VIVACOM компенсира потребителите с една седмица безплатен интернет и
Re: VIVACOM компенсира потребителите с една седмица безплатен интернет
Да, сигурен съм :D най-вероятно безплатен Галакси Ноут :D (срещу 50 лв на месец лизинг и нов договор за 2 години за някой голям план :D)
Добре де, след като на човека са му приспаднали компенсацията, значи и при теб би трябвало да няма проблем. Така се получава някак двусмислено - уж че няма да те компенсират. Нека бъдем коректни и да обсъждаме реални факти, а не тарикатските зарибявки и самоинициативи на разни служители.
Toчно това казвам - за да си получа компенсацията, трябваше да ходя до техен офис. Съответно като не отидох, не получих компенсация :D Нищо двусмислено не виждам тук :D
Между другото, с Вива никога не съм сигурен какво става...
На 22.03 след като тук ме посъветваха как да си сменя плана от Злато на Мегакол, успях да го направя за 2 карти. На следващия ден се обадих и оператор ми потвърди, че и двете карти вече са на новия план. Аз започнах да си говоря и от другата карта с чужбина... Обаче сметката почна да ми расте. От 123 ми обясниха, че трябвало да мине още време, защото било уикенд и не работели :D Не разбрах - сигурно билинг системата им си взима почивни дни уикенда :D Както и да е - вчера се обаждам да си провверя минутите и почват - към Вива имате толкова, към стационарни толкова..... (втората карта беше на Уникол). Казах му, че ме интересува от новия план колко ми остават, а не от стария. И той вика - ами тази карта си е на Уникол. Виждам заявката за прехвърлне, но картата не е прехвърлена :D Поне обещаха да преизчислят разговорите, ама ще видим...
Между другото, с Вива никога не съм сигурен какво става...
На 22.03 след като тук ме посъветваха как да си сменя плана от Злато на Мегакол, успях да го направя за 2 карти. На следващия ден се обадих и оператор ми потвърди, че и двете карти вече са на новия план. Аз започнах да си говоря и от другата карта с чужбина... Обаче сметката почна да ми расте. От 123 ми обясниха, че трябвало да мине още време, защото било уикенд и не работели :D Не разбрах - сигурно билинг системата им си взима почивни дни уикенда :D Както и да е - вчера се обаждам да си провверя минутите и почват - към Вива имате толкова, към стационарни толкова..... (втората карта беше на Уникол). Казах му, че ме интересува от новия план колко ми остават, а не от стария. И той вика - ами тази карта си е на Уникол. Виждам заявката за прехвърлне, но картата не е прехвърлена :D Поне обещаха да преизчислят разговорите, ама ще видим...
[Quote]Toчно това казвам - за да си получа компенсацията, трябваше да ходя до техен офис. Съответно като не отидох, не получих компенсация :D[/Quote]Е-е-е... това е несериозно.
Мога да ти покажа фактурата си... Сериозно, несериозно, това е положението...
Кое е положението - пускаме всеки ден поредния случай как сме прецакани, и нищо не правим, освен да гледаме недоумението на другите във форума, които ни се чудят и на късмета, и на акъла...?
Така ли ще оставиш нещата?
Така ли ще оставиш нещата?
Какво да ти кажа... Принципно ми беше написано, че трябва да отида в техен офис, за да се възползвам от "компенсацията"... Аз не отидох... Значи няма как да имам претенции за това...
Друг е въпроса защо усложняват толкова процедурата, за да получиш някаква мижава компенсация... На мен времето, което ще изгубя, за да отида до техен офис, ще ми е 10 пъти по-скъпо от "компенсацията", която ще ми дадат...
Аз недоволството си го показвам по друг начин...
1. Глобул - ползвах карта за данни 36 лв + войс 15 = минимум 51 лв...
НЕДОВОЛЕН = РАЗВОД
2. Мтел - там много често си сменях тарифата, имало е месеци, в които съм плащал по над 100 лв, редовно около 70 преди години. Последната ми тарифа беше 15 лв, но я смених с тарифа 7 лв точно преди да прекратя договора, за да платя по-малко неустойки. Имах 2-ра карта мисля на 5 лв, както и една дейта СИМ, мак пак беше 35-6 лв...
Един път ме излъгаха и Вива пуснаха Злато = ПРЕХВЪРЛЯНЕ към Вива
3. Вива - в един момент плащах:
Злато - 40 лв, СМСи - 3, Дейта пакет - 20, УСБ модем - 10, Стационарен - 14, Хармония с АДСЛ - 21, 2-ра СИМ - 5
Грубо над 110 лв е минимума, който съм плащал, без да броим лизинга на телефони и 1 лаптоп.
Стационарният е закрит, АДСЛ също, УСБ модема също, СМС-ите са спрени, дейта пакета го спирам сега на 7.4 като ми свърши периода, 2-те допълнителни СИМ карти като им изтече договора началото на м. май, преминават на Боб, а Златото от 40 лв мина на Мегакол за 30 лв...
С други думи, остават с около 30 лв на месец от мен... което е 25% от преди...
Ако всеки "наказва" операторите като мен вместо само да плюе по форумите, мисля, че нещата, щяха да са едни други... На Мтел дори си платих 1-годишна неустойка, за да си прехвърля номера - днес го реших, утре отидох и си изчистихме сметките и чао...
Друг е въпроса защо усложняват толкова процедурата, за да получиш някаква мижава компенсация... На мен времето, което ще изгубя, за да отида до техен офис, ще ми е 10 пъти по-скъпо от "компенсацията", която ще ми дадат...
Аз недоволството си го показвам по друг начин...
1. Глобул - ползвах карта за данни 36 лв + войс 15 = минимум 51 лв...
НЕДОВОЛЕН = РАЗВОД
2. Мтел - там много често си сменях тарифата, имало е месеци, в които съм плащал по над 100 лв, редовно около 70 преди години. Последната ми тарифа беше 15 лв, но я смених с тарифа 7 лв точно преди да прекратя договора, за да платя по-малко неустойки. Имах 2-ра карта мисля на 5 лв, както и една дейта СИМ, мак пак беше 35-6 лв...
Един път ме излъгаха и Вива пуснаха Злато = ПРЕХВЪРЛЯНЕ към Вива
3. Вива - в един момент плащах:
Злато - 40 лв, СМСи - 3, Дейта пакет - 20, УСБ модем - 10, Стационарен - 14, Хармония с АДСЛ - 21, 2-ра СИМ - 5
Грубо над 110 лв е минимума, който съм плащал, без да броим лизинга на телефони и 1 лаптоп.
Стационарният е закрит, АДСЛ също, УСБ модема също, СМС-ите са спрени, дейта пакета го спирам сега на 7.4 като ми свърши периода, 2-те допълнителни СИМ карти като им изтече договора началото на м. май, преминават на Боб, а Златото от 40 лв мина на Мегакол за 30 лв...
С други думи, остават с около 30 лв на месец от мен... което е 25% от преди...
Ако всеки "наказва" операторите като мен вместо само да плюе по форумите, мисля, че нещата, щяха да са едни други... На Мтел дори си платих 1-годишна неустойка, за да си прехвърля номера - днес го реших, утре отидох и си изчистихме сметките и чао...
Явно по принцип си едър потребител. Това обяснява нещата донякъде. Но и така да е, сигурно на твое място щях да съм ги подгонил 10 пъти и да съм се отказал от услугите им.
Преди 2-3 години имаше случай, когато фактурите ми изчезваха - едно пишлеме от входа ги обираше. Вдигнах скандал само защото мацката ми намекна, че [i]може[/i] да ми откажат [i]трето поредно[/i] пращане на фактурите за последните 6 месеца ;)
Така, че аз хич не търпя да ме цакат. И смея да твърдя, че са достатъчно коректни, вече 5+1 години.
Преди 2-3 години имаше случай, когато фактурите ми изчезваха - едно пишлеме от входа ги обираше. Вдигнах скандал само защото мацката ми намекна, че [i]може[/i] да ми откажат [i]трето поредно[/i] пращане на фактурите за последните 6 месеца ;)
Така, че аз хич не търпя да ме цакат. И смея да твърдя, че са достатъчно коректни, вече 5+1 години.
Който не е пуснал в офисите жалба вече е късно, пари повече не връщат, удължават с една седмица ползването на нета, като ти изтече договора.