VIVACOM - падна ли им мрежата?

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от Luke_Netwalker » 17 дек 2015, 14:19

МЕРСИ!(beer)

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от Ванката » 17 дек 2015, 14:32

Май съм в грешка, защото 89 (359 излиза че е кода за българия).
Направо съм си в грешка, защото в този код влизат: телефонен код на страната, код на оператор за който е предназначена картата, брой произведени сим карти, номер на произведения чип, както и месец и година на производство. В този код явно не влиза кода на държавата, от която е произведен чипа. Извинявам се за грешката си!
Samsung GALAXY S22 Ultra

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от vanci1990 » 17 дек 2015, 14:40

Не, изобщо не е паднала мрежата им, факт е че сега с Lumia 950 Dual Sim докато говоря не съм на H+ , но това е от телвфона, докато бях с Lumia 1520 бях на H+, нета ми се беше влошил, както и качеството на разговор, днес си смених Nano SIM, ами нета ми се подобри, а качеството на разговор бие това на Теленор, отсрещната страна намалява звукът, аз също намалявам звукът, чист без странични шумове, има си значение и SIM да знаете ;).

r3tr0
Регистриран: 03 дек 2009, 00:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от r3tr0 » 17 дек 2015, 18:29

Човече, далеч съм от идеята а те убеждавам в нещо. Но за себе си мога да кажа, че очаквах повече от "най-добрата" 3Г мрежа. Във Варна специално мога да ти посоча доста места където вива се дънят и то здраво. Не е само едно място - просто го дадох за пример ей сега от раз се сещам за още поне 4. Едното от които е плажа на Аспарухово - колкото и странно да е там много трудно хващам 3G по неясни за мен причини. Ако някой ми каже, че там нещо пречи и вината не е във виваком да си ги ползва със здраве.
Иначе картата много лесно се познава. Пише си Made in Romania или France :) Другото което си мислех, че ако все пак има някакъв проблем с картите и за това скоростта е ниска много странно как все 2мбит прави. Как един път не беше нещо различно ?

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от Вито » 17 дек 2015, 19:36

Сега пак проверих, дава ми 9 Mbps в стаята. Интересното е, че лятото когато излизах на терасата, а срещу мен е пълно с антени които виждам ми правеше 20-25 Mbps. Възможно е и от мъгливото време да има спад в качеството, не знам. В този ред на мисли скоростта се е влошила, но качеството на телефонията е същото, не съм получавал смси за пропуснати повиквания когато съм в населено мястото от години. Когато минавам през Петрохан се е случвало.

Пробва ли скоростта с друг телефон?

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от Ванката » 17 дек 2015, 19:55

Има явно някакъв проблем, защото преди малко като говорих с един приятел, реших да направя тест. 7 download/2 upload, приключих разговора и направих 14/3, а току-що 19/4 - при едно и също местоположение. Дали пък не правят нещо по мрежата, за да има такива колебания?
Samsung GALAXY S22 Ultra

kpo
Регистриран: 25 сеп 2006, 17:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM - падна ли им мрежата?

Мнение от kpo » 17 дек 2015, 20:35

[Quote]Възможно е и от мъгливото време да има спад в качеството, не знам.[/Quote]

Ако знаеш колко си прав, няма да повярваш.

Миналата година по същото време - ноември-декември имах колосални проблеми с тогавашния ми Вивател план за мобилен интернет. Най-драстичният ми спад беше до 4/1 Mbps D/U, и то пред централата на Виваком. Направо откачих, прекратих плана си и минах на Макстелеком (натресох са на други простотии, но това е друга тема на разговор).
Така че, не се отчайвайте, и в подкрепа на твърдението за мъглите/атмосферните условия вижте скоростите им след февруари-март в съответната тема 3.5G за 2015. Очаквам след месец-два пак да бъдат съизмерими както през началото на пролетта на 2015.

Edit: Четиво за размисъл - https://www.quora.com/How-does-weather-affect-internet-connectivity

r3tr0
Регистриран: 03 дек 2009, 00:14

Мнение от r3tr0 » 17 дек 2015, 21:52

Пробвано с моя телефон Blackberry Z10, един алкателски модем даден ми от виваком, Samsung Galaxy S3 закупен от тях. Картите са 3 всяка на различен план. Даже вече се замислям и клипче да напрвя, че ако стане viral може пък от виваком да се позамислят дали всичко е наред, както обясняват техните служители.

Отговори