VivaBonus - бонуси при всяко презареждане без удържане на такса

Sheisse
Регистриран: 30 авг 2017, 12:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VivaBonus - бонуси при всяко презареждане без удържане на такса

Мнение от Sheisse » 04 сеп 2017, 16:02

Мизерник си ти. И не ме псувай на лични, че издаваш от коя каста си ;)

s_l_a_d_u_r_
Регистриран: 06 дек 2006, 00:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VivaBonus - бонуси при всяко презареждане без удържане на такса

Мнение от s_l_a_d_u_r_ » 04 сеп 2017, 23:14

Тея 1лв/1000мб на ден, не ме устройват. Предпочитам 15-20 лв на месец и 4-5000 мб. Стигат ми. Жалко, че договорите ми изтичат декември, по принуда трябва да се върна на Виваком, а сегашните им планове имат малко нет. Дано има оферти декември. Някой знае ли на Теленор как да се прехвърля във Виваком без да плащам нещо доп. Тъй като съм на промоционален план от 40 на 15 лв. Коя дата,как и т.н.

Doondie
Регистриран: 03 юли 2017, 06:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VivaBonus - бонуси при всяко презареждане без удържане на такса

Мнение от Doondie » 05 сеп 2017, 02:12

Както при всеки друг оператор, от който искаш да се откачиш веднага - подаваш предизвестие 1 месец преди изтичането на договора, а 3 дни преди края на договора пускаш и заявка за пренос към новия оператор. Съответно може и ден-два по-рано, в зависимост от това какво те посъветва новият оператор.

Sheisse

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VivaBonus - бонуси при всяко презареждане без удържане на такса

Мнение от Sheisse » 05 сеп 2017, 07:14

Спри се бе, мен, спри се. За пореден път говориш неща, за които идея си нямаш как стоят. Какъв ти пренос, след подаване на предизвестие за прекратяване? Ти, Цветан и Бачев сте много зле, само заблужавате хората :D

brzz
Регистриран: 04 сеп 2017, 17:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VivaBonus - бонуси при всяко презареждане без удържане на такса

Мнение от brzz » 05 сеп 2017, 09:21

[Quote]подаваш предизвестие 1 месец преди изтичането на договора, а 3 дни преди края на договора пускаш и заявка за пренос към новия оператор.[/Quote]

Ама наистина пишеш глупости и някой ще ти счупи носа понеже те е послушал и си е загубил номера или пък са му зачукали 4-500лв. неустойка.. Единственото предизвестие което можеш да пуснеш е за закриване на номера и ако нещо с преноса не се подреди правилно въпреки кратките срокове номерът се губи понеже има заявление за закриването му.
Преносът се задейства най-рано 1 ден ПРЕДИ изтичане на договора- без малоумни предизвестия и т.н. Процедурата по закон отнема 2 работни дни и реално не нарушаваш договорът си със стария оператор и не му дължиш неустойки. Обаче ако е взет телефон с договора процедурата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се задейства 1 ден СЛЕД изтичане на договора за да не ви начукат плащане на субсидията за телефона.
Важното е преносът да се задейства в първият възможен момент ПРЕДИ да е излязла нова фактура за да не се наложи да я плащате по спешност- имате ли текущи задължения пренос не може да се извърши.

В никакъв случай не подавате предизвестие за прекратяване на договора- при задействане на пренос в условията на безсрочен договор НЕ плащате 1 месечна такса неустойка за неспазеното предизвестие. Разбира се ще платите някой лев такса за 2-3 дни и ако сте надвишили потреблението си (по-добре не използвайте мобилен нет) и толкова- при редовна такса от 40лв./месец за 2-3 дни докато се извърши преноса ще се дължат 3-5лв. такса...

Sheisse

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VivaBonus - бонуси при всяко презареждане без удържане на такса

Мнение от Sheisse » 05 сеп 2017, 09:33

Напълно съм съгласен. Точно така се прави. Не се връзвайте на безработни хора, които само казват да ги съдиш, да сигнализираш органите или да се надяваш на счупени Воип услуги :D

bachev31
Регистриран: 12 мар 2015, 12:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VivaBonus - бонуси при всяко презареждане без удържане на такса

Мнение от bachev31 » 05 сеп 2017, 11:15

Роско ти ли бе регистрира се с нов псевдоним да хулиш всеки ама ти си калпав всеки те знае

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VivaBonus - бонуси при всяко презареждане без удържане на такса

Мнение от PoceH_BS » 05 сеп 2017, 13:04

[Quote]Роско ти ли бе регистрира се с нов псевдоним да хулиш всеки ама ти си калпав всеки те знае[/Quote]

Мдам, само така ще да. Каквото имам да казвам го правя от моя си акаунт, ама кухи лейки като теб няма как да го разберат.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Doondie
Регистриран: 03 юли 2017, 06:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VivaBonus - бонуси при всяко презареждане без удържане на такса

Мнение от Doondie » 05 сеп 2017, 18:59

Преди да ти отговоря, само да споделя, че отношението ти е повече от отблъскващо. Всякакво желание губи човек да общува с теб. Носове щели да се чупят, пък пълни глупости се пишели, пък не знам си какво. Ако не си съгласен, кажи си твоето мнение без лошото отношение, пък този, който чете, има глава на рамете и ще прецени на чие мнение да се довери. Най-малкото може да се посъветва с оператор. Ти се изкара най-знаещ и всички други пишели глупости. Ми, ако е така, да те сложат админ тук и само ти да пишеш.

Обадих се на 123 да попитам, тъй като не съм прехвърлял номер и нямам личен опит. Знам в Англия как става - там се иска PAC от стария оператор и се предоставя на новия. Както и да е. Потвърдиха информацията от теб - предизвестието било само при закриване на акаунт (т.е. за спиране на номер), и то при срочен договор. При безсрочния не се изисква, съответно гледат се само дните, които са минали след последното засичане. Няма значение обаче кога ще се поиска прехвърлянето - с последната фактура се връща част от предварително платената последна месечна такса, освен ако няма потребление над включеното за броя дни, които са ползвани.

Не знам откъде го измисли това за 400-те лв неустойка, но в моя договор (от 2015 г.) пише:
[Quote]След изтичане на минималния срок, абонатът може да прекрати споразумението с 30-дневно писмено предизвестие, без да дължи неустойки.[/Quote] От това си направих извода, че предизвестие се дава при всяко положение, а дали ще си прехвърляш номера е отделен въпрос. Операторът обаче каза, че не се изисква предизвестие. Обадих се да питам, тъй като ти изрази различно мнение и исках най-малкото за себе си да знам как всъщност стоят нещата.

Ако ще ме обиждаш във всеки твой коментар, най-добре не се обръщай към мен изобщо, ако обичаш. Благодаря!

Отговори