ВАЖНА: Какво искате да промени вашия мобилен оператор?
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
Re: ВАЖНА: Какво искате да промени вашия мобилен оператор?
Опитах се да ти обясня, че не е подадена молба от дъщерята на починалата, няма смъртен акт и тн. Процедурата е еднаква навсякъде, не само за Мобилни услуги, важи за банки, комунални услуги и тн.
Приемам забележката за уместна, не като оправдание, а само като пояснение искам да уточня, че именно мобилните оператори въведоха част от чуждиците в обръщение. Човек като им погледне страницата, дори само тарифите и свят му се завива, особено ако не е англо-говорящ. Аз също съм за българските изрази и думи, но никой не ме пита - това може да стане и като допълнителна препоръка към мобилните оператори касаещи яснотата и лесния начин за комуникация със своите клиенти.
И така, flat rate или така наречената плоска тарифа при мобилните оператори е точна и фиксирана такса без промяна с включени определени услуги и брой минути без значение от оператора, т.е. плащам такса от 20лв и знам, че за нея получавам 500мин към всички без значение абонати на кой мобилен или фиксиран оператор са. За мен плоска тарифа не е такава, която предлага неограничени разговори единствено към собствената си мрежа. Също така не е и такава, която предлага хиляди минути в собствената си мрежа и десетки към останалите. Това е само замазване очите на хората. Пример за плоска тарифа при Глобул е Universe, при Мтел е Active, при Вива пък няма алтернатива, а те имат най-отчаяна нужда от такава тарифа! И пак не на последно място друг е въпроса при наличието на такива тарифи колко са изгодни като цена, да не говорим, че дори има разлика от около 5лв при двата оператора предлагащи едно и също.
http://tinyurl.com/3pubu7v (beer)
ПП: По моята т.1 от предния пост - забележете какви са условията на промоцията в T-Mobile Германия например: За всички активации на 30.06.2011 получавате 20 бонус минути към всички мрежи, т.е. ще се получите 120 безплатни минути към всички мрежи DT за първите [B]24 месеца.[/B] при срок на договора от 24 месеца ;)
А не както сме свикнали тук за първите 1/3 (no)
И така, flat rate или така наречената плоска тарифа при мобилните оператори е точна и фиксирана такса без промяна с включени определени услуги и брой минути без значение от оператора, т.е. плащам такса от 20лв и знам, че за нея получавам 500мин към всички без значение абонати на кой мобилен или фиксиран оператор са. За мен плоска тарифа не е такава, която предлага неограничени разговори единствено към собствената си мрежа. Също така не е и такава, която предлага хиляди минути в собствената си мрежа и десетки към останалите. Това е само замазване очите на хората. Пример за плоска тарифа при Глобул е Universe, при Мтел е Active, при Вива пък няма алтернатива, а те имат най-отчаяна нужда от такава тарифа! И пак не на последно място друг е въпроса при наличието на такива тарифи колко са изгодни като цена, да не говорим, че дори има разлика от около 5лв при двата оператора предлагащи едно и също.
http://tinyurl.com/3pubu7v (beer)
ПП: По моята т.1 от предния пост - забележете какви са условията на промоцията в T-Mobile Германия например: За всички активации на 30.06.2011 получавате 20 бонус минути към всички мрежи, т.е. ще се получите 120 безплатни минути към всички мрежи DT за първите [B]24 месеца.[/B] при срок на договора от 24 месеца ;)
А не както сме свикнали тук за първите 1/3 (no)
Ти хубаво ме подсети - Искам Виваком да се замислят и те най-после и то много сериозно за т.нар. "Плоска тарифа" Ти отлично си го обяснил, да го прочетат и да го приложат накрая!!! Чакай да им го напиша и така, че да не се направят че по горе не са го разбрали - We want a Flat rate!!!!
Дам с тарифите за национални разговори доста изостават от Глобул - само 5-левовата е без аналог, но при по-скъпите определено Глобул са доста по-силни, за който не ползва (много) интернет. :)
Абе, че си има нужда от промяна спор няма, всеки от операторите си имат бая трески за дялане. Дано сред всички компетентни мнения изказани до момента, операторите и техните представители вземат под внимание и осъществят поне част от препоръките ни, а ние от своя страна ще ги възнаградим с лоялно отношение от наша страна и ще им плащаме редовно заплатите. Ще спечели този, който вземе под най-голямо внимание нашите искания, несъмнено! (yes)
Действително единствения недостатък на Виваком,който им намират в момента е липсата на плоска тарифа,като Актив + например.А не е като да не могат да предложат-четох че имали план за служители за 25 лв. 360 минути към всички.Ето този план да го предложат на всички!!! Така или иначе в момента имат най-добрите оферти за мобилен нет,което вече е определящо за мен,откакто си взех хубав смартфон (beer) Много хора казват-ще си спря нета на телефона,не ме интересува,но така се губи половината от удоволствието да притежаваш тези хубави машинки :D Така че хора не си спирайте мобилния нет,а отидете при оператора който ви предлага най-добрите условия за него,включително и уникални предложения за последните модели смартфони (yes)
-
UP! Това е полезна тема.
Естествено трябва да се върне ограничението от 128 килобита за интернета. Дори ако трябва тук-там да се намалят или дори премахнат бързите (Разбира се трябва и тях да си ги има в определени оферти).
Лично аз никога не бих сключил договор на 64 килобита. В момента съм си по старите условия на Surf&Talk, които също са ми неизгодни, но изчаквах смяната на плана или оператора по лични причини. Сега в момента, в който стигна до смяната, ще е категорично смяна на оператора, ако няма корекция.
А иначе няма да е лошо да има и планове без обвързване (Не само на Loop).
Лично аз никога не бих сключил договор на 64 килобита. В момента съм си по старите условия на Surf&Talk, които също са ми неизгодни, но изчаквах смяната на плана или оператора по лични причини. Сега в момента, в който стигна до смяната, ще е категорично смяна на оператора, ако няма корекция.
А иначе няма да е лошо да има и планове без обвързване (Не само на Loop).
-
Реално не сключваш ли договор за трафик (определени мегабайти)? Ако мегабайтите не са ти достатъчни, взимаш по-голям план. Мобилния нет е така... няма да се върне на 128kbps... Колкото и да ми се иска, няма как мобилния нет да е като фиксирания :/ Повярвай, и на мен ми е готино да имам бърз нет. btw в UK е забранен скайпа и вайбъра, както и един куп други voip услуги... Лошото е, че се популяризира тази "мода" в големите страни... дано не ни засегне и нас...
Това със Скайпа пък са съвсем политически причини - едва ли се прави особен трафик с него...
Та май и със скоростите е така - баш си гледат "модата" от "белите" държави, и я прилагат и тук, без значение доколко е адекватна/разумна/логична.
Договорът се сключва заради съвкупността от условията по него, не заради едно от тях. И ми се струва, че за повечето хора скоростта е именно по-важното условие (Освен за тези, които изобщо не са в час, не гледат и не знаят общо взето какво подписват).
Бих разбрал ако има начин и се вземе решение да се ограничат торентите, например, вместо да се слагат други абсурдни ограничения.
Та май и със скоростите е така - баш си гледат "модата" от "белите" държави, и я прилагат и тук, без значение доколко е адекватна/разумна/логична.
Договорът се сключва заради съвкупността от условията по него, не заради едно от тях. И ми се струва, че за повечето хора скоростта е именно по-важното условие (Освен за тези, които изобщо не са в час, не гледат и не знаят общо взето какво подписват).
Бих разбрал ако има начин и се вземе решение да се ограничат торентите, например, вместо да се слагат други абсурдни ограничения.