Vivacom - нов вид измама

thetycoon
Регистриран: 14 авг 2009, 19:59

Re: Vivacom - нов вид измама

Мнение от thetycoon » 12 апр 2011, 00:44

Ето отговорът на Виваком, в който няма и дума за това, за което съм се оплакал, а именно, че
без мое знание и съгласие ми е натресен този абонамент от наглата им служителка, за което имаше свидетели.

[Quote]Уважаеми г-н *******,

Във връзка с Вашето запитване, искаме да Ви уведомим, че след направена проверка бе установено, че на 19.03.2011 година е сключен договор за мобилен номер 087******* на тарифен план VIVACOM UniCall XS и е добавена допълнителна услуга + SMS абонамент.

Моля, имайте предвид, че в договорът, който сте подписали е отбелязано, че услугата + SMS е абонамент.

Приложено Ви изпращаме копие от договора.

За да прекратите услугата + SMS, е необходимо да заплатите неустойка в размер на месечните такси, до изтичане на договора.

Благодарим Ви, че използвахте онлайн канала на VIVACOM![/Quote]

Слагам и копие на договора, не знам колко се чете, но на първия ред пише Пакети/Отстъпки: + Group 1, Пролетна промоция - UniCall XS - 2011, + VIVA, Мартенска промоция 2011 и след това Допълнителна услуга на абонамент: +SMS (no)(no)(no)

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 12 апр 2011, 01:08

Какво ще правиш сега? Живо ме интересува.

makeno
Регистриран: 15 дек 2006, 12:37

Мнение от makeno » 12 апр 2011, 06:44

В Германия, ако си подведен, не си знаел какво подписваш или си подписал договор без умишлено да си запознат с условията, договора се смята за невалиден. Подозирам че и в БГ е така. Обърни се към федерацията на потребителите.

pomukal
Регистриран: 31 окт 2010, 11:35

Мнение от pomukal » 12 апр 2011, 06:59

Прочети тази тема може да ти стане малко по ясно http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=334684&cat_id=1&view=1

stststeven
Регистриран: 16 мар 2007, 08:06

Мнение от stststeven » 12 апр 2011, 10:11

И като гледам хубаво е изпипано.Едно е да си пише просто" СМС-пакет на абонамент",друго е както в случая да си има всякакви уточнения-срок на пакета,начална дата,крайна дата.

Maedros
Регистриран: 24 май 2009, 13:58

Мнение от Maedros » 12 апр 2011, 17:48

При положение че повечето мениджъри са от 2be i Германос какво друго да се очаква :D

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 12 апр 2011, 18:47

Трябвало е да внимаваш и да четеш всичко, а не само за колко месеца е договора, грешката си е твоя, което разбира се не дава право на оная да ти набута нещо което не искаш. Просто е трябвло да я хванеш на място! Аз преди месец подписах договор на Net&Call и мацката ми каза, че като промоция ми включва и пакет VIVA+, аз обаче категорично отказах, защото и без това в плана имам хиляди минути към Вива и тя махна пакета, т.е. чете се всичко и се гледааааа!!!!!

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 12 апр 2011, 22:05

[Quote]т.е. чете се всичко и се гледааааа!!!!![/Quote](yes)
На мен миналата есен при едно от двете обаждания по телефона с оферти за преподписване ми предлагаха промоция един безплатен номер (безплатен първия месец или два - не помня). Все едно да бях се съгласил и после да мрънкам из форума...

thetycoon
Регистриран: 14 авг 2009, 19:59

Мнение от thetycoon » 13 апр 2011, 01:32

[Quote]На мен миналата есен при едно от двете обаждания по телефона с оферти за преподписване ми предлагаха промоция един безплатен номер (безплатен първия месец или два - не помня). Все едно да бях се съгласил и после да мрънкам из форума... [/Quote]

Хора като теб с такива изказвания не мога да ги разбера, затова сме на това дередже (no)(no)(no)

Аз къде съм се съгласил на такъв пакет??? За да има съгласие трябва да ми е казано май, а??? Отивам при консултантката и казвам, че искам договор на UniCall XS за 5 лева! Преглеждам договора, на първата страница си пише плана и срока, което за един нормален човек в нормална държава е достатъчно. Не съм длъжен да знам, че могат да ми набутат и още планове с един договор, които дори може да са по-скъпи и от основната услуга. Значи слага си ми мацката каквото и хрумне без дори да ме удостои с честта да ми каже, защото Виваком я стимулират да го прави (3 измамени=бонусче). Ми че утре може да и скимне нов договор да ми направи без дори да съм там, важно е таргета да хване...

Да дам още един пример с наглостта на Виваком:

- Звънят на телефона на баща ми и аз вдигам. "Добър ден, от Виваком се обаждаме, вие ли сте (казват му името)?" Отговарям, че съм аз. Отсреща продължават "Като лоялен клиент можете да говорите 6 месеца с 2 номера безплатно, съгласен ли сте?" Ако кажеш да преподписваш договора за 2 години, което дори не ти се съобщава. Излиза, че всеки от вашия пол може да вдигне телефона и да каже два пъти да за 30 секунди и ви преподписват договора за 2 години. Без идентификация, без обяснение на условията и това се счита, че е равносилно на подпис в 21 век?!?

- За сравнение как се проверяват оставащите минути => Звъня на 123, свързвам се с оператор, след което трябва последователно да им кажа мобилния номер, трите имена и отговор на таен въпрос.

Чудя се в България няма ли комисии, които да се занимават с тия неща и да им правят впечатление... Виваком са тръгнали в доста грешна посока и ако продължават така може да ги оставям, нищо че аз, а след мен и цялото ми семейство, сме им клиенти от 3 години (no)

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 13 апр 2011, 09:14

[Quote]- За сравнение как се проверяват оставащите минути => Звъня на 123, свързвам се с оператор, след което трябва последователно да им кажа мобилния номер, трите имена и отговор на таен въпрос.[/Quote]

Леле, разликата е огромна. За да ти вземат стотина лева искат два положителни отговора за минутка, а за да ти дават информация, която би трябвало да е лесно достъпна те бавят доста повече... бТК е сериозна компания, видяхме в хрътките.

Отговори