VIVACOM се опитват да изчистят картите "Бонуси безкрай"
VIVACOM се опитват да изчистят картите "Бонуси безкрай"
Преди 2 години купих на мен и приятелката ми по една карта "Бонуси безкрай" от един пич от Пловдив. Платих ги по 80 лв парчето. Както и да е. Година по-късно на приятелката ми и дадоха служебна карта с която замени "Бонусите" в телефона си. Последната прибра в портфейла си. В последствие картата се изгуби някъде у тях. Мина доста време като при едно от почистванията картата се "появи" отново. Пробвах я веднага но беше деактивирана. Звъннах веднага в Vivacom. Свързах се с оператор като обясних за случая без да пояснявам че предплатената карта е "Бонуси безкрай". Жената ме успокои като ми каза че и преди е имало такива случай човек да не зареди предплатената си карта повече от година и тя да бъде спряна. В общи линии нямало проблем и щели да я пуснат само им трябвал 20-т цифрения номер на sim-картата (такива бяха думите и). Тъй като го нямах точно в момента пред мен затворих извъннах 5 мин по късно. Свързах се с друг оператор (пак жена). Обясних и за какво става въпрос като и продиктувах номера на sim картата. Жената ме помоли да изчакам като след 2-3 минутки се включи пак като ми заяви че имало проблем. Проблема беше че картата била дезактивирана и връщане назад нямало. На практика периода на активност беше до 17.09.2009 а всичките тези събития се разиграват на 26.09.2009 - 9 дена по-късно. Както и да е нямаше какво повече да кажа.
Месец по-късно едно приятелче пак с "Бонуси безкрай" който ползваше тази карта от много преди мене (пак я беше купил от интернет) изведнъж остана без телефон. Един прекрасен ден осъзнава че не може да избира и приема разговори-картата е неактивна. КОгато започна да набира му се съобщава че изходящите повиквания са ограничени. Същото е и при входящи повиквания. Звъни в Vivacom и от там обясняват че картата е обявена за открадната. Същата тази карта бива загубена 5-6 месеца преди това като от Vivacom я подменят със същата програма. Както и да е. Почва този мой приятел да се разправя като му казват да прати картата с препоръчано писмо до Vivacom. Прави го той, минава време и звънва да провери. Казват му че такова писмо не е получавано. Отива в пощата от там му заявяват че писмото е получено. Тъй като то (писмото) е препоръчано ако не се достави се връща на подателя. СЕга моя приятел е решил да се разправя до дупка но ми се струва че това ще бъде кауза пердута.
Вие какво мислите по този въпрос?
Месец по-късно едно приятелче пак с "Бонуси безкрай" който ползваше тази карта от много преди мене (пак я беше купил от интернет) изведнъж остана без телефон. Един прекрасен ден осъзнава че не може да избира и приема разговори-картата е неактивна. КОгато започна да набира му се съобщава че изходящите повиквания са ограничени. Същото е и при входящи повиквания. Звъни в Vivacom и от там обясняват че картата е обявена за открадната. Същата тази карта бива загубена 5-6 месеца преди това като от Vivacom я подменят със същата програма. Както и да е. Почва този мой приятел да се разправя като му казват да прати картата с препоръчано писмо до Vivacom. Прави го той, минава време и звънва да провери. Казват му че такова писмо не е получавано. Отива в пощата от там му заявяват че писмото е получено. Тъй като то (писмото) е препоръчано ако не се достави се връща на подателя. СЕга моя приятел е решил да се разправя до дупка но ми се струва че това ще бъде кауза пердута.
Вие какво мислите по този въпрос?
Re: VIVACOM се опитват да изчистят картите
Новите оферти на БТК не са по-добри от старите, но чак пък умишлено да чистят остарелите тарифи.
1. В твоя случай, съвсем нормално е, когато срокът на валидност на картата изтече да я дезактивират и връщане назад няма. Така е и при другите два оператора, нама какво да се сърдиш, освен на себе си че не си я заредил навреме.
2. В случая на приятеля ти - явно когато я е купил от втори човек, картата е била на негово име и след време е решил да си я върне по този начин.....
В случая ти не личи избирателно деактивиране на изрядни карти "Бонуси безкрай"...
2. В случая на приятеля ти - явно когато я е купил от втори човек, картата е била на негово име и след време е решил да си я върне по този начин.....
В случая ти не личи избирателно деактивиране на изрядни карти "Бонуси безкрай"...
На така формулираната тема можеше поне една въпросителна да има, щом ще е такъв вид журналистическо заглавие.
Мнението ми е като на останалите - тук роля играе софтуеър и човешка намеса е малко вероятна...
Мнението ми е като на останалите - тук роля играе софтуеър и човешка намеса е малко вероятна...
Това което казваш е така съгласен съм.
Има обаче няколко особеностти около изложените от мен факти, аименно:
1. Готовността на операторката да активира (тя лично не може да го направи) картата преди да установи че тя е "Бонуси безкрай"
2. Факта с изчезналото писмо. Сега къде е изчезнало не мога да твърдя но..
Когато пусках темата не исках да кажа че Vivacom са си поставили задача да разкарат картите с "Бонуси безкрай" на всяка цена. Просто ми се струва че е добре дошло за тях бройката им да намалява и въобще не си дават зор да ги възстановяват или активират наново.
Има обаче няколко особеностти около изложените от мен факти, аименно:
1. Готовността на операторката да активира (тя лично не може да го направи) картата преди да установи че тя е "Бонуси безкрай"
2. Факта с изчезналото писмо. Сега къде е изчезнало не мога да твърдя но..
Когато пусках темата не исках да кажа че Vivacom са си поставили задача да разкарат картите с "Бонуси безкрай" на всяка цена. Просто ми се струва че е добре дошло за тях бройката им да намалява и въобще не си дават зор да ги възстановяват или активират наново.
Да прав си. Трябваше да има една "?"
Все пак стартовото мнение завършва с въпрос: "Какво мислите?"
Все пак стартовото мнение завършва с въпрос: "Какво мислите?"
Операторката може и да е мислила, че може да ти я активира, но след едно допитване до техническия отдел са и казали, че няма как да стане защото просто срока е изтекъл и картата автоматично е деактивирана, без възможност за възстановяване. Не си мисли че Виваком има сметка да си намаля бройката абонати зорлем;)
Относно писмото, то винаги може да се загуби но там вече кой знае какво е станало....
Относно писмото, то винаги може да се загуби но там вече кой знае какво е станало....
и в 2та случая вината не е на виваком така че от каде направи тоя извод !?
В първия случай си си виновен сам - няма как да се възвърне карта, която е деактивиране заради липса на зареждане. И при нас е така - изтече ли ти срокът - край. Тук не виждам нищо умишлено. Според мен операторката е била нова или недостатъчно просветена, а може и да те е разбрала грешно.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Това купуване на "хубави" номера или хубави prepaid тарифи никога не съм го одобрявал. Рано или късно рискуваш да увиснеш по този начин...