Vivacom Call-Yo
Re: Vivacom Call-Yo
Тарифата е интересна но едно не разбирам защо при виваком с всяка обявена нова тарифа при предплатените услуги трябва да се взима нова карта като същевременно няма възможност на ползаващите друга тарифа да премината на нея както е при Глобул
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
[Quote]Тарифата е интересна но едно не разбирам защо при виваком с всяка обявена нова тарифа при предплатените услуги трябва да се взима нова карта като същевременно няма възможност на ползаващите друга тарифа да премината на нея както е при Глобул[/Quote]
Ето едно мнение на място!
Това ограничение,което прилагат Виваком е сериозен недостатък на предплатените им програми и реално освен полза за статистиката на новите клиенти,не води до никакви ползи за клиентите на най-малкия оператор!
Както и ти отбеляза,Глобул дава много голяма свобода в това отношение и сякаш са оператора с най-добрите предплатени тарифи!
Ето едно мнение на място!
Това ограничение,което прилагат Виваком е сериозен недостатък на предплатените им програми и реално освен полза за статистиката на новите клиенти,не води до никакви ползи за клиентите на най-малкия оператор!
Както и ти отбеляза,Глобул дава много голяма свобода в това отношение и сякаш са оператора с най-добрите предплатени тарифи!
[Quote]В такъв случай ще е най-любопитно да се направи следната сметка.
Да вземем 100 мин. като константно потребление за 30 календарни дни. Кое би било по изгодно - БОБ или Call Yo - при положение, че имаме двама човека, от които:
- единия води винаги разговори само до една минута
- единия води винаги разговори между една и две минути (до 1 мин. и 59 сек.)[/Quote]
asenna5 - и в двата варианта по - изгоден е Call Yo, защото:
- в 1-ия случай минутата е 11 ст./мин. при call yo, при боб ще е 12 ст.
- във 2-ия - между 1 и 2 мин. при боб винаги е 24 ст., а при call yo цената ще варира от 12 ст. до 21 ст.
Единствения вариант при който боб може да е по - изгоден не чисто математически, а чисто практически е ако абоната плаща под 10 лв потребление за месеца, но и тук дори имаме условие, а именно че при call yo минутите могат да се натрупват, при презареждане преди 30-ия ден. Все пак минути за разговор вивакомската е при всички случаи по-добре, още повече че към call yo може да се прехвърля всеки един номер от другите 2 оператора (проверено), т.е. преноса на номер към тази предплатена програма е напълно възможен.
Да вземем 100 мин. като константно потребление за 30 календарни дни. Кое би било по изгодно - БОБ или Call Yo - при положение, че имаме двама човека, от които:
- единия води винаги разговори само до една минута
- единия води винаги разговори между една и две минути (до 1 мин. и 59 сек.)[/Quote]
asenna5 - и в двата варианта по - изгоден е Call Yo, защото:
- в 1-ия случай минутата е 11 ст./мин. при call yo, при боб ще е 12 ст.
- във 2-ия - между 1 и 2 мин. при боб винаги е 24 ст., а при call yo цената ще варира от 12 ст. до 21 ст.
Единствения вариант при който боб може да е по - изгоден не чисто математически, а чисто практически е ако абоната плаща под 10 лв потребление за месеца, но и тук дори имаме условие, а именно че при call yo минутите могат да се натрупват, при презареждане преди 30-ия ден. Все пак минути за разговор вивакомската е при всички случаи по-добре, още повече че към call yo може да се прехвърля всеки един номер от другите 2 оператора (проверено), т.е. преноса на номер към тази предплатена програма е напълно възможен.
[Quote][i]не разбирам защо при виваком с всяка обявена нова тарифа при предплатените услуги трябва да се взима нова карта като същевременно няма възможност на ползаващите друга тарифа да премината на нея както е при Глобул[/i] [/Quote]
отговор: за да отчитат по-големи продажби и съответно по-голям пазарен дял.
ментел също не предоставя тази възможност. Единствени засега са Глобул.
отговор: за да отчитат по-големи продажби и съответно по-голям пазарен дял.
ментел също не предоставя тази възможност. Единствени засега са Глобул.
[Quote] но и тук дори имаме условие, а именно че при call yo минутите могат да се натрупват, при презареждане преди 30-ия ден. [/Quote]
Тук си в грешка приятел... Тук нямаме минути, тук имаме заредени пари, така че дори да заредиш 10 лв. след 30-ия ден нищо не губиш от старата сума, а новата се натрупва към старата и пак сметнато в минути имаш не 91, ами повече. Ето това е още един голям плюс за КолЙо
Тук си в грешка приятел... Тук нямаме минути, тук имаме заредени пари, така че дори да заредиш 10 лв. след 30-ия ден нищо не губиш от старата сума, а новата се натрупва към старата и пак сметнато в минути имаш не 91, ами повече. Ето това е още един голям плюс за КолЙо
-
- Регистриран: 04 окт 2010, 18:15
Голям плюс, няма що... В един момент се оказваш с натрупани пари в картата, които ще трябва да говориш на 34 ст.
Щом си ги натрупал тези пари, значи си говорил малко през 30-те дни след зареждането. Щом си говорил малко, значи не ти е било нужно да ги зареждаш - може да си изговориш 20-30 минути за под 10 лв. на всеки оператор. Или пък на Боб.
Кольо е за чести разговори извън твоя оператор в даден период от време. Не става за говорене от дъжд на вятър.
Боб е за по-редки, но дълги разговори. Той пък не става за кратки разговори.
Изборът е твой. А твоят е М-Тел, това го знаем.
Кольо е за чести разговори извън твоя оператор в даден период от време. Не става за говорене от дъжд на вятър.
Боб е за по-редки, но дълги разговори. Той пък не става за кратки разговори.
Изборът е твой. А твоят е М-Тел, това го знаем.
-
- Регистриран: 04 окт 2010, 18:15
Това е единственото ти разумно мнение по темата с което съм напълно съгласен. Мтел не е моя избор за всичко, но грубия начин по който се оплюва единя, а се ваворизира другия, ме отблъсква.
Още вчера щях да ти отговоря специално за 18 ст., които ми написа като цена при bob, ти програмиста, но ми беше отрязан достъпът до форума и това е не за първи път.
Още вчера щях да ти отговоря специално за 18 ст., които ми написа като цена при bob, ти програмиста, но ми беше отрязан достъпът до форума и това е не за първи път.
Опитах се да резюмирам най-точно нуждите които най-точно покриват двете оферти, благодаря Ето го пак:
[Quote]Кольо е за чести разговори извън твоя оператор в даден период от време. Не става за говорене от дъжд на вятър.
Боб е за по-редки, но дълги разговори. Той пък не става за кратки разговори.[/Quote]
Единственото необективно което написах в темата, беше това за 18 ст. После обаче анализирах нещата по-детайлно. Във всеки случай не съм оплювал мненията на другите наедро, нито съм сравнявал най-големия минус на едната с най-големия плюс на другата (!?) претендирайки, че съм по-обективният... :|
[Quote]Кольо е за чести разговори извън твоя оператор в даден период от време. Не става за говорене от дъжд на вятър.
Боб е за по-редки, но дълги разговори. Той пък не става за кратки разговори.[/Quote]
Единственото необективно което написах в темата, беше това за 18 ст. После обаче анализирах нещата по-детайлно. Във всеки случай не съм оплювал мненията на другите наедро, нито съм сравнявал най-големия минус на едната с най-големия плюс на другата (!?) претендирайки, че съм по-обективният... :|
Не влизайте в излишни спорове, кой каквото иска това ще си ползва, Sage, танка отдавна го няма, споко:D