VIVACOM - падна ли им мрежата?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?
#КОЙ ми изтри мнението?
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Колко гигабайта използвате, за какво , и за колко време ви стигат? Питам защото ми е интересно за мобилен нет спецялно какъв е проблема на 5 мегабита?При мен през деня почти винаги е 2-3 на закрито.За браузване не усещам разлика , youtuba върви....какъв е проблема :|
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?
Аз!
Безсмислени мнения нямат място тук. Или ще говориш по темата, или няма да пишеш!!
Безсмислени мнения нямат място тук. Или ще говориш по темата, или няма да пишеш!!
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?
По принцип сме се разлигавили с тези скорости, 5-10 мегабита са ок за мобилно браузване, ама аз си пускам интернет на лаптопа и като пусна браузър + мейл и обичйните си background данни си се усеща забавянето.. Все пак се рекламира че се поддържат до 42 мегабита, искам поне половината. На Макс в повечето време ми е 20-30 мегабита и наистина все едно съм си вързал директно LAN-а, изобщо няма никакво забавяне.
Мнението е изтрито.
[b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
-
- Регистриран: 19 яну 2015, 23:29
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?
Аз съм повече от доволен от интернета на Виваком.
И на спийдтеста стойностите са все хубави. Интернета е бърз навсякъде.
И на спийдтеста стойностите са все хубави. Интернета е бърз навсякъде.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?
Точно де... "до" ..то и лана вкъщи не е гарантиран, ако си плащаме за 50мегабита то почти винаги е 50,защото мрежата е добре направена, но и това не е гарантирана скорост.
Радио вълните зависят от какво ли не, първо че няма толкова капацитет, после смущения в ефира от какво ли не.
Надяваме се с тия 4г мрежи да се разтовари малко 3г-то и който е на него да усети повечко скорост.Па който е на 4г и там още повече скорост.ч
Иначе и аз изпозвах макс 2 месеца и на открито скороста е добре,ама ако съм на закрито на 0 или 1 чертичка повече от 1-3 мегабита не вдигам.ТОест същата работа се получава.
Радио вълните зависят от какво ли не, първо че няма толкова капацитет, после смущения в ефира от какво ли не.
Надяваме се с тия 4г мрежи да се разтовари малко 3г-то и който е на него да усети повечко скорост.Па който е на 4г и там още повече скорост.ч
Иначе и аз изпозвах макс 2 месеца и на открито скороста е добре,ама ако съм на закрито на 0 или 1 чертичка повече от 1-3 мегабита не вдигам.ТОест същата работа се получава.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?
Пределно ми е ясно че тези скорости зависят от много неща. То на практика може 42 мегабита да е до една точка, до друга да е 2 мегабита, защото могат да нямат добра свързаност между оператора и другата точка. Всичко е относително в тези тестове, дори и Speedtest са доста неточни, но можеш да добиеш някаква приблизителна представа за моментното състояние между точка А (в този случай моето устройство) и точка Б (сървъра който поддържа този спиидтест при даден доставчик).
Аз просто искам да си браузвам нормално, а то напоследък наистина е доста бавно, поне като си пусна интернет на лаптопа.
Аз просто искам да си браузвам нормално, а то напоследък наистина е доста бавно, поне като си пусна интернет на лаптопа.
Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?
Не знам влоши ли се, оправи ли се ... Като пусна тест (иначе си личи и по скоростта на отваряне на страниците :D) не е било да направи повече от 2-3 Mbps на Виваком. Пробвано в няколко града! Последният път (защото ми писна вече), сменям с карта на Теленор и ... О, чудо - 20.16 up и 4.31 down(blush) Вашата истина не я знам, но моята е ... с мръсна скорост се изнасям към Теленор или Мтел. Виваком с прехвалената си мрежа да ходят ..., те си знаят:D
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
[Quote]Има влошаване, да!
Но обажданията ми на 123 са безрезултатни. Напоследък гледам че скоростите са изключително слаби. Нещо от сорта на 2-3-4-5 мегабита, което в днешно време на това повишено потребление на данни си е зле.[/Quote]
И аз смятам, че качеството определено се влошава. Ползвам 3G от тях в София, кв. Надежда. Проблема не е в ниските скорости. За моите 3 гигабайта/месечно 2-3-4-5 мегабита са достатъчни да си свърша работа, въпреки че бисквитката по описание би трябвало да поддържа 21 мбит/с. Лошото е, че по 3-4 пъти на вечер ми изчезва нета. За около минута наистина, но е дразнещо. Сега съм в отпуск и ползвам бисквитката и през деня. Пак има такива проблеми. Това от около месец, месец и нещо. Сключих договор през лятото и тогава нета им беше по-добър от мтелския. Сега е обратното.
Но обажданията ми на 123 са безрезултатни. Напоследък гледам че скоростите са изключително слаби. Нещо от сорта на 2-3-4-5 мегабита, което в днешно време на това повишено потребление на данни си е зле.[/Quote]
И аз смятам, че качеството определено се влошава. Ползвам 3G от тях в София, кв. Надежда. Проблема не е в ниските скорости. За моите 3 гигабайта/месечно 2-3-4-5 мегабита са достатъчни да си свърша работа, въпреки че бисквитката по описание би трябвало да поддържа 21 мбит/с. Лошото е, че по 3-4 пъти на вечер ми изчезва нета. За около минута наистина, но е дразнещо. Сега съм в отпуск и ползвам бисквитката и през деня. Пак има такива проблеми. Това от около месец, месец и нещо. Сключих договор през лятото и тогава нета им беше по-добър от мтелския. Сега е обратното.