Вива тотално го удариха перз просото

allIN
Регистриран: 06 май 2011, 20:00

Re: Вива тотално го удариха перз просото

Мнение от allIN » 10 мар 2012, 20:51

Колега,
тарифен план Злато е спрян от предлагане и по всяко време може да се прехвърлиш на произволен MegaCall. Какъв е проблема в случая?
Относно SMS-те и разговорите в роуминг - както вече друг колега ти каза, информацията се получава от съответния оператор, който си ползвал в дадената страна. Когато тази информация не е подадена към твоя оператора (в случая VIVACOM) във фактурата се изписва номера на SMS центъра.Това е валидно за всички оператори!
Имай предвид, че преди години имаше промоция на планове Злато с които получаваше безплатен пакет фаворити за срока на договора. Условията по плана ти не са променени, но въпросният пакет вече не е безплатен /изтекла промоция/. В случая и да не беше преподписал, Фаворитите пак щяха да започнат да ти се плащат.
За преподписването предполагам си получил отстъпка от месечната такса + безплатен телефон ;)
Отказ от сделка от разстояние може да се откаже в рамките на 7 дни от приемането й в телефонния разговор, проведен с теб.

Надявам се да съм ти помогнал малко с информацията.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 10 мар 2012, 22:23

Той KOBRETI е така с Вива откак си има вземане даване с тях. Все нещо не е наред, обхват няма, 3G няма извън града, в града му е бавно (< 1 Mbps), надписват му 1000 лв., измислят му роуминг, набутват го с отдавна спрян план... SMS до незнаен получател зад граница... Мислех, че след "патилата" му преди година още щеше да се махне, ама странна работа - пак е с тях и още повече каши имал.
Само се чудя как се е оправял преди това с М-Тел, където нещата наистина са като минно поле и трябва да си е направил харакири на втория месец (whistle)

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 11 мар 2012, 09:31

за смсте в роуминг е така.така работят просто и при другите е така.поради технически особенности не излиза номера на който си писъл.всичко е ок .
иначе за вива дали ти върши работа всеки си преценява,но като човек,който пътува много смея да твърдя че нета и мрежата на мтел все още си е най-добра като качество и скорост,каквото и да говорят някои хора.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 11 мар 2012, 12:26

Защо не преминеш на Мегакол? Нали при Вива това е възможно без перипети и удължаване на договора?
Иначе като цяло за да не те цака даден оператор, който и да е той, то най-добре е или въобще да не използваш услугите му или просто да не си обвързан с договор и да използваш предплатени карти; ) Съчувствам ти за случилото се, но никой не е застрахован имайки предвид родните оператори; ) И аз си изпатих, само че с твоя любим оператор и познай-наказани са с прекратяване на договора и използване на предплатена карта..и проблеми вече нямам: )

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Мнение от sabin_zaimov » 11 мар 2012, 19:36

От злато може да преминеш на всеки мегакол дори на този от 10 лв. Ако те устройва премини на него.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 11 мар 2012, 22:31

"тарифен план Злато е спрян от предлагане и по всяко време може да се прехвърлиш на произволен MegaCall. Какъв е проблема в случая? "

Проблемът е, че Златото е 40 лв и мога да мина само на МегаКол за 100 лв :)

"Отказ от сделка от разстояние може да се откаже в рамките на 7 дни от приемането й в телефонния разговор, проведен с теб."

Там е работата, че по телефона ми беше казано изрично, че мога да се откажа 7 дни след получаването на условията на хартия... И в един момент получих първо телефона... Обадих се на 123 и ми заявиха, че пито-платено :) Договора е влязъл в сила и т.н...

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 11 мар 2012, 22:35

И нищо не си подписал? Нищо не са ти пратили???!!! :|

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 11 мар 2012, 22:39

Просто Мтел нямат план с разговори към мобилни извън БГ... Последния месец имам 300 минути такива... Затова съм още тук... След като се оказа, че Мтел са ме лъгали по телефона за Актив, нямам друга алтернатива освен Вива при това потребление...

А докато бях при Мтел абсолютно никога не съм имал каквито и да е проблеми или надписани сметки... Ползвам служебен Мтел телефон де, така че на практика и там ме имат като бройка... Но в случая говоря за личния си...

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 11 мар 2012, 22:41

Злато-то ми е за 40 лв/м... Не мога да мина на по-ниска такса, а по-високия Мегакол е за 100 лв... Което вече ми е много...

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 11 мар 2012, 22:42

Изпратиха ми само телефона, който ми обещаха :) нито условия, нито договор, нито нищо друго :)

Отговори