"Виваком" издава грешни фактури

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Re:

Мнение от РПГ - Sage » 16 юни 2010, 18:09

На мен ли така ми се струва или това са препечатки на същия материал?
Стига си се напъвал, че ще направиш белята :X:D

[i]П.П. Сутринта ми дойде SMS за издадена фактура, днес си платих сметката. Всичко е по старому, няма никакви промени на отчетния период. Поредният спукан балон...[/i] (no)

alskaranne
Регистриран: 03 авг 2006, 20:11

Re:

Мнение от alskaranne » 16 юни 2010, 18:41

Ментел долните п*****ри ми изкочиха с нов трик,тъй като и аз само таксата си плащам,даже не изговарям минутите към приятелите си..
какво става за 2ри път ми се случва,проверявам си сметката и хоп 16 лв и некви стотинки.
Обаждам се на оператор и ми казват,че имам разговори извън групата!!
Озадачавам се още повече,тъй като говоря само с групата си,но все пак я проверх
и ето единият от номерата ми(КОЙТО СЪС СИГУРНОСТ Е В ГРУПАТА) го няма !!!!!
Залагам си лявото м**о,че не сам си сменял групата приятели тъй като и без това говоря с 4ма човека на кръст и имам 4 свободни клетки от общо 12 !!!!
((no)(no)(no)

МЕНТЕЛ - ТОВА Е ТВОЯТА НАШИВКА !
ГраБул - Нашата нашивка си ТИ!
БиваКом - Сам си говоря !

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Re:

Мнение от m75 » 16 юни 2010, 19:14

[Quote]Темата е явно тенденциозна срещу Виваком.[/Quote]

:D:D:D Кое те притеснява, това че е тенденциозна или че е срещу БТК!? Както се вижда и от поста на rado243, това не е измислен проблем. Имало е действително грешни фактури във Варна през
указания период.

П.П Човек с 5 мнения, две от които се повтарят и две са написани на маймуница, по-добре да не отправя призиви за каквото и да било.

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Re:

Мнение от rado243 » 16 юни 2010, 19:40

[Quote]Както се вижда и от поста на rado243, това не е измислен проблем. Имало е действително грешни фактури във Варна[/Quote]
някаде да си видял,че съм казал "грешни", да говорим за трудно разбираеми(тип ЕОН,ЧЕЗ,Глобул), но за грешни не съм казъл. казах,че след разговор с консултант(интересното е първо мъж и второ доста добре технически подготвен) ми бе обеснено доста добре каде е ключа за палатката:D т.е. няма грешка. просто уеднаквяваха отчитането на БТК(бившето) с вива

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re:

Мнение от @PLAYLIFE » 16 юни 2010, 20:42

[Quote]Ментел долните п*****ри ми изкочиха с нов трик,тъй като и аз само таксата си плащам,даже не изговарям минутите към приятелите си..
какво става за 2ри път ми се случва,проверявам си сметката и хоп 16 лв и некви стотинки.
Обаждам се на оператор и ми казват,че имам разговори извън групата!!
Озадачавам се още повече,тъй като говоря само с групата си,но все пак я проверх
и ето единият от номерата ми(КОЙТО СЪС СИГУРНОСТ Е В ГРУПАТА) го няма !!!!!
Залагам си лявото м**о,че не сам си сменял групата приятели тъй като и без това говоря с 4ма човека на кръст и имам 4 свободни клетки от общо 12 !!!!
( [/Quote]

Съжалявам да го чуя, което ме подсети за един аналогичен случай с твоя отново при Ментел, който бях забравил: Звъня на номер от СиП (номер който от 3-4 месеца си е въведен в СИП) и веднага след като приключих разговора смених този номер от СИП, като вместо него въведох друг (от сайта им с регистрация). Получавам след 10-тина минути СМС, че номера 088**** е вече добавен към групата ми за приятели. Когато си разгледах фактурата - какво да видя?! Първия номер с който говорих от СиП преди да го заменя с друг, както вече описах е тарифиран не като група СиП а на стандартна тарифа... е това никой не успя да ми го обясни,а само аз си знам, че номера с който говорих беше в групата ми от СиП в момента на разговора!!! Т.е. излиза, че като съм го сменил веднага още не е бил отчетен разговора и като е тръгнал да се отчита системата вижда че той не е в СиП групата и таксува стандартно ... е да,ама това мен какво ме бърка, все пак когато съм провел разговора с този номер, все пак е бил в СиП, просто използват "системата си за отчитане" като извинение, за неоректността и некъдърността си, а може би умишлено надцакване (angry)

Два пъти съм имал проблем с надчислена фактура от Грабул! Единия път беше грешка на консултатн продавача в магазин на Германос и се обърнах към къстъмър кер-а им директно, като преди това проведох 2-3 разговора с оператор на Глобул (Наталия). Не след дълго, преди да ми отговорят от къст.кер-а им момчето от магазина ми се обади и ми върна 30лв на ръка. Имам съмнения относно това дали е легална и често практикувана тактика, а може и парите да са дошли от джоба на служителя, ако е бил смъмрен от по-висша инстанция, но е факт - върнаха ми парите на ръка, без приспадане на фактури и преизчисление. Разбира се след като ми отговориха от Глобул с извинително писмо ми беше обяснено, че ще ми преизчислят ф-рата и се оказа, че не плащах 2 месечни такси (условие на договора), но и момчето ми се обади по-късно да се върна и да си внеса 30-те лева наново, за да се задвижат нещата. Така, че може и до този вариант да се стигне... не знам. Втория път за надчислена ф-ра беше в рамките на 5лв. и честно да си призная въобще не се занимавах и не ми беше до техните заучени фрази и разправии, а и тогава на този номер нямах активирана Е-Фактура и ми заявиха, че за подробна разпечатка на стара фактура трябва да заплатя 7лв, казах си: майната му, за 5лв. няма да се правя на путка и ги преглътнах.

За Вива вече казах случая по-рано.

Абе всички лъжат, мамят и крадат от нас, а това да седнете да защитавате даден оператор, че дори и да работите за него ми се струва голяма простотия за хора с промити мозъци или голям хонорар за тази дейност! Все пак си мисля, че са повече потърпевшите отколкото доволните от 3-те хикса, а и не забравяйте, че когато хорята започнат да говорят, една част от тези приказки са верни и неслучайни... а понякога започват да намирисват, когато операторите се олеят ;)

Най ми хареса това:
[B]МЕНТЕЛ - ТОВА Е ТВОЯТА НАШИВКА !
БиваКом - Сам си говоря ![/B]

alskaranne
Регистриран: 03 авг 2006, 20:11

Re:

Мнение от alskaranne » 17 юни 2010, 01:24

Абсолютно прав си,но не съм правил некакви смени такива на номерата,но
ГИ ВЪВЕЖДАХ "БЕЗПЛАТНО" ОТ САЙТА ИМ !!!!
Което ме навежда на мисълта,че по-добре да си изгубя времето във въвеждане на *88,отколкото да ме набутат пак така!
Е за всеки случай всекидневно си проверявам сметката,да не се изненадам за 3-ти път ,,,, че накрая минавам на ваучер ( макар,че там нашивките са по-лоши,са ми казвали познати)

[B]МЕНТЕЛ - ТОВА Е ТВОЯТА НАШИВКА !
БиваКом - Сам си говоря ![/B]
Самата истина!!!КАРТЕЛА I TIDEN !!! (demek kartela za vinagi) svenska :)

:D:D:D:D:D:D:D

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Re:

Мнение от Nistel » 17 юни 2010, 08:08

Междудругото и аз имах проблем с Вива. Бях се обадил да променя пакета за интернет, но бях на място с лош обхват. Служителя каза, че ще ми се обади за да потвърди, че е сменен. Е така и никой не ми се обади и аз реших, че пакета е пуснат.

Изненадата дойде на следващата фактура - около 300лв сметка от които 250лв за интернет при очаквани 10лв (woo)

Пробвах да говоря с оператор и с хората в БЦ, но ми казаха, че нищо не могат да направят а да пиша по интернет. Писах едно писмо с подробно обяснение на ситуацията и че ще си търся правата по всички възможни начини. Платих сметката междувременно и пих една студена вода :|

В последващата фактура О, чудо! гледам сметката ми е -300лв .. и така няколко месеца не плащах нищо само компенсираха.

Та аз съм доволен от Вива в това отношение .. явно все пак има някой на който му пука за клиентите в тази компания, което не бих казал основно за Глобул.

РПГ - Sage

Re:

Мнение от РПГ - Sage » 17 юни 2010, 08:21

Ами трябвало е да се обадиш втори път, за да видиш защо не са потвърдили. Аз лично не бих рикувал така или най-малкото щях през 2-3 часа да цъкам *123#.
И все пак, поредния пример за коректност от тяхна страна (yes)

Макар, че това не би трябвало да се третира като кой знае какъв плюс за доставчика, определено е - на фона на общите практики, особено на конкуренцията у нас... :X

[i][B]Нещо взе да ми писва от скалъпени хейтърски теми срещу Вива. В които само четеш как всъщност проблема не бил проблем и куп примери за обратното на това което се е изцвъкал автора на заглавието.[/B][/i]

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Re:

Мнение от m75 » 17 юни 2010, 09:19

[Quote]В последващата фактура О, чудо![/Quote]

Чудо може да е за теб, но това е нормална практика, дори в България. При грешка на доставчика на услугата да ти бъдат върнати парите. Нещо повече, Мтел имаха практика да дават и нещо допълнително.

РПГ - Sage

Re:

Мнение от РПГ - Sage » 17 юни 2010, 10:20

[Quote]това е нормална практика, дори в България.[/Quote]Ако не друго, поне имаш чувство за хумор :D

Отговори