 сеп 2009, 00:10

Ти голям съвет даде :) Айде всички ще ходим за щяло и нещяло в КЗП и ще се оплакваме, ама дали има обективна причина или не - все тая. Е, като почнете с такива съвети много ме "радвате" :)

1. Иди си супер спокойно в офис на Глобул - никой няма да ти откаже сертификат към Мтел. Подаваш си заявление и ако има някакъв проблем - ще си получиш писмен отговор на въпроса защо ти е отказана молбата (впрочем не знам да са отказали на някой досега ;))

2. Към момента никой няма да ти иска оригинален договор или каквото и да било друго, просто ще трябва да си платиш задълженията до момента ;)

Нито е сложно, нито е особено опасна "битка".

popoff79

Мнение от popoff79 » 20 сеп 2009, 10:17

Blisss - явно не си прочел внимателно описаната ситуация: бях в офис на Глобул, видимо спокоен и в добро настроение.... но това не помогна! Оттам ми поискаха по-горе изброените документи!!! А "без тях не можело"......затова ще има битка!!! Адски глупаво е когато се опитват да те правят на балък...но "най-доброто предстои" Из форума често срещам доста компетентни мнения, сега мълчат. В момента специално в Глобул има неофициално нареждане да се прави всичко възможно за възпрепятстване на прекратяване на договори, пренос на номер и т.н. Не знам как е при другите оператори. Има хора, при които е нямало проблем, но масово ситуацията е както в моя случай!!! Няколко пъти съм решавал проблеми от различно естество чрез КЗП, така че и сега ще стане. Въпреки Абсурдистана, в които живеем...;)

sports_man
Регистриран: 15 окт 2007, 11:19

Мнение от sports_man » 20 сеп 2009, 10:34

Това за мен са пълни глупости и ще ти кажа защо!Аз също съм военен и сега си спомням 4е на един колега му искаха такава бележка за гарант от банката,защото искаше да тегли заем и по пътя на логиката ти искат тази бележка за да докажеш 4е няма да те уволнят скоро и ще имаш възможност да плащаш,но за какво е нужно това след като да ре4ем един циганин да отиде в глобул и да реши да мине на "Нешинъл 100" където е 30 лв таксата и няма да му искат нито доходи нито бележка от краварникът в който работи 4е няма да го освободят от работа скоро,само подписва и си заминава.
Затова ми е 4удно ти си абонат от 6 г. и си си плащал а сега ти искат бележка 4е ще си на работа за напред,смисъл 4е ще си платежоспособен,което няма логика щом 6 г. си бил лоялен платец.
Но явно България си е България,тук всеки гледа да те изцеди максимално и става все по трудно и по трудно.
Според мен разу4и още как стоят нещата и отиди до Мтел да питаш как става смяната и да 4уеш какво ще ти кажат там,защото може и да не са 4ували подобна глупост.Казвам го защото ми се е слу4вало в офис на Глобул да не знаят някой подробности,примерно ако служителят е на 3 мес. няма как да знае вси4ко,така 4е пообиколи малко преди КЗП и пиши какво е станало,успех;)

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Мнение от Blisss » 20 сеп 2009, 10:36

Мисля, че работейки в Глобул ми е пределно ясно какво и как става :)

И както казах - отиди СЕГА в офис на Глобул и си искай сертификат....;)

Отговори