Виваком EasyCall

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Re: Виваком EasyCall

Мнение от prasuncho » 04 сеп 2012, 21:30

[Quote]Какво общо има ЕС? Точно в ЕС за съжаление 60/60 е съвсем нормално нещо.[/Quote]

Ами именно! Към момента предпочитам такт 60/60 и минути по 0.25 лв., отколкото да бяха такт 60/1 и минути по 1.20 лв. (ако нямаше някакъв по-висш регулаторен орган от корумпираната ни държава)! Това визирах най-вече (ако нямаше 3-ти оператор).

:)

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 05 сеп 2012, 01:45

Оправили са цената на МБ след няколко дни....(no)
Но така и не можем да разберем кой е този Easycall за 1,80 лв....

Paffkata™

Мнение от Paffkata™ » 05 сеп 2012, 01:55

prasuncho, проклети да са технологиите и тарифите, които в 21 век ни карат да говорим с хронометър в ръка, или пък да говоря по телефона и гледам дисплея колко от разговора е минал, че да затворя като ми наближи края на минутата? Що за глупост е това?
Ами като шофирам? Ами като бързам нанякъде, или пресичам пешеходна пътека? или говоря и карам колело? (да случва ми се) през няколко секунди да си гледам дисплея ли? Та нали отсрещната страна говори и пропускам от разговора? Или ще ме посъветваш да ходя с hands free омотан с кабели? Или ще ме накараш да дам сума пари или да ходя като Робокоп с bluetoоth hands free? Не, просто трябва да си имаме реални разговори поне с такт 60/1 и който не го е разбрал трябва да го направи и да се обединим против новото таксуване, ама като си знам държавата и манталитета ни робския, едва ли нещо ще се промени.

prasuncho

Мнение от prasuncho » 05 сеп 2012, 08:17

[Quote]...ама като си знам държавата и манталитета ни робския, едва ли нещо ще се промени.[/Quote]

Да, точно заради това явно се налага да се спасяваме поединично и с риск да правим всички неща, които ти описваш. Но всеки си решава за себе си. Аз никого нищо не карам насила - просто предложих един вариант, от който може да се намалят загубите в известна степен и хората, които все бързат и говорят по 1-2 минути, да не ги боли толкова. Както казах неведнъж досега - аз [B]не[/B] съм от тези хора и мен този такт въобще [B]не[/B] ме вълнува. Който има по-добри предложения - да заповяда.

:)

afficionado
Регистриран: 04 окт 2010, 18:15

Мнение от afficionado » 05 сеп 2012, 09:03

[Quote] Който има по-добри предложения - да заповяда.[/Quote]
1. Не се абонирайте за easycall. Реално възможните минути, за съответната цена са толкова колкото и в Меgacall.
2. Има възможност да се напише софтуер да дава сигнал на 50 ли 55 сек. от изтичаща минута. В Азия редовно телефоните имат такава опция кога да дава сигнал, дали на кръгла минута или малко преди нея...

Редакция: сега виждам, че за андроид ще се намери такава програма. С най-бегло преглеждане намерих TickTickCall, Call Control...сигурно има и други...

prasuncho

Мнение от prasuncho » 05 сеп 2012, 13:13

[Quote]...
2. Има възможност да се напише софтуер да дава сигнал на 50 ли 55 сек. от изтичаща минута. В Азия редовно телефоните имат такава опция кога да дава сигнал, дали на кръгла минута или малко преди нея...

Редакция: сега виждам, че за андроид ще се намери такава програма. С най-бегло преглеждане намерих TickTickCall, Call Control...сигурно има и други...[/Quote]

Ами ето - щом има такъв софтуер, значи явно се ползва. Значи хората са намерили начин да се "самопредупреждават" без дори да се налага да поглеждат дисплея...

Paffkata™

Мнение от Paffkata™ » 05 сеп 2012, 14:36

не всеки има смартфон, и не всеки със смартфон ползва Андроид. Сами разбирате че подобни приложения са само за манияци.

prasuncho

Мнение от prasuncho » 05 сеп 2012, 17:26

[Quote]не всеки има смартфон, и не всеки със смартфон ползва Андроид. Сами разбирате че подобни приложения са само за манияци.[/Quote]

Добре де, [B]Пафка[/B], ти искаш хора с телефони по 20 лв. да плащат такси по 5 лв. и да не ги е еня как ще говорят? Еми нещо не се връзва, не мислиш ли? Точно такива хора трябва най-много да мислят как да си следят и разпределят разговорите и да използват всяка възможност да спестят всяка секунда, а ти един вид предлагаш да не го правят, щото видиш ли динамичното ежедневие, в което живеем?! Еми, извинявай, техен си е проблема тогава. "На гол тумбак - чифте пищови"! И на мен ми се яде черен хайвер, но няма как да стане - трябва да съобразявам покупката му според доходите си. И на мен ми се иска едни и същи лекарства да имат еднакви цени по аптеките и да не се разкарвам с километър, но ако от това ще спестя 10-15 лв., то ще се разкарам. Тъкмо и разходка ще си направя. 'Щото 15 лв. са си 15 лв. И като отида в магазина не вземам всичко от щандовете поред, а толкова, според това с колко пари разполагам в джоба. И да, ако се наложи, ще бръкна в джоба си и ще видя дали ще ми стигнат. Същата аналогия е и с дисплея на телефона или звуковия сигнал. Нали си даваш сметка, че хора, които плащат сметки с такси от порядъка на 30 лв. (или над 30 лв.) въобще не ги е еня за тоя такт, защото в такива планове са включени стотици минути към други мрежи и хиляди към собствената. Щели да изгубят 50 минути, голям праз. Това са 50 разговора, реално погледнато. Казвам го, защото хора около мен разсъждават по този начин. Аз също. Изкарвам достатъчно пари, за да си позволя тази "загуба". Но винаги когато поискам, ще намеря начин да я намаля (загубата), ако тя наистина ми пречи. Защото явно има начин. Или ще си наблюдавам разговорите или ще ги огранича. Защото, дайте честно да си говорим, поне 1/3 от разговорите ви са тип [i]"Здрасти, ко прайш?"[/i] - т.е. рък-брък. Но пък щом има хора, дето не искат да си правят сметката, няма аз да седна аз да им я правя. Съжалявам вече, че въобще зачекнах темата за тоя такт. Оправяйте се.

Толкова от мен по тази тема.

(beer)

azcv
Регистриран: 01 апр 2008, 00:37

Мнение от azcv » 05 сеп 2012, 19:03

Проблемът не е в разговорите от включените минути,а при разговорите с дестинации към които нямаш минути.Иначе както са въпросните планове с национални минути ако толкова те е страх да не минеш на 50 ст. на минута ще платиш 5 кинта за по-високия план.Най-нормално е да се предлагат различни планове с различно таксуване и различни минути.Например един план със 100 мин в мрежата и 60 извън нея за 10 кинта и нормално таксуване ще е много по-смислен от най-евтиния изикол.Дори минутата ще ти я продадат по-скъпо и ще имат голяма печалба,а и минутите ще се хабят по-бавно.Но продуктовите мениджъри са идиоти.Един лек ъпдейт на уникол-а и вива фрий щеше да е по-смислено решение.А това тука е по-скъпо и от фасуля.

trend®
Регистриран: 16 ное 2011, 12:56

Мнение от trend® » 06 сеп 2012, 01:43

Който до сега не е разбрал че най-смислено е да избереш такса, която няма да надхвърляш, е човек който е готов да дава много пари на оператора си. Хора, които плащат 10лв такса, а на края сметката им е 40лв не ги разбирам.
Каквито са тарифите на Запад, такива ще бъдат тук - все пак България не е на Луната и не може местните оператори още повече, когато са под шапката на стратегически играч на телеком пазара, да си измисля свои начини на пазарно поведение.
Продуктовите мениждъри не са идиоти, напротив работят за благото на работодателя си, което всъщност прави всеки един от нас. Всяка фирма има една крайна цел и тя е по-голяма печалба.
Сравнението с фасула е излишно и не знам защо постоянно го правите - БОБ е тъй наречената "No frills" тарифа, което я прави подходяща само за определен тип хора, ползващи единствено и само мобилен войс и нищо друго. Повечето хора искат като влезнат в магазина да може да купят всичко от там - с БОБ това не е възможно.

Отговори