Vivacom проблем с мобилната 2/3G мрежа .
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
Re: Vivacom проблем с мобилната 2/3G мрежа .
Още зимата си имаше 2100 покритие, но много слабо, в центъра може би само. Сега явно е в почти целия град. Явно е заради HSPA+ мрежата, която са я правили на 2100. Иначе няма логика, на 900MHz е покрит плътно отвсекъде. Но миналата година беше по-бавен. Сега си ги държи стабилно тез скорости. За повече нямам толкова бързо устройство.
-
- Регистриран: 30 сеп 2007, 16:48
Да ти дойда на гости и да пробваме с телефона HSPA+ (21Mbps)? ;)
Странна им е политиката и съм 99% сигурен, че това е заради калпавата поддръжка от Алкател-Луцент. Няма Никаква Логика, да съм ограничен на БЪРЗИ мегабайти (+ДАТА) и да не мога да използвам пълният капацитет на мрежата (42Mbps където го има) и да съм ограничен на смешните 7Mbps... Само за справка в къщи имам 60Mbps BG peering & 40 International (почти симетричен) за 15 лв./месец.
Странна им е политиката и съм 99% сигурен, че това е заради калпавата поддръжка от Алкател-Луцент. Няма Никаква Логика, да съм ограничен на БЪРЗИ мегабайти (+ДАТА) и да не мога да използвам пълният капацитет на мрежата (42Mbps където го има) и да съм ограничен на смешните 7Mbps... Само за справка в къщи имам 60Mbps BG peering & 40 International (почти симетричен) за 15 лв./месец.
Нокия с фенерче.
Приятелю, като дойдеш до Сф, звънни ми на 088KOBRETI да пием по бира и да ти покажа...
Защото ако е само при мен така, значи някой следи форумите и ми е активирал някоя тайна опция \"miserable user\" :D
Защото ако е само при мен така, значи някой следи форумите и ми е активирал някоя тайна опция \"miserable user\" :D
Пуснали са и 2100 MHz заради DC-HSPA+ (42 Mbps). Навсякъде, където ще пускат такава мрежа ще преминат на 2100 или паралелно 2100 и 900. Иначе HSPA+ (21 Mbps) се покрива и с ресурса на 900.
това е факт на доста места - ако погледнеш списъка с градовете с 42 мегабита скорости в сайта на виваком за тези скорости трябва голяма честотна лента и капацитет на мрежата да се надяваме че сменяйки потдръжката мрежата ще се развива по-бързо и качествено
Значи,би трябвало в тези градове:
http://vivacom.bg/FileHandler.ashx?section=aboutus&filelocid=531&location=general_conditions_articles&lang=bg-BG&isOffline=False
3г-то да работи на 2100мхз?
http://vivacom.bg/FileHandler.ashx?section=aboutus&filelocid=531&location=general_conditions_articles&lang=bg-BG&isOffline=False
3г-то да работи на 2100мхз?
Би трябвало да така, но мисля че ще действат паралелно на 900 и 2100, а не само на 2100. затова не съм сигурен 100%.
Едва ли ще им е изгодно,според мен.Най-вероятно в градовете 2100,извън тях 900.
-
- Регистриран: 30 сеп 2007, 16:48
[Quote]Едва ли ще им е изгодно,според мен.Най-вероятно в градовете 2100,извън тях 900.[/Quote]
Точно обратното. По-ниската честота \"пробива\" по-лесно при сградите и обратното, по-високата е перфектна за големи открити полета. Но да трябва да си се занимавал с тези неща за да ги знаеш.
Точно обратното. По-ниската честота \"пробива\" по-лесно при сградите и обратното, по-високата е перфектна за големи открити полета. Но да трябва да си се занимавал с тези неща за да ги знаеш.
Нокия с фенерче.
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
Не е точно така. 900Mhz имат по-голямо покритие при всякакви критерии. Никога по-висока честота не може да има по-голямо покритие. Дори мощноста на 2100 е по-малка. Отделно съм сравнявал на място където мтел и вива имат WCDMA900, а глобул WCDMA 2100 и разликата е в полза на 900MHz. Но в Плевен си имат 900MHz, нямма представа обаче устройствата на какъв принцип избират дали да ползват 2100 или 900, когато и и двете са с пълен сигнал, но има ралзлика в скоростите....