Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от tzincbg » 17 фев 2017, 19:37

Значи все пак ти си се прецакал. За едни стационарни колко неустойки сега на виваком...

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от algor » 17 фев 2017, 20:13

Вие нещо голяма любов таите към мен, та ходите по постовете ми да злорадствате, а?
Какво общо има моята карта с тази на съпругата ми, за която злобливо пускате скрийн-че?
И за кое точно съм се прецакал, че не разбрах?

И последно: защо не коментирате информацията в заглавния пост на темата, а моите неустойки към някой си?
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

HSGRD
Регистриран: 17 фев 2017, 15:00

Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от HSGRD » 18 фев 2017, 10:46

Оказа се, че имам лимит на мненията за един ден, та не можах вчера да отговоря: 4G мрежата не я споменах изобщо, тъй като в нея разговори не могат да се провеждат, но нямаше никаква разлика между това да съм на lte, което да пада на 3G при разговор, или директно да съм на 3G през цялото време - 80-90% от обажданията ми "пристигаха" като смс с пропуснати повиквания и в двата случая.

Освен това, накратко по мненията на колегите:

1. Съжалявам, че забравих за неустойката при взето устройство, аз не взех такова за щастие. Не зная дали неустойката за устройство е пропорционална на срока на ползване, или се плаща цялата разлика (която на моменти може да е брутална).

2. Освен казаното от жената, работеща в кредитен отдел на Виваком, всички 3 отговора във vivaonline, както и написаното в договора съдържат следната информация за неустойки при прекратяване:
- три непромоционални месечни такси
- неустойка за ползваните отстъпки, пропорционално на оставащия срок на договора
- неустойка за отстъпката за взето устойство

Ако беше само трите такси, които при мен са 140,76 лв., като махна една предплатена такса от 17,99 лв. се получава 122,77 лв. за пълен месец. Аз платих над 130 лв. за 28 дни. Т.е. видимо не са само трите пълни такси, има и още нещо.

3. Редно е да кажа, че от интернета на виваком нямах оплаквания. Оплакванията са ми от лошото качество на звука при разговор и от загуба на обхват (всичко това само в София...). Ако това може да послужи за сравнение, при моя начин на ползване, "живота" на батерията ми се удължи с около 4-5 часа от 1 февруари насам. Друго не съм променял, освен оператора...

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от Paffkata™ » 18 фев 2017, 12:01

Според мен все пак трябваше да пробваш и на друго устройство.
При двусимовите телефони има значение и коя карта в кой слот е. Има значение и дали си сложил отметка на voice preffered или на data preffered т.е. приоритет на гласово обаждане, когато има активна интернет сесия или приоритет на интернет връзката, във втория случай при входящо повикване към твоя номер на този който те търси му дава че си извън обхват. Тогава пилучаваш и смс за пропуснат разговор. А може и да си говорил от другата карта пррз това време.
При мен настройките са на гласов приоритет и пренасочени двата номера един към друг при "тон заето"
Не защитавам никого

HSGRD
Регистриран: 17 фев 2017, 15:00

Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от HSGRD » 18 фев 2017, 12:29

Здравей и благодаря за мнението!

Според мен :), пробвах всичко възможно, за което се сетих - пробвах и с друг телефон - Lenovo P70-A, освен това пак ще подчертая, че нито с Теленор, нито с боб имах такива проблеми.

Също така, разменях картите в слотовете, особено в първите дни на проблемите, дори по 2 пъти на ден.
Настойките ми винаги са били на voice preferred, още от първия ден, в който си купих Моторола-та.

А относно това, че е възможно да съм говорил по служебната - не е никак вероятно да е във всичките случаи. Да не говорим, че от един момент нататък започнах и да си следя часовете (в смс-а пише, в колко е звънял съответния номер) и не помня да е имало повече от 5-6 съвпадения за целия период - т.е., останалите разговори (значително повече от 6) са си просто пропуснати повиквания...

За финал, всичко това няма никакво отношение към качеството на звука при разговор (когато разбира се успеех да се свържа с някого :D )

В момента, от началото на февруари насам, нямам никакви такива проблеми. С точно същия телефон. Както нямах такива проблеми и преди виваком, отново със същия телефон.

Не написах всичко това в първото мнение, защото щеше да стане твърде дълго, но прав си - и това трябва да се знае.

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от DNST » 18 фев 2017, 13:18

Колега, със същото устройство съм. И си абсолютно прав, няма значение коя карта в кое гнездо е, също така дори и да говориш по едната карта и да звънне другата тя ти дава сигнал, че ти звънят. Проблемът не е в апарата, аз също съм недоволен от мрежата на Виваком в Русе, но заради 3G-то им което така е натоварено, че не работи както трябва..

Technology
Регистриран: 31 дек 2006, 11:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от Technology » 18 фев 2017, 14:06

Колега, 3G мержата на Виваком наистина има проблеми на определени местав Русе, защото има презастъпване с честота от румънски оператор. Въпреки, че обхватът е на макс на определени места има здраво насичане на разговорите. През декември от КРС идваха и правиха замервания, установиха, че проблемът е от румънска страна, но все още проблемът не е изчистен напълно на тези места. За мен, мрежата на Виваком в Русе си работи добре като цяло.

purko1
Регистриран: 18 сеп 2008, 23:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от purko1 » 18 фев 2017, 14:35

Подобни проблеми има и в София на места

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от DNST » 18 фев 2017, 14:48

Този проблем го имам при 3G мрежата, като на моменти и с 2G става така. Интересно, че поне LTE-то работи ок.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 19 фев 2017, 18:29

Във Видин е същата работа. Няколко дена съм пуснал тестово пак само 3Г мрежата. Отново на едно и също място (заведение до Дунава, поне там забелязах и преди проблема) мрежата чезне за няколко минути. Това е трети път от както тествам 3Г. Като пусна да сканирам виждам няколко румънски оператора. Само Orange хващам с [B]WCDMA[/B], LTE и GSM, другите са Vodafone с LTE и GSM, и Тelekom.ro с LTE. Не знам какви са тея застъпвания на мрежи, но преди да си пуснат 4Г мрежата не съм имал проблеми когато ползвам само 3Г връзка. Проблемите се явиха след това. За това се наложи да ползвам автоматичен режим, като в този случай съм винаги на 4Г. Трябва да отбележа, че така проблем с обхвата нямам. Писах им на Виваком в сайта преди месец и ми отговориха следното:
"Във връзка с Вашето оплакване, искаме да Ви уведомим, че след извършена проверка от наша страна се установи, че няма регистрирани проблеми с обслужващи територията на гр. Видин базови станции. Необходимо е да извършите подмяна на СИМ картата."
Не знам какво са замервали но проблема е на лице. Правил съм тестове на 3Г връзката и с Асус Макс. Отново чезнеше в същото заведение. Мисля, че не е от чипа защото вторият ми телефон прави същите мизерии ако е само на 3Г. Остава да имат цяла дефектна партита, защото това са първите 4Г чипове които пуснаха и аз отидох и си взех. След известно време се появи инфо във форума, че телефоните (някои) греят повече с тях, възможно е при мен греенето да си е било от дефектната платка на Г4. :D Все пак ще ида да ми сменят чипа да съм сигурен, че не е в него проблема.

Отговори