Виваком EasyCall

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Re: Виваком EasyCall

Мнение от prasuncho » 03 сеп 2012, 21:33

[Quote]И понеже някой спомена, че от тук нататък ще завалят още оферти и от другите два играча, чудя се в каква позиция ще бъде поставена Вива с новите си EasyCall планове, когато нещо подобно или дори по-добро излезе от конкуренцията... Пак ли в ролята на догонващ с още един излишен план в "разнообразието" си от тарифи?[/Quote]

Това е неизбежно - винаги някой е в ролята на "догонващ", зависи кой ще се осмели първи да атакува пазара. Виваком пускат (първи) една съвсем нелоша оферта. През годините в този форум непрекъснато се е ревяло как операторите нямат кьорава оферта с оеднаквени цени/минути към всички (мобилни + стационарни), ето сега вече има такава - и к'во? Сега пък такта ви пречи. То въобще угода за вас има ли?! Накрая ще искате и операторките да дойдат по една свирка да ви извъртят само 'щото сте клиенти! Еми, няма да стане, сещате се... Надявам се също, че ви е ясно, че няма да дойде и това време, в което да говорите безплатно с всички по целия свят. Не и докато има финикийски знаци.

Да се върна на въпросния такт 60/60. Той ще е набутващ само за тези, за които поне 2/3 от разговорите са в рамките на 1-2 мин. Гледам, че често давате пример с разговори от рода на 1:05 мин., нали се сещате, че по същата логика разговора ви може да е 1:55 мин.? Тогава какво се губи? Аз съм свикнал да водя дълги разговори - и тук неведнъж съм ви питал за съвет за предплатени карти с множество минути именно заради [B]дългите разговори[/B], които съм мислел да водя - така, че въобще не ме е*е за тоя такт! Да вземем за пример предплатената на М-Тел [B]"Моят час 2"[/B]. Там тарифирането е на разговор, а не на минута, така че такта [B]не играе[/B] никаква роля! Толкова смислени ли са всичките ви разговори, които водите, че чак до последната секунда цепите стотинката? Не ме разбирайте погрешно - не защитавам операторите и това, което правят, не е правилно, знам го - но просто понякога издребнявате на n-та степен и това ме дразни. Ясно ми е, че повечето от вас тук са ученици, но пък с претенциите на данъкоплатци! Поспрете се малко, моля! Загубите от този такт да са максимум 5-10%, ако съумеете да си оптимизирате разговорите, но явно доста от вас не го правят (свикналите да говорят по 1:05 мин.).

[Quote]Добро предложение от Вива. Най-хубавото е, че пускат нов план, а не променят условията по стария, както Мтел и Глобул. Така ако искаш тарифирането ти да е на секунда след първата минута и всички минути да ти важат и към GSM мрежи в целия Европейски съюз, си взимаш Мегакол. Ако те интересуват основно национални минути, си взимаш EasyCall. Неограничен мобилен нет може свободно да се добави към всеки тарифен план, в момента има и промоция- на половин цена за първата половина от договора.
Много добри са и другите предложения- сателитна тв с пълния пакет програми от над 70 SD и HD програми за 12.80 лв. за целия срок на договора. Но най-доброто е уникалното предложение за оптичен нет- за 20 лв. 100 МБ скорост!!! Цената е за целия срок!!! Направо съжалявам, че нямат покритие в моя квартал, сега разгледах картата на сайта, покрили са над половината от софиийските квартали и дано скоро да стигнат и до мен!
Септември добре започва с много добри промоции на Вива, да видим утре дали Мтел и Глобул ще отговорят подобаващо :)[/Quote]

[B]+1[/B] (yes) (beer) :)

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 03 сеп 2012, 21:38

Хубавото при Вива е, че дори и на някой да не му харесва такта 60/60, той има избор и винаги може да си вземе карта на Мегакол, там си остава старото таксуване. Да не говорим и за промоцията в момента с 25 % отстъпка, където за 22 лв. получаваш 400 реални минути (с таксуване 60/1), които ти важат изцяло и към GSM мрежи в Европейския съюз. Това е много по-добре за клиента, отколкото това, което правят Мтел и Глобул- променят условията по всичките си планове да са 60/60, а не пускат нов план с такова таксуване, както Вива.

afficionado
Регистриран: 04 окт 2010, 18:15

Мнение от afficionado » 03 сеп 2012, 21:51

Къде беше да го напишеш това за такта 60/60, когато на десетки страници се плюеше, ама здраво, по всяка една оферта на bob и това беше основен аргумент. Сега щото видите ли Виваком били пуснали и те такива планове, ами веднага стават "не лоши"...
Easycall не само са лоши, но и безсмислени планове. Тактът изяжда минутите в плана и цената става идентична с тази от планове Меgacall. Да не говорим, ако ти се наложи да говориш след изразходването на пакета...

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 03 сеп 2012, 21:56

Аз и преди и сега си оставам противник на такта 60/60. Затова и приветствам политиката на Вива да пуска нови планове с това таксуване, така че клиента да има избор и ако иска, да си остане на друг план с нормално таксуване (60/1). А големия недостатък на боб си остава- там на всички твои приятели се явяваш в чужда мрежа, никой не може да ти звъни и да си използва хилядите безплатни минути в собствената мрежа, а винаги ще му черпи от минутите към други мрежи, които са доста малко. Неслучайно, когато посещавам Кауфланд, офисите на боб зеят празни :D

afficionado

Мнение от afficionado » 03 сеп 2012, 22:05

[Quote] А големия недостатък на боб си остава...[/Quote]
Никой тук не очаква от теб друго, освен да хвалиш Виваком и да изгъкваш недостатъците на останалите...
Боб освен недостатъци има и предимства и ти много добре ги знаеш....11 ст на минута, не 25 и я имаш тази цена и без абонаментна такса...

Мартин Иванов
Регистриран: 26 ное 2010, 21:38

Мнение от Мартин Иванов » 03 сеп 2012, 22:05

Новата за нас и световната, стара практика е да си купуваш план, който да ти покрива нуждите и да не се налага да го превишаваш. По-висока такса, ама не се притесняваш после дали ще ти дойдат 1000 лв сметка. По света е така.

Щото след включените минути с тоя такт... 01.15 минути ти струват 50!! стотинки примерно.

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 03 сеп 2012, 22:10

Ами така е толкова хора плюеха по Боб, а сега съжаляват, че не са се възползвали от офертата. То и мен познати ме съветваха да изчакам "намаленията" след 1 Юли и предстоящите страхотни оферти. Добре, че съм си инат и изобщо не ги слушах. И трите оператора ме съмнява да извадят някаква мега разбиваща оферта. Та те гледат как повече пари да вземат и да извадят изгодни за клиента планове с ниска месечна такса и евтини разговори ще е като харакири за тях. СуперБоба беше за ограничено време та затова и не реагираха особено на тяхната оферта. Само че сега ако от Боб пуснат оферта подобна на СуперБоб или дори по-добра ще има доста голям отлив на клиенти в посока Боб. Тук обаче изниква въпроса - дали няма да има семеен скандал в картела с това подбиване на цените от страна на Боб (Мтел)?

[Quote]Aвтор: milen888

А големия недостатък на боб си остава- там на всички твои приятели се явяваш в чужда мрежа, никой не може да ти звъни и да си използва хилядите безплатни минути в собствената мрежа, а винаги ще му черпи от минутите към други мрежи, които са доста малко. Неслучайно, когато посещавам Кауфланд, офисите на боб зеят празни [/Quote]

Да за тинейджърите, които звънят през 5 минути за да питат: "Ей копеле ко стаа?", няма да им свърши работа Боб-а. Много хора използват доста по-рядко телефона и провеждат средно количество разговори. И като им се наложи да звънят на стационарни номера или на други мрежи не искат да се набутват и да плащат за това. Ще се учудиш на колко много хора Боб-а им върши ама чудесна работа. А който не иска да сваля телефона от ухото Боба няма да го огрее то е ясно.

P.S. Само да те питам къде има опашки към осталите 3 оператора, че да знам да не ходя там, ако някога ми се наложи недай си боже?
:D

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Мнение от prasuncho » 03 сеп 2012, 22:12

[Quote]Къде беше да го напишеш това за такта 60/60, когато на десетки страници се плюеше, ама здраво, по всяка една оферта на bob и това беше основен аргумнет. Сега щото видите ли Виваком били пуснали и те такива планове, ами веднага стават "не лоши"...[/Quote]

Глупости! Въобще не става въпрос за Виваком! А и защо тогава давам пример с М-Тел?

Съжалявам, приятелю, но както казах в една друга тема, последните 1-2 години нямах възможност да следя всичко, а и посещенията ми в този форум доста се ограничиха (поради липсата на време). Преди това бях редовен посетител тук, бях в час с всичко и доста хора го знаят. А ако щеш ми вярвай, разбрах за този такт едва... днес! Да, днес! И то от тази тема! Казах, че не подкрепям никой от операторите за това, но вие го изкарвате така, че ви гълта едва ли не половината от минутите! И ще е така, но при положение, че всичките ви разговори са по 1:05 мин. Ами помислете си как да ги направите по 0:55 мин. или 1:55 мин. и тогава всичко ще е наред и този такт въобще няма да ви бърка.

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 03 сеп 2012, 22:13

[Quote]там на всички твои приятели се явяваш в чужда мрежа, никой не може да ти звъни и да си използва хилядите безплатни минути в собствената мрежа, а винаги ще му черпи от минутите към други мрежи[/Quote]
ммм позволи ми да не се съглася. При тарифни планове surf n talk, старите Select /доста хора са на такъв/ звъненето към боб е като към своя мрежа - мтел т.е. черпи от безплатните към мтел. При тарифи Актив, megacall, easycall, web n talk, universe, няма значение към чия мрежа е номера.
В интерес на истината боб е подходящ така или иначе за изходящи разговори, като в такъв случай няма значение теб кой и от каква тарифа те набира.
В крайна сметка всички оператори следват една линия, а именно безплатни минути към всички мрежи и такт 60/60 тогава пак няма значение кой оператор ползваш в повечето случаи.

afficionado

Мнение от afficionado » 03 сеп 2012, 22:16

Няма какво да съжаляват. bigbob си е на пазара и покрива нуждите на не малко хора...

Отговори