VIVACOM пуска тарифен план Smart U с неограничени мегабайти на максимална скорост
-
- Регистриран: 05 май 2004, 05:54
Re: VIVACOM пуска тарифен план Smart U с неограничени мегабайти на максимална скорост
Чета тук - "тъпия роуминг", "простотията с роуминга" и други цветисти словоизлияния и се чудя - никой ли не отчита какво облекчение ще е това за стотици хиляди активни българи, които, освен всико друго, вкарват значителни средства в българската икономика? Защо този, който пътува често, да плаща повече - за да може някой ганьо тук с 500 лв заплата и последен модел айфон да цица торенти за, ако може, не повече от 20 лв на месец?
Освен това хот спота, през wi fi, блутут или кабел - освен функция на телефона е и функция на оператора. И може да бъде ограничен софтуерно. Из Европата вече има оператори, които смело прилагат това - много МОБИЛЕН интернет за малко пари, обаче без възможност за хотспот или ако искаш да шерваш - плащаш допълнително.
Любопитно ми е тук какво ще стане ако кажат, примерно, ок неограничени минути и 100 Гб МОБИЛЕН интернет за 10 лв на месец, обаче без хотспот, ако искаш да шерваш - допълнителна такса. Кеф, а?
Освен това хот спота, през wi fi, блутут или кабел - освен функция на телефона е и функция на оператора. И може да бъде ограничен софтуерно. Из Европата вече има оператори, които смело прилагат това - много МОБИЛЕН интернет за малко пари, обаче без възможност за хотспот или ако искаш да шерваш - плащаш допълнително.
Любопитно ми е тук какво ще стане ако кажат, примерно, ок неограничени минути и 100 Гб МОБИЛЕН интернет за 10 лв на месец, обаче без хотспот, ако искаш да шерваш - допълнителна такса. Кеф, а?
Cenitel82
Я прочети пак какво си написал...
Директно заявяваш, че българите в България са ”ганьовци” и тези в чужбина са по-важни. Ама нали били много преуспели, защо тогава имат нужда от подобни ”облекчения”?
Така като гледам Ганьото си именно ти.
Директно заявяваш, че българите в България са ”ганьовци” и тези в чужбина са по-важни. Ама нали били много преуспели, защо тогава имат нужда от подобни ”облекчения”?
Така като гледам Ганьото си именно ти.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM пуска тарифен план Smart U с неограничени мегабайти на максимална скорост
Защо повечето тук смесвате ябълките с крушите? Тези 16-20 ГБ за 18-24лв., за които пише всеки втори, са ПРОМОЦИОНАЛНИ. А новите тарифи са без отстъпки и без допълнителни услуги. Засега.
Към настоящите като добавим 30-50% отстъпка и няколко безплатни допълнителни интернет пакета нещата се нареждат. Така че няма драма.
Към настоящите като добавим 30-50% отстъпка и няколко безплатни допълнителни интернет пакета нещата се нареждат. Така че няма драма.
Re: Re: VIVACOM пуска тарифен план Smart U с неограничени мегабайти на максимална скорост
Ми кеф да - нека ограничат хотспота - има root приложения, които прикриват споделянето на нета,ако това не работи и операторът доста се е постарал, в руските форуми има инструкции доста подробни, защото там също се прилага. На който иска - ще му дам линкове. В краен случай има приложение за "мирърване" на самото устройство - т.е. може да се гледа YouTube и да се браузва с един специфичен браузър, без операторът изобщо да може да ограничи каквото и да било... не бери грижа.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VIVACOM пуска тарифен план Smart U с неограничени мегабайти на максимална скорост
На мен ми харесва това в новите планове, че се запазват същите условия и при сключването на едногодишен договор. Единствено не видях, каква ще е разликата в цените при устройствата при сключване на едногодишен договор.
Smart U е супер предложение. Сега очаквам нещо подобно и при дейта плановете, въпреки, че и в момента има много добри оферти с удвоени гигабайти. За 27лв има 70 000 мегабайта.
Smart U е супер предложение. Сега очаквам нещо подобно и при дейта плановете, въпреки, че и в момента има много добри оферти с удвоени гигабайти. За 27лв има 70 000 мегабайта.
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 05 май 2004, 05:54
Re: Cenitel82
Съветвам ви вие да прочетете пак какво съм написал и да ми посочите къде точно съм написал, че българите в България са ганьовци, а тези в чужбина са по-важни. Написал съм "ганьо с 500 лв заплата и последен модел айфон", което определено не е всички българи. Сега, че това е, как да кажа, е често срещано у нас, е съвсем отделен въпрос.
А по-добре ли ще е ако ви кажат - ок, неограничени минути и интернет на макс за 20 лв на месец, обаче като отидете лятото да си печете г**а в Гърция - минута 5 лв, смс 2 лв, интернет 25 лв за 1 мегабайт, както беше до не чак толкова отдавна?
А по-добре ли ще е ако ви кажат - ок, неограничени минути и интернет на макс за 20 лв на месец, обаче като отидете лятото да си печете г**а в Гърция - минута 5 лв, смс 2 лв, интернет 25 лв за 1 мегабайт, както беше до не чак толкова отдавна?
Re: Re: VIVACOM пуска тарифен план Smart U с неограничени мегабайти на максимална скорост
[Quote]"Освен това хот спота, през wi fi, блутут или кабел - освен функция на телефона е и функция на оператора."[/Quote]
... че аз ако ще тегля торенти, си го правя през смартфона, докато пътувам. Това няма как да го ограничат, а това д функцията на оператора- също няма как! Щом ми дават моб. нет - ще си го ползвам както прецения ;)
... че аз ако ще тегля торенти, си го правя през смартфона, докато пътувам. Това няма как да го ограничат, а това д функцията на оператора- също няма как! Щом ми дават моб. нет - ще си го ползвам както прецения ;)
Re: Re: Cenitel82
г-н Двутактов е много, ама много прав. Защо аз като ходя в чужбина да плащам допълнително да говоря? Плащам си на оператора тук. В България е сбъркана цялата работа, мобилния интернет не е за торенти/филми. Разходите за мобилни услуги и мобилни устройства трябва да бъдат незначително перо в бюджета ви. Картинката 500лв заплата, ръждясала кола за 700 и айфон на изплащане е направо потресаваща!
Re: Re: Re: VIVACOM пуска тарифен план Smart U с неограничени мегабайти на максимална скорост
Абсолютно могат да ти го ограничат. Ако искат или ако им кажат да искат :)
И дори няма да можеш да се оправдаеш с net neutrality, защото формално тегленето/качването за теглене на безплатно съдържание без разрешение или срещу съответното заплащане си е углавно престъпление, знаеш го.
Ако прочетеш внимателно договора си, ще видиш, че изобщо не си свободен да правиш "каквото си прецениш" с услугата, която ти се предоставя.
И дори няма да можеш да се оправдаеш с net neutrality, защото формално тегленето/качването за теглене на безплатно съдържание без разрешение или срещу съответното заплащане си е углавно престъпление, знаеш го.
Ако прочетеш внимателно договора си, ще видиш, че изобщо не си свободен да правиш "каквото си прецениш" с услугата, която ти се предоставя.
Re: VIVACOM пуска тарифен план Smart U с неограничени мегабайти на максимална скорост
Нещо не сте много доволни от тоя план.
О, цената не ви харесва, а? Както и очаквах, впрочем.
О, цената не ви харесва, а? Както и очаквах, впрочем.