Vivacom с най-голямо 3G покритие по население
Re: Vivacom с най-голямо 3G покритие по население
Четох едно изказване на Лиляна Павлова,където тя посъветва мобилните оператори да подобрят покритието си по магистрала Тракия,защото на много места се било губело(woo)(blush)
то на много места и магистралата не е като магистрала
-
- Регистриран: 05 юли 2012, 13:20
Тук въпроса е не колко покрива, аколко качествено го прави. Защото нямат по-бърза връзка от тази на М-тел и Глобул и когато те постигнат същото покритие Виваком няма да могат да предложат конкуренция.
Точно качеството при Виваком е най-високо заради условията (Вероятно не заради мрежата, което още по-слабо оправдава политиката не Мтел). Ти какво би предпочел - електрическа кола, която всига 300 и изминава 30 км с едно зареждане, или такава, която вдига 160, примерно, и изминава поне 100 км с едно зареждане? За мен определено втората е много по-качествена, защото няма как да се възползваш реално от мощта на първата
-
- Регистриран: 29 юни 2012, 14:42
Въобще не съм убеден в това. Много се спекулира с тази тема и съм повече от сигурен, че Виваком нямат покритие на много места в Родопите, Рила, Пирин и части от Балкана. А това не са 90 и кусур процента.
За 3Г-то не знам, но за 2Г-то определено може да се отправят забележки. :) Например на Витоша на Златните мостове сигналът предимно липсва или е минимален. По пътя натам също има дупки и чезне на места.
-
- Регистриран: 07 фев 2011, 15:16
Ами то 2Г-то като не е наред кво да очакваме от следващото поколение.
те и другите имат слабости въобще положението е различно на едно място един е по-добър друг зле и обратно . ползвам им услугите и имам забележки но като цяло може да се разчита на виваком
в центъра където живея парадоксално тяхното 3 г вътре в апартамента ми като сила на сигнал е по-добро от глобул даже и скоростите на нета са прилични
в центъра където живея парадоксално тяхното 3 г вътре в апартамента ми като сила на сигнал е по-добро от глобул даже и скоростите на нета са прилични
Днес минах на 5 км от Славяново, и реших да сканирам за мрежи около Гривица, тъй като малко по-на изток от север има възвишение и засенчва румънския ефир.
Сигурно и ти ще се учудиш от резултата.
Всъщност, оказа се, че Плевен е на около 40 км от границата, което при толкова равен ландшафт е достатъчно дори да влезеш в роуминг. Това ми е пропуска.
Аз лично си видях телефона в роуминг на Cosmofon преди няколко години в Рила (малко след гр. Рила) на път за Рилския манастир. И това пак е на 35-40 км от границата, и то в планината, не по върховете.
Обърни внимание на обхвата на Виваком от Real Signal горе вляво - 14-20 asu (-85..-73 dBm) на около 5 км източно от Гривица и 27+ asu (> -59 dBm) западно от Гривица. Възможно е някъде м/у Гривица и Обнова да има слабо покрит участък, особено встрани от самия път (Славяново). Говорим за 3G/HSPA, разбира се.
Сигурно и ти ще се учудиш от резултата.
Всъщност, оказа се, че Плевен е на около 40 км от границата, което при толкова равен ландшафт е достатъчно дори да влезеш в роуминг. Това ми е пропуска.
Аз лично си видях телефона в роуминг на Cosmofon преди няколко години в Рила (малко след гр. Рила) на път за Рилския манастир. И това пак е на 35-40 км от границата, и то в планината, не по върховете.
Обърни внимание на обхвата на Виваком от Real Signal горе вляво - 14-20 asu (-85..-73 dBm) на около 5 км източно от Гривица и 27+ asu (> -59 dBm) западно от Гривица. Възможно е някъде м/у Гривица и Обнова да има слабо покрит участък, особено встрани от самия път (Славяново). Говорим за 3G/HSPA, разбира се.
в гр Рила си хванал македонският оператор и аз съм го хващал но не може да се подключиш към него,
но на разклона на е79 към рилският манастир спокойно може да си към македонските оператори
но на разклона на е79 към рилският манастир спокойно може да си към македонските оператори