VIVACOM - падна ли им мрежата?

ogs
Регистриран: 24 юли 2005, 09:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от ogs » 16 дек 2015, 10:52

#КОЙ ми изтри мнението?

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 16 дек 2015, 10:55

Колко гигабайта използвате, за какво , и за колко време ви стигат? Питам защото ми е интересно за мобилен нет спецялно какъв е проблема на 5 мегабита?При мен през деня почти винаги е 2-3 на закрито.За браузване не усещам разлика , youtuba върви....какъв е проблема :|

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от mishobehar » 16 дек 2015, 11:02

Аз!

Безсмислени мнения нямат място тук. Или ще говориш по темата, или няма да пишеш!!

mishobehar

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от mishobehar » 16 дек 2015, 11:05

По принцип сме се разлигавили с тези скорости, 5-10 мегабита са ок за мобилно браузване, ама аз си пускам интернет на лаптопа и като пусна браузър + мейл и обичйните си background данни си се усеща забавянето.. Все пак се рекламира че се поддържат до 42 мегабита, искам поне половината. На Макс в повечето време ми е 20-30 мегабита и наистина все едно съм си вързал директно LAN-а, изобщо няма никакво забавяне.

ogs
Регистриран: 24 юли 2005, 09:40

Мнението е изтрито.

Мнение от ogs » 16 дек 2015, 11:21

[b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.

LegolasElf
Регистриран: 19 яну 2015, 23:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от LegolasElf » 16 дек 2015, 11:31

Аз съм повече от доволен от интернета на Виваком.
И на спийдтеста стойностите са все хубави. Интернета е бърз навсякъде.

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 16 дек 2015, 11:37

Точно де... "до" ..то и лана вкъщи не е гарантиран, ако си плащаме за 50мегабита то почти винаги е 50,защото мрежата е добре направена, но и това не е гарантирана скорост.
Радио вълните зависят от какво ли не, първо че няма толкова капацитет, после смущения в ефира от какво ли не.
Надяваме се с тия 4г мрежи да се разтовари малко 3г-то и който е на него да усети повечко скорост.Па който е на 4г и там още повече скорост.ч
Иначе и аз изпозвах макс 2 месеца и на открито скороста е добре,ама ако съм на закрито на 0 или 1 чертичка повече от 1-3 мегабита не вдигам.ТОест същата работа се получава.

mishobehar

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от mishobehar » 16 дек 2015, 12:02

Пределно ми е ясно че тези скорости зависят от много неща. То на практика може 42 мегабита да е до една точка, до друга да е 2 мегабита, защото могат да нямат добра свързаност между оператора и другата точка. Всичко е относително в тези тестове, дори и Speedtest са доста неточни, но можеш да добиеш някаква приблизителна представа за моментното състояние между точка А (в този случай моето устройство) и точка Б (сървъра който поддържа този спиидтест при даден доставчик).

Аз просто искам да си браузвам нормално, а то напоследък наистина е доста бавно, поне като си пусна интернет на лаптопа.

pp122
Регистриран: 23 авг 2010, 12:54

Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от pp122 » 16 дек 2015, 12:14

Не знам влоши ли се, оправи ли се ... Като пусна тест (иначе си личи и по скоростта на отваряне на страниците :D) не е било да направи повече от 2-3 Mbps на Виваком. Пробвано в няколко града! Последният път (защото ми писна вече), сменям с карта на Теленор и ... О, чудо - 20.16 up и 4.31 down(blush) Вашата истина не я знам, но моята е ... с мръсна скорост се изнасям към Теленор или Мтел. Виваком с прехвалената си мрежа да ходят ..., те си знаят:D

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Мнение от Luke_Netwalker » 16 дек 2015, 15:20

[Quote]Има влошаване, да!
Но обажданията ми на 123 са безрезултатни. Напоследък гледам че скоростите са изключително слаби. Нещо от сорта на 2-3-4-5 мегабита, което в днешно време на това повишено потребление на данни си е зле.[/Quote]

И аз смятам, че качеството определено се влошава. Ползвам 3G от тях в София, кв. Надежда. Проблема не е в ниските скорости. За моите 3 гигабайта/месечно 2-3-4-5 мегабита са достатъчни да си свърша работа, въпреки че бисквитката по описание би трябвало да поддържа 21 мбит/с. Лошото е, че по 3-4 пъти на вечер ми изчезва нета. За около минута наистина, но е дразнещо. Сега съм в отпуск и ползвам бисквитката и през деня. Пак има такива проблеми. Това от около месец, месец и нещо. Сключих договор през лятото и тогава нета им беше по-добър от мтелския. Сега е обратното.

Отговори