ВИВАКОМ - Измамници
-
- Регистриран: 30 юни 2005, 08:31
Re: ВИВАКОМ - Измамници
Ако не се лъжа има изменения в наредбата за преносимостта на номерата, касаещата неплатените фактури и неустойки, и по-точно че един номер може да бъде пренесен дори и да има неплатени такива. Проучи въпроса при оператора, където искаш да се преместиш
За фактурата ще ти пуснат кредитно известие. Сумата може да я използваш за погасяване на бъдещи фактури или да си я изтеглиш в брой в произволен магазин, ако си титуляр на договора.
Казвам ти го отговорно защото съм имал случай със сбъркана фактура (бяха ми начислили инсталация на ТВ, която е безплатна) и съм се занивал с кредитни. Отнема им около седмица да го пуснат. После ми звъняха да се извиняват допълнително и да питат дали всичко вече е ОК (whistle)
Казвам ти го отговорно защото съм имал случай със сбъркана фактура (бяха ми начислили инсталация на ТВ, която е безплатна) и съм се занивал с кредитни. Отнема им около седмица да го пуснат. После ми звъняха да се извиняват допълнително и да питат дали всичко вече е ОК (whistle)
Това не е много учудващо за БТК. По-некоректна фирма от тях няма. Не стига, че не предлагат никакво качество, ами не ни обръщаха и никакво внимание при многобройните опити да се свържем с тях. Искахме смяна на търговския представител, но все едно ни няма. Толкова им е бавен интернета, че направо нямам думи. Всеки месец им плащахме безобразни суми за нищо! Именно заради некоректното им отношение и безбожни цени фирмата в която работя премести над 300 абонаментни договора на гсм към Мтел, които ни дадоха над два пъти по-ниски цени и възможност да си закупм гсм-телефони. Края на годината и интернета ще се премести към Мтел на PON и заедно с него и фиксираните телефони. След като човек веднъж сърба попарата на БТК трябва да е мазохист за да остане на тях.
Мтел ви дали възможност да....[B]си закупите GSM телефони[/B] (woo) Направо съм потресен от тази неподозирана възможност, която се е отворила пред вас :X
А защо изобщо е нужно да плащам някакви пари ( за което операторът е виновен ) , а след това да се налага да ми ги връщат, като най добре е тази фактура да се сторнира и да се издаде нова с реалната стойност. А ако нямам възможност да им дам такива пари пак си е мой проблем, така ли? Просто ще си ми спрат телефрона и да се оправям. В случая се чувствам принуден да бъде така, както Великия оператор Виваком е решил, че му е добре.
Колега,
При другите оператори е абсолютно същото при сбъркани фактури. Имам карти и на трите, и май само при Глобул досега не съм имал случай да се налага да се пускат кредитни известия за надписани такси, таксувани безплатни разговори или други бози. Но доколкото съм чел в този форум при Глобул практиката е същата.
В случая проблема със сторнирането е в билинг системите. Вече пусната фактура се сторнира адски трудно. Поне такива са моите наблюдения във Виваком и Мтел, където съм се разправял за такива работи.
При другите оператори е абсолютно същото при сбъркани фактури. Имам карти и на трите, и май само при Глобул досега не съм имал случай да се налага да се пускат кредитни известия за надписани такси, таксувани безплатни разговори или други бози. Но доколкото съм чел в този форум при Глобул практиката е същата.
В случая проблема със сторнирането е в билинг системите. Вече пусната фактура се сторнира адски трудно. Поне такива са моите наблюдения във Виваком и Мтел, където съм се разправял за такива работи.
От опит от преди 2 седмици мога да кажа, че след мое пуснато оплакване за допълнителна начислена такса след прехвърляне на договор от Мтел към Виваком първите оправиха фактурата си на втория ден. Вечерта в неделя се обадих на националния номер на *88 и пуснах оплакване, че са ми начислили такса във фактурата след прехвърляне на номера, при условие, че съм платил неустойките до края на договора. Във вторник вечерта като отидох да платя сметката тя вече беше коригирана.
Това е чудесна новина. Миналата година аз чаках при същия оператор близо 2 месеца за една начислена такса за спряна дейта карта. Първо 2 гъски в БЦ казаха, че са оправили нещата, но нищо не се случи. В крайна сметка след нелюбезен разговор с оператор на *88 ми пуснаха кредитно известие и оправихме таксата. В случая и аз имам вина, че въобще се занимавах с гъските в БЦ-то де, но двете 10 минути тракаха по компютрите си и се кълнаха, че всичко ще е наред и изглеждаха убедителни :D
Иначе при Виваком е мешана скара. През април ми бяха измислили една фактура от близо 60 лв. за интернет, който трябваше да е НАПЪЛНО безплатен. Тогава ги чаках около 3 седмици да си оправят батака, защото някои сладур беше въвел грешната промоция в билинга, и платих съответните 60 лв., които после си взех с кредитно известие от БЦ някъде към средата на май. През септември както казах ми бяха начислили такса за инсталация на ТВ, която не е дължима. Това го оправиха за 2 дена след разговор с 123 и при плащането на фактурата сумата вече беше коригирана.
Иначе при Виваком е мешана скара. През април ми бяха измислили една фактура от близо 60 лв. за интернет, който трябваше да е НАПЪЛНО безплатен. Тогава ги чаках около 3 седмици да си оправят батака, защото някои сладур беше въвел грешната промоция в билинга, и платих съответните 60 лв., които после си взех с кредитно известие от БЦ някъде към средата на май. През септември както казах ми бяха начислили такса за инсталация на ТВ, която не е дължима. Това го оправиха за 2 дена след разговор с 123 и при плащането на фактурата сумата вече беше коригирана.
Е как само на вас не ви върви се чудя и мая, не помня колко вече начислени сметки сам имал от Виваком защото го ползвам от години и се случва да не сработи нещо и така, след като си се обадил издават нова фактура и старата е невалидна нищо не трябва да плащаш. Успокой се. пиши ми на лична номера си за да го проверя лично. Имам приятел който е в Фирмените продажби, сега ще ти пиша лична.
Хаха е направо си признай, че работиш във Виваком :D