Въпроси за Пренос и Прехвърляне на номер
-
- Регистриран: 11 дек 2017, 17:42
Въпроси за Пренос и Прехвърляне на номер
Здравейте!
Ситуацията е следната: в момента имам един номер, който е с безсрочен договор към Теленор, и друг, който е в края на срока (има излезнала оферта). Двете карти се водят на майка ми. Мисля да прехвърля и 2-та номера на Боб, защото в момента са с такса около 20лв и не си заслужават парите, отделно има още 2 карти на Теленор, които изтичат към есента на 2018г.
Въпросите са:
1. Само през сайта на Боб ли е възможно да се заяви Пренос на номер? Или може в офис на Мтел?
2. Може ли да се прехвърлят на мое име и 2-та номера? Много ли е бюрокращината?
3. До преди време можеше да се избира телефон на изплащане от Боб, а сега няма такава опция? Има ли възможност при подписването на договора в офиса на Мтел да взема телефон?
Благодаря, предварително!
Ситуацията е следната: в момента имам един номер, който е с безсрочен договор към Теленор, и друг, който е в края на срока (има излезнала оферта). Двете карти се водят на майка ми. Мисля да прехвърля и 2-та номера на Боб, защото в момента са с такса около 20лв и не си заслужават парите, отделно има още 2 карти на Теленор, които изтичат към есента на 2018г.
Въпросите са:
1. Само през сайта на Боб ли е възможно да се заяви Пренос на номер? Или може в офис на Мтел?
2. Може ли да се прехвърлят на мое име и 2-та номера? Много ли е бюрокращината?
3. До преди време можеше да се избира телефон на изплащане от Боб, а сега няма такава опция? Има ли възможност при подписването на договора в офиса на Мтел да взема телефон?
Благодаря, предварително!
Re: Въпроси за Пренос и Прехвърляне на номер
В мтел на място и с майка ти. Все пак може да сме 2017 година ама българина се доверява на око да види ръка да пипне.Може и да стане бързо ако случиш на някой знаещ продавач.
Та за другите отговори НА МЯСТО.
Та за другите отговори НА МЯСТО.
1. каквото и да правите през сайта, имате задължително ходене до офис на Мтел, където ще подпишете лично заявката за пренос - тоест заявката може да я направите през сайта, но после трябва да отидете и до офис на Мтел.
2. Може. Колкото е за един номер, толкова и за два - времето за подписване на два броя документи не е много повече.
3. Нови абонати никъде (поне аз съм с такъв опит) няма вариант веднага да вземат апарат на лизинг. Обикновено се изчаква 9 месеца да мине от договора и тогава се активира опцията за взимане апарат на лизинг.
2. Може. Колкото е за един номер, толкова и за два - времето за подписване на два броя документи не е много повече.
3. Нови абонати никъде (поне аз съм с такъв опит) няма вариант веднага да вземат апарат на лизинг. Обикновено се изчаква 9 месеца да мине от договора и тогава се активира опцията за взимане апарат на лизинг.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
Re: Re: Въпроси за Пренос и Прехвърляне на номер
При Теленор и Мтел могат да се вземат веднага апарати на лизинг за нови абонати.Само при виваком трябва да си абонат от поне 25 години и да имаш минимум 5 услуги при тях за да ти се даде апарат на лизинг.
Samsung Galaxy S9 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Apple iPhone 8 Plus
На какви планове ще ги прехвърляш, че и изгоден телефон да искаш с тях? Най-добре провери в някой магазин специално за телефони или за всякаква техника - в големите вериги често предлагат кредити "без оскъпяване" за по-скъпи покупки. Пак имаш гаранция, а Handy например пък предлагат и застраховка да сключиш, ако искаш. http://www.handy.bg/bg/insurance/za-telefona/handy-guard
Имам договор за три броя телефонни номера с мобилен оператор,чиито срок е изтекъл. Решавам да прехвърля номерата към друг оператор, но се оказа че единият номер с анекс е удължен за още две години без моето знание. Някой имал ли е такъв проблем. Засега знам само офиса, където ще отида да ми покажат "новия договор".
Re: Re: Въпроси за Пренос и Прехвърляне на номер
[Quote]Имам договор за три броя телефонни номера с мобилен оператор,чиито срок е изтекъл.[/Quote]И кой е този оператор с незаконните анекси? Защо се притесняваш да го обявиш?
Пренос и Прехвърляне на номер
Само Мтел имат такива анекси. И те фалшифицират договори. Мой роднини бяха с договор за телевизия, без тяхно знание. Нито антена, нито нищо, просто такса от 12 лева всеки месец.:)
Re: Пренос и Прехвърляне на номер
Операторът е Мтел при опит за прехвърляне на телефонните номера към Виваком.
Re: Re: Пренос и Прехвърляне на номер
Ясно, благодаря (yes)