VIVACOM подменя SIM картите в подготовка за пускането на 4G мрежа
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком с 4G LTE от 01.05.2016
Знам,че е 3г,просто се учудих,че е на 2100
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком с 4G LTE от 01.05.2016
Освен това забелязах следното: 3G без разговори минава през банд 1 2100 мхц,а по време на разговор отива на банд 8-900 мхц,след приключване на разговора пак отива на банд 1,явно разговорите минават през банд 8.
-
- Регистриран: 05 мар 2007, 19:16
Re: Виваком с 4G LTE от 01.05.2016
Не знам от къде е това инфо за първи май. Аз имам двама познати(работещи във Виваком в различни отдели) и двамата ми казаха следното. Официално 4G ще има около първи юни и то ще бъде за София. След това, юли месец-Пловдив, Варна, големите градове и черноморските курорти. И септември започват по-малките населени места.
Re: Re: Виваком с 4G LTE от 01.05.2016
Значи от видинския офис добре ми казаха септември октомври, евентуално... :D
-
- Регистриран: 04 авг 2006, 22:05
Re: Re: Re: Виваком с 4G LTE от 01.05.2016
Има мегдан за чакане при вива, не сме много на зор... 23ката е на вива, пуснах един междинен да съм сигурен, че не се е бъгнал телефона.. Оказа се че просто мрежата на Мтел продължава да затъва стремглаво.. Във фейса снимки и линкове може да ги зарежда до утре, през браузъра се берат нерви, но се случва да отваря линкове..
Re: Re: Re: Re: Виваком с 4G LTE от 01.05.2016
Там където драстично се срива сигнала на UMTS се работи по LTE,така беше в зоните където сега има lte,в момента извършват оптимизации отделно се сменят и антени въобще Мтел избързаха с пускането на мрежата
Re: Re: Re: Re: Re: Виваком с 4G LTE от 01.05.2016
Вероятно е така. При мен понякога забива за секунд.
-
- Регистриран: 04 авг 2006, 22:05
Re: Re: Re: Re: Re: Виваком с 4G LTE от 01.05.2016
Аз тествам на 3Г просто, защото се отказах да ползвам недоносчето 4Г на Мтел, иначе където съм правил тестовете има и 4Г.. пуснато и функциониращо по разбиранията на оператора. А защо се отказах от 4Г на Мтел:
1. Скоростта е или същата или с много малко по-добра от тази на 3Г, а спрямо Виваком 99% е по-ниска;
2. Обхвата е мега мизерен. Всеки път в затворено помещение или се губи или нон стоп играе 1 черта после 3Г, унищожава батерията;
3. Като пътувам явно минавам през някакви неправилно функциониращи клети с 4Г и на всеки 10 секунди дропва сигнала, а след това го възстановява за 2-3 секунди и пак изчезва. Объркали са нещо в клетките и след като телефона не се върже към ЛТЕ, не прехвърля на 3Г/2Г, а директно дропва сигнала;
.. имам и още една камара забележки ама вече ми писна да се занимавам .. Чакам си есента/зимата и си бия пръчката.. Дори не знам дали ако закърпят положението ще остана при тях. Просто ми съсипаха нервите, от както последните месеци напълно умишлено си съсипаха перфектната мрежа.
Погледнете само за каква наглост става въпрос от прикачените скрийншотове по-долу. Ние използваме трафика и мрежата, за да работим, а те си правели тестове .. докато явно абсолютно неадекватните им техници "набарат ваксата"..
1. Скоростта е или същата или с много малко по-добра от тази на 3Г, а спрямо Виваком 99% е по-ниска;
2. Обхвата е мега мизерен. Всеки път в затворено помещение или се губи или нон стоп играе 1 черта после 3Г, унищожава батерията;
3. Като пътувам явно минавам през някакви неправилно функциониращи клети с 4Г и на всеки 10 секунди дропва сигнала, а след това го възстановява за 2-3 секунди и пак изчезва. Объркали са нещо в клетките и след като телефона не се върже към ЛТЕ, не прехвърля на 3Г/2Г, а директно дропва сигнала;
.. имам и още една камара забележки ама вече ми писна да се занимавам .. Чакам си есента/зимата и си бия пръчката.. Дори не знам дали ако закърпят положението ще остана при тях. Просто ми съсипаха нервите, от както последните месеци напълно умишлено си съсипаха перфектната мрежа.
Погледнете само за каква наглост става въпрос от прикачените скрийншотове по-долу. Ние използваме трафика и мрежата, за да работим, а те си правели тестове .. докато явно абсолютно неадекватните им техници "набарат ваксата"..
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком с 4G LTE от 01.05.2016
[Quote]Дори не знам дали ако закърпят положението ще остана при тях.[/Quote]
За какво ще оставаш - защото са коректни, заради добрият сигнал(кога ще се оправи знае само Всевишния)?
Още две години тегло ли ти се иска?
Имаш ли възможност бягай от тях.
За какво ще оставаш - защото са коректни, заради добрият сигнал(кога ще се оправи знае само Всевишния)?
Още две години тегло ли ти се иска?
Имаш ли възможност бягай от тях.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком с 4G LTE от 01.05.2016
Май само ти имаш такъв проблем - да не е от телефона? Аз съм доволен. Пробвай с друг телефон - само да не е Huawei, Lenovo, Alcatel или Xiaomi. И занеси твоя на ремонт, особено ако е в гаранция. Обхвада на 4G навсякъде е 2(рядко)-3(често)-4(често) черти от възможни 4, само в къщи нямам. Когато съм навън винаги е на 4G, освен ако не говоря, тогава минава на 3G и след като приключа разговора - отново минава на 4G.