„Виваком” го закъса........

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Re: „Виваком” го закъса........

Мнение от zazabg » 11 дек 2014, 12:29

Никъде не се предплаща. За да бъдем точни. Фактурира се следващия месец.
Мтел - дата на фактура 28-ми Януари фактурата включва месечната такса за февруари и начисленото потребление невключено в месечната такса за за явуари. Плащате си сметката на 15-ти февруари. Колко сте предплатили? 13 дни, а сте ползвали 17 дни от февруари без да предплащате. Ако сте имали потребление на първи януари 31-ви декември и 1-ви януари - 10лв примерно от разнични смс-и тях ги плащате с месец и половина закъснение! Понеже са фактурирани на 28-ми януари, а ги плащате на 15ти февруари.
Подобен казус може да разиграем и за Виваком - дата на фактурата 1ви февруари - включва таксата за 1-ви февруари 1-ви март и най-рано ще ви спрат услугата около 20то число, ако до тогава не сте заплатили.

В случая става дума за войната Пеевски - Василев. Защото се конкретизира в статията виваком, а иначе при всички е такава процедурата. Освен това дори не е правилно. Ако платите в датата на фактуриране се предплаща, но ако платите в последния ден от срока - предплащате по-малко, отколкото следплащате!!!

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Re: Re: „Виваком” го закъса........

Мнение от zazabg » 11 дек 2014, 12:49

Относно депозитите над 20-30лв те не зависят пряко от Виваком. Има наета фирма или отдел кредит риск, на който никой нищо не може да му каже. Те си имат определена статистика и си правят индивидуална преценка. На чужденци примерно искаха минимум 120лв, на лица до 20-22г. обикновено искат 30лв допълнително. На определени улици в циганските махали е забранено пускането на сателитна телевизия. Тя се пускаше без депозит и след като ползват 1-2 месеца и са издумкали компанията за телефон с отстъпка освен телевизията продават сателитната чиния за скрап и даже са на печалба :-)
По същия начин са преценили, че ако не си клиент от поне 3 или 6 месеца трябва да платиш 100лв депозит за роуминг, в Мтел даже май беше повече. Дори и при кредитен лимит 50лв данните за потреблението в роуминг закъсняват, така че спокойно могат да издумкат около 100лв и никога да не се върнат да си платят сметката :-)

Ако купите един килограм сирене го плащате веднага и после го ядете. Ако поръчате един тон сирене плащате някакъв депозит още преди да са ви го произвели - поне при първата поръчка :-) Ако сега напускате детската градина, хората правят бизнес от доста повече време :-)

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Re: Re: Re: „Виваком” го закъса........

Мнение от KOBRETI » 11 дек 2014, 17:54

Mmmm ок, може спомена ми да е от Мтел... Но със сигурност по едно време таксата беше следплатена. Да, най-вероятно на Мтел е било, а д се бъркам с Вива.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 11 дек 2014, 17:56

[Quote]Никъде не се предплаща. За да бъдем точни. Фактурира се следващия месец.
Мтел - дата на фактура [Quote]28-ми Януари [/Quote]фактурата включва месечната [Quote]такса за февруари[/Quote] и начисленото потребление невключено в месечната такса за за явуари.[/Quote]
Бъркаш...
Виж, дори си го написал - в началото на месеца плащаш таксата за следващия и допълнителното потребление за предишния.

kurniko
Регистриран: 11 дек 2014, 17:08

Re: Re: Re: „Виваком” го закъса........

Мнение от kurniko » 11 дек 2014, 18:32

За да сме точни при всички оператори се предплаща една месечна такса а в първата фактура имате и прорейт (частична такса за периода от дата на активация до билинг дата).
Всяка следваща фактура включва разговорите за предходния месеца и таксата за следващия месец.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 11 дек 2014, 21:16

[Quote]Невинаги е било така... И при Мтел навремето, и при Вива малко по-скоро таксата се следплащаше...[/Quote]Може би имаш предвид стационарните телефони ;)
Те наистина бяха postpaid, само дето не помня кога го промениха - 2004-2005 или по-рано.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Re: Re: Re: „Виваком” го закъса........

Мнение от vladovn » 11 дек 2014, 23:30

2006 г. година го промениха.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 12 дек 2014, 00:36

80 лв. платих защото взех субсидиран телефон и съм абонат на Вива. 120 лв. плати приятел, който е нов за Вива и взе субсидиран телефон. 15 лв. ще платя в края на месеца, когато прекарам предплатената си карта на Вива към промоционалния Net&Call XXL. Ако вземаш само карта без субсидиран телефон се плаща 15 лв. Тва е положението, ако искаш! Всички предплати се връщат като се приспадат от месечните фактури - за 120 лв. не плащаш 4 месеца Net&Call XXL.

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Re: Re: Re: Re: Re: „Виваком” го закъса........

Мнение от Sage » 12 дек 2014, 00:58

Да, може. Спрях си телефона в края на 2006, а промяната беше малко преди това.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 12 дек 2014, 03:32

Не знам за вас, но аз като ходя на ресторант, първо ям, после плащам ;-) На автомивка също плащам после. Като се возя с такси също. За фризьор също... В автосервиз също...
Забелязвате ли разликите? Когато взимаш нещо със себе си, плащаш първо. Когато ти продават услуга, след това. Минутите взимам ли си ги със себе си? ;-)

Отговори