Vivacom проблем с мобилната 2/3G мрежа .
Re: Vivacom проблем с мобилната 2/3G мрежа .
[Quote]Само не знам защо са пуснали пак 2100 при положение че 900 е по - доброто решение от към покритие ...И ми е чудно наистина как устройствата ще изберат коя честота да използват ... [/Quote]Още преди да разбера и да похваля Виваком, вече има недоволни. Ех, Българийо!
Всъщност да, 900 MHz е по-добре като обхват и покритие, но ако говорим за територия. Ако говорим за гъстота на единица площ, т.е. в голям град - нещата се обръщат в полза на 2100 MHz. Вече няколко пъти критикувах Виваком за Плевен, обсъждахме го тук многократно и ето, че отново се действа (макар и без много бързане...). Така беше и при приоритета на входящо позвъняване над активна data сесия при 2G обхват. (yes)
Не мисля, че има клетки с дублирано покритие 900+2100 MHz.
Всъщност да, 900 MHz е по-добре като обхват и покритие, но ако говорим за територия. Ако говорим за гъстота на единица площ, т.е. в голям град - нещата се обръщат в полза на 2100 MHz. Вече няколко пъти критикувах Виваком за Плевен, обсъждахме го тук многократно и ето, че отново се действа (макар и без много бързане...). Така беше и при приоритета на входящо позвъняване над активна data сесия при 2G обхват. (yes)
Не мисля, че има клетки с дублирано покритие 900+2100 MHz.
Че аз съм си в София, бе :)
Не мисля, че има такава опция, поне не за индивидуални потребители, и то в минус ;)
Не мисля, че има такава опция, поне не за индивидуални потребители, и то в минус ;)
На това място (в Плевен?), където си тествал, има ли предпоставки да е със силни паразитни електромагнитни смущения - радиопредаватели, микровълни, трансформатори и др.?
Въпреки, че сигналът е силен (като поле и амплитуда), може да е с наслагвания и интерференции от други източници. А при глобулската клетка, поради различната честота - това да не е толкова критично.
Преполагам, че проблемът с Кобрети е подобен... но пък той беше писал че навсякъде има такъв проблем, което ми е непонятно.
Въпреки, че сигналът е силен (като поле и амплитуда), може да е с наслагвания и интерференции от други източници. А при глобулската клетка, поради различната честота - това да не е толкова критично.
Преполагам, че проблемът с Кобрети е подобен... но пък той беше писал че навсякъде има такъв проблем, което ми е непонятно.
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
Не е от смущения. В офис и няма никви смущения, а радиопредаватели в Плевен.. смях те са по 100вата.. Господ знае от кво е, и не е за първи път. Денем да има прекъсване, вечер дае ок, скоростите на макс, а прекъсва. Пробвах и на 2G, и през телефона, пак същото. Вече може ида е оправен проблема, кой знае, не съм тествал, щото съм извадил картата, и без това ми е с малко GB. А и ми е по-интересно кво става с Глобулската мрежа, покритието в Плевен и на 2G е зле.. Явно няма тая година да правят квот и да е.
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
Не знам какво е оправено, ама в София от половин час нямам никакъв мобилен интернет от вивата... сигнал си има, но нет няма..... Започна да се случва прелкалено често.
И при теб ли няма нет :) При мен също от повече от час няма, като го забелязах и минах на Wi-Fi, получих няколко съобщения от фейсбук месинджъра, значи поне от два часа няма мобилен нет...За последните 3 седмици това е 7 или 8 път вече да няма нет- и през деня и през нощта се случва...Какво по дяволите правят некадърниците от поддръжката?!?
Не знам Вивата до каква степен са минали на 900, но извън (Покрай) София, където съм тествал, винаги 3Г-то е било с по-слаб сигнал (Където изобщо го е имало).
Същото и с 2Г-то сравнено с другите оператори, но това е друга тема.
Определено има още много какво да се желае откъм 2Г и 3Г покритието им.:)
Определено има още много какво да се желае откъм 2Г и 3Г покритието им.:)
И моите наблюдения са същите.А по проблема с неактивна сим го имах същия.Два пъти смених картата и сега само от време на време го прави тоя номер когато включвам телефона и е настроен на 2г,а на 3г всеки път го прави по няколко пъти и затова съм го спрял,че ме дразни.
-
- Регистриран: 12 мар 2006, 15:57
[Quote]Не знам Вивата до каква степен са минали на 900, но извън (Покрай) София, където съм тествал, винаги 3Г-то е било с по-слаб сигнал (Където изобщо го е имало).
Определено има още много какво да се желае откъм 2Г и 3Г покритието им.:)[/Quote]
Това изобщо не е вярно, не знам откъде го измисли. Откъм покритие Виваком са най-добре в момента, тази тема многократно е обсъждана и не виждам смисъл да я продължаваме.
Определено има още много какво да се желае откъм 2Г и 3Г покритието им.:)[/Quote]
Това изобщо не е вярно, не знам откъде го измисли. Откъм покритие Виваком са най-добре в момента, тази тема многократно е обсъждана и не виждам смисъл да я продължаваме.
Не са добре нещата в Плевен, поне допреди година-две, откогато не съм тествал там. Ако е вярно, че сменят 900 MHz с 2100 MHz, това [u]би трябвало[/u] да оправи проблема. Но дали е вярно и докъде са стигнали с подмяната - не знам.