VIVA FREE - скорост моб.интернет
VIVA FREE - скорост моб.интернет
Здравейте, колеги. В УЕБ сайта на VIVACOM за абонаментния им план VIVA FREE е записано, че на пакетите за интернет след изчерпването на мегабайтите на максимална скорост интернетът се ограничава на 128 kbps. Реших да се обадя на 123 и да попитам дали това действително е така и ми беше отговорено, че нямат нито един пакет (в това число и допълнителни) с неограничен интернет, който след изчерпването на включените MB скоростта да пада на 128, а вместо това всички били с ограничение 64. Аз самия пък бях абонат на тази програма и си спомням, че действително скоростта падаше на 128. Сега мисля отново да мина на нея, понеже ми дотегна от Теленорските изпълнения, но понеже така и не стана ясно на каква скорост се ограничава интернетът реших да попитам вас - ако някой е запознат и може да ми отговори. (blush)
Re: VIVA FREE - скорост моб.интернет
При мен поддържа 128 kbps !
Като се прехвърляш, ако си решил да си на БЕЗсрочен договор внимавай !
С тези таргети които трябва да постигат (no) въртят-сучат от девет кладенеца вода ти вадят, само да подпишеш на 24/12 срочен договор.
Като се прехвърляш, ако си решил да си на БЕЗсрочен договор внимавай !
С тези таргети които трябва да постигат (no) въртят-сучат от девет кладенеца вода ти вадят, само да подпишеш на 24/12 срочен договор.
Колега, а ти от кога си на този план и пакетът ти +NET S,M или L е? За договорите си доста прав, предлагат ми S който сега бил на промоция на 250 включени МБ на бърза скорост за 3,90, но само ако подпиша 2-годишен договор. Ласкае ме най-вече именно скоростта от 128 kbps след приключването на МБ-ите, защото аз лично разлика не мога да направя между бързата и тази ограничена скорост.
Според мен възлагаш празни надежди на дадеността и гарантираност на тези 128 кбпс. Плановете Вива Фрий са толкова стари, че просто няма начин да не се случи едно от тези две неща:
1-вото и по-логично е актуализация на плановете с промяна на параметрите - тази година, когато оригиналният план навършва 5 години - http://computerworld.bg/37125_noviyat_mobilen_plan_viva_free_ne_iziskva_dogovor . И тогава предлогът [B]'на'[/B], ще бъде заменен с предлога [B]'до'[/B] в унисон с еквивалентната промяна при всички БГ оператори и съвременни планове за дата трафик. А [B]до[/B] означава скорост от 0 до 128 кбпс, може и 5 кбпс да е. За [B]до[/B] 128 кбпс при Виваком май е безсмислено въобще и да се таят надежди, след като всичките им трафик планове вече са до 64 кбпс след изчерпване на бързите.
2-то и по-малко очаквано развитие е въобще спирането на плана - би станало, когато се мине в посока надолу една критична граница от брой потребители на плана. Не случайно неадекватните към днешна дата цени и услуги по плана са преднамерено-непроменени от 5 години насам.
1-вото и по-логично е актуализация на плановете с промяна на параметрите - тази година, когато оригиналният план навършва 5 години - http://computerworld.bg/37125_noviyat_mobilen_plan_viva_free_ne_iziskva_dogovor . И тогава предлогът [B]'на'[/B], ще бъде заменен с предлога [B]'до'[/B] в унисон с еквивалентната промяна при всички БГ оператори и съвременни планове за дата трафик. А [B]до[/B] означава скорост от 0 до 128 кбпс, може и 5 кбпс да е. За [B]до[/B] 128 кбпс при Виваком май е безсмислено въобще и да се таят надежди, след като всичките им трафик планове вече са до 64 кбпс след изчерпване на бързите.
2-то и по-малко очаквано развитие е въобще спирането на плана - би станало, когато се мине в посока надолу една критична граница от брой потребители на плана. Не случайно неадекватните към днешна дата цени и услуги по плана са преднамерено-непроменени от 5 години насам.
@kpo, колега, имам един доста логичен въпрос. Ако сключа било то срочен или безсрочен договор сега, то в него ще е записано, че след свършването на мегабайтите, скоростта се ограничава [B]на[/B] 128 kbps. Дори и да се актуализират плановете логичният въпрос е мен ще ме засегне ли, след като в сключеният договор ясно е записано ограничение [B]на[/B] 128, иначе какъв е изобщо смисълът от договора, ако условията вътре не се спазват или се променят едностранно.
Другият въпрос е, че аз самият търся план, който да ми даде малко минути и мегабайти съответно и за малка месечна такса. Плановете по 20-30 лева не са за мен, не бих си съдрал кожата за подобна месечна такса, за да имам от всичко по много, а да не го използвам. Какви варианти за минути и интернет могат да се намерят по родните оператори за до 10 лева? :(
Другият въпрос е, че аз самият търся план, който да ми даде малко минути и мегабайти съответно и за малка месечна такса. Плановете по 20-30 лева не са за мен, не бих си съдрал кожата за подобна месечна такса, за да имам от всичко по много, а да не го използвам. Какви варианти за минути и интернет могат да се намерят по родните оператори за до 10 лева? :(
Re: Re: VIVA FREE - скорост моб.интернет
Както потребителят има право да прекрати договора си, така и телекомуникационна компания има право да спре услуга и я замени с по-модерна с други параметри - като предостави възможност на потребителя да се откаже от съществуващата услуга без неустойки и/или избере новата услуга на преференциални цени. Никой не е вечен, случвало се е и е норма, ще се случва и занапред. Телеграми, пейджъри, wimax, автоматично прехвърляне към нови предплатени/абонаментни планове - някой да си спомня?